Şırnak'ta bombalı araçla saldırı! Çok sayıda şehidimiz var
Bu sabah Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şubesi binalarına terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü hafriyat kamyonuyla intihar saldırısı düzenlendi. Hain saldırıda 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. Yaralılardan 75'i polis, biri 7 aylık bir bebek. Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Patlama ilçenin tamamında hissedilirken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da olduğu öğrenildi. Terör saldırısı sonrasında ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı.
2016.08.26 09:18 - Son Güncellenme: 2016.08.26 15:36 - Güncel - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de 11 şehit, 78 yaralı - 2
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de 11 şehit, 78 yaralı - 1
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de polise bomba yüklü araçla saldırı yaralılar var
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı - 4
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı - 1
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı - 2
İLGİLİ VİDEO
Cizre'de Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı - 3
Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda, şehit polis sayısı 11'e çıktı. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen hain saldırıda, yaralanan polislerden 3'ü müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 11'e yükseldi. Bombalı saldırıda yaralanan 78 kişiden bazıları da helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Yaralıların bir bölümü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da olduğu öğrenildi. Terör saldırısı sonrasında ilçeye giriş ve çıkışlar yasaklandı.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI: İNTİHAR SALDIRISI
Şırnak Valiliği, PKK'lı teröristlerin bomba yükledikleri hafriyat kamyonu ile düzenlediği saldırının intihar saldırısı olduğunu, 11 polisin şehit olduğunu, 75 polis, 3 sivil olmak üzere 78 kişinin yaralandığını açıkladı. Valilik açıklaması şöyle: "İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat 06.45 civarında PKK Terör örgütünce Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birim Amirliği'nin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; hain saldırı sonucu 11 polis memurumuz şehit olmuştur. 3 sivil 75 polis memuru olmak üzere toplam 78 yaralımız mevcut olup bunlardan 4'ü ağır olmak üzere 5 yaralımız Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne, 4 yaralımız Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. 2 yaralımızın Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."
ALÇAK SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi. Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı. Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.
YARALILARDAN BİRİ 7 AYLIK BEBEK
Patlamanın etkisiyle 7 aylık bir bebek de yaralandı. İsmi öğrenilemeyen 7 aylık bebek kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
'TAŞERON CİNAYET ÖRGÜTLERİ'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyla ilgili, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cizre'de şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığıyla sabır ve yaralananlara da acil şifalar diledi.
Mevlüt Çavuşoğlu, "Birliğimize ve bütünlüğümüze kasteden gözü dönmüş taşeron cinayet örgütleri ve patronları şunu bilsinler: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz." görüşünü paylaştı.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI
Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçakambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.
Açıklamada, "Şırnak'taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.
"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"
Cizre'deki Anadolu Ajansı Muhabiri Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı:
"Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum.
Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü.
Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor.
Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."
İLGİLİ GALERİ