DEAŞ'ın Kerkük'e saldırmasıyla ilgili 5 kişi yakalandı

DEAŞ'ın Kerkük'e saldırmasıyla ilgili 5 kişi yakalandı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Kerkük kentine saldırı düzenleyen terör örgütü DEAŞ militanı ve bunlara destek veren toplam 5 kişinin yakalandığını, bir teröristin ise öldürüldüğünü duyurdu.

2016.10.24 23:13 - Son Güncellenme: 2016.10.24 23:13 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
DEAŞ'ın Kerkük'e saldırmasıyla ilgili 5 kişi yakalandı

Güvenlik Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Kerkük'e sızıp 48 saat  boyunca farklı saldırılar düzenleyen militanların yakalanması operasyonu çerçevesinde, anti terör timleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, kent  merkezinde 5 terörist yakalandı." ifadeleri kullanıldı.

Kerkük'e saldırı planını hazırlayan bir militanın ise saklandığı yere  düzenlenen operasyonda öldürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kod adı Ebu Kadım olarak tanınan Selam Muhammed Selim el-Beyati, daha  önce Kerkük'te ikamet ettiğinden dolayı, kent merkezine sızan militanlara yol  gösterdiği, planın askeri sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Operasyon sırasında  valilik binasının ele geçirilip, oranın kontrol edilmesinin kendisine verildiği  tespit edildi. Söz konusu militan, saklandığı Gase bostanlık alanında tespit  edildikten sonra yapılan operasyonda öldürüldü."

Güvenlik Ajansının dünkü açıklamasında ise 8 militanın yakalandığı  bildirilmişti.

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, dün yaptığı açıklamada, "Kerkük'ü iki  gün boyunca terör sahasına çeviren militan sayısı 100. Bunların en az 70'i  öldürüldü ve intihar eylemcisi olan bir kısmı da üzerindeki bomba düzeneklerini  patlatarak öldüler." bilgisini aktarmıştı.

Terör örgütü DEAŞ militanları, cuma günü Dakuk ve Beşir kasabaları  arasındaki boşluktan sızarak kent merkezine saldırmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2016.10.24 23:13 - Son Güncellenme: 2016.10.24 23:13 - HABER MERKEZİ
A