Kastamonu'da İngiltere varyantı tespit edildi, 30 temaslı karantinaya alındı

Kastamonu'da İngiltere varyantı tespit edildi, 30 temaslı karantinaya alındı

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 2 arkadaşta İngiltere varyantlı koronavirüs tespit edildi. Temaslı 30 kişi evlerinde karantinaya alındı.

2021.05.04 07:17 - Son Güncellenme: 2021.05.04 07:21 - Güncel
A
Kastamonu'da İngiltere varyantı tespit edildi, 30 temaslı karantinaya alındı

Cide Devlet Hastanesi'nde danışma görevlisi olan Yusuf Türkoğlu ile ilçede esnaflık yapan Erkan Çakmak isimli 2 arkadaş, 2 gün önce rahatsızlanınca hastaneye giderek Covid-19  testi yaptırdı. Açıklanan testlerinin sonucunda İngiltere varyantlı koronavirüs taşıdığı anlaşılan 2 arkadaş, evlerinde karantinaya alınarak tedavilerine başlandı.

'BİZİMLE TEMAS KURAN HERKES TEST YAPTIRSIN'

Sağlık durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini ifade eden Yusuf Türkoğlu ile Erkan Çakmak, son durumlarını sosyal medya hesabından duyurarak temas kurdukları kişilerin önlem almalarını istedi.

Durumuyla alakalı açıklamada bulunan Erkan Çakmak, "Arkadaşım Yusuf'la birlikte kendimizi kötü hissedince test yaptırdık. Test sonuçlarımız maalesef İngiltere varyantlı pozitif çıktı. Yakın temas kurduğum herkesi arayarak bilgi verdim. Arkadaşım Yusuf ile birlikte sağlık durumumuz gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. Kimse bu salgın 'bana uğramaz' demesin ve lütfen önlemini alsın" dedi.

Testleri pozitif çıkan 2 kişiyle temaslı olan 30 kişinin de önlem amaçlı evlerinde karantina altına alındığı öğrenildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.05.04 07:17 - Son Güncellenme: 2021.05.04 07:21 - Ali Yaşar
A