Doğal reçine ülke ekonomisine kazandırılıyor

Doğal reçine ülke ekonomisine kazandırılıyor

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, odun dışı orman ürünlerinden en iyi şekilde faydalanarak insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

2013.03.11 11:53 - Son Güncellenme: 2013.03.11 11:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Doğal reçine ülke ekonomisine kazandırılıyor


Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Fikir Bahçesi konferansında konuştu. Hedeflerinin kendilerini yenilemek, akademik çevrelerin ve araştırma enstitülerinin ortaya koyduğu yeni şeyleri öğrenerek tatbik etmek olduğunu anlatan Coşkun, "Odun dışı orman ürünlerinden de en iyi şekilde faydalanarak insanlığın hizmetine sunmalıyız. Sürdürülebilirlik ilkesinden ayrılmadan ülkenin kalkınmasına katkı sağlamalıyız. İthal olarak aldığımız doğal reçinenin uygun şartlarda ülkemizde üretilmesi ekonomimize katkı sağlayacaktır. Ülkemizde ilk kez sahil çamından reçine elde edilmesi için çalışma başlatıyoruz. Bursa ilklerin şehridir" dedi.
Karadeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Deniz, odun dışı orman ürünleri alanında birçok çalışmalar yaptığını belirterek, reçinenin önemine, reçine üretim metotlarına, Türkiye'de 2000 yılı öncesinde ve sonrasında asit pasta ile nasıl üretim yapıldığına dair sunum yaptı.
Programdan sonra Yalova Armutlu Fıstıklı Köyü'nde asit pasta yöntemi ile reçine üretiminin tatbikatı yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.03.11 11:53 - Son Güncellenme: 2013.03.11 11:53 - HABER MERKEZİ
A