TikTok hayatımıza nasıl girdi? TikTok'ta neler oluyor?

TikTok hayatımıza nasıl girdi? TikTok'ta neler oluyor?

Son dönemlerde yayınlanan görüntülerle birlikte dikkatleri üzerine çeken TikTok uygulaması vatandaşların dilinden düşmüyor. Uygulamanın kapatılması isteniyor. Peki, TikTok hayatımıza nasıl girdi? TikTok'ta neler oluyor?

2024.01.18 09:40 - Son Güncellenme: 2024.01.24 15:12 - Medya - ELİF BAYRIK
A
TikTok hayatımıza nasıl girdi? TikTok'ta neler oluyor?

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sosyal medya platformları hayatımızı kontrol altına almış durumdayken insanlar artık bu platformlardan para kazanır hale geldi. TikTokuygulaması bahsedilen platformlardan sadece biri. 

ÜLKEMİZDE HIZLA POPÜLER HALE GELDİ

TikTok veya uygulamanın ortaya çıktığı ülke olan Çin'de bilinen adıyla Douyin, 2016 yılında ByteDance Şirketi tarafından piyasa sunuldu. Asıl amacının video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkanı sağlayarak kullanıcılarının para kazanmasını sağlayan uygulama çok geçmeden ülkemizde hızla popüler bir hale geldi. 

TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN DÜŞMÜYOR

Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında 3. sırada olan TikTok, son zamanlarda yayınlanan skandal görüntülerle gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında TikTok'ta 'Laz kızı' olarak bilinen G.H., gözaltına alınarak 'müstehcenlik' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Hemen ardından yatakta yayın yapan evli çift gözaltına alınmış, 'Donsuz Kelly' adlı TikTok kullanıcısı hakkında da işlem başlatılmıştı.  

VATANDAŞ İKİYE AYRILDI

X uygulamasında gündem yaratan bu görüntüler ardından vatandaşlar ikiye bölündü. Bir kesim TikTok ve benzeri diğer uygulamalara ağır denetlemelerin gelmesini isterken diğer kesim TikTok'un kapatılması için tagler oluşturdu. TikTok canlı yayın görüntüleriyle birlikte yeniden kapatılma konusu gündem haline geldi.

Görünme ihtiyacı neden doğar? Görünür olmak için sosyal medyada neler yapıyoruz?

Sosyal medya çocukları nasıl etkilemekte? Psikolojik sağlığımızı nasıl koruyabiliriz?

Tiktok hayatımıza nasıl girdi? Tiktok'ta neler oluyor?

İLGİLİ GALERİ

Tiktok hayatımıza nasıl girdi? Tiktok'ta neler oluyor?

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2024.01.18 09:40 - Son Güncellenme: 2024.01.24 15:12 - ELİF BAYRIK
A