Yaşadıklarımız, yaşattıklarınız için teşekkürler...

2022.05.20 17:24 - Son Güncellenme: 2022.05.20 17:24
A

Frutti Extra Bursaspor basketbol; futboluyla koca bir şehri ağlatan asırlık çınar kulübün yüz akı branşı.

Bu sezon kulübün spor adına elde ettiği en anlamlı başarılarında; şubenin imzasını görüyoruz.

7Days Euro Cup finalistliği bunun en parlak örneği.

Yanı sıra kendi liginde de ilk kez play-of oynayarak çeyrek finale kaldılar.

Bunları yazarken geçen hafta içindeki bir köşemin başlığı geldi aklıma birden.

'Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe'.

Yaprağımız çok taze, yeni düştü toprağa daha; çürüyünce de hiç kuşkusuz olmasın ki unutulup gidecektir.

O zaman;

Baharla birlikte açan çiçeklerle mis gibi kokmaya başlayan bu güzelim bahçeyi birilerinin ellerinde kazma, kürek dalarak talan etmelerine izin vermeyelim.

Kaybettiğimizin üzüntüsü hiç bitmeyecektir; yaşayanı yaşatalım ki, üzerine gölge düşürmesinler.

Kırk yıl düşünülse; akıllara bile gelmezdi bir Avrupa Kupası'nda Bursaspor basketbolun isminin zirvede yer alabileceği.

Mütevazi bir bütçe ve son derecede dar bir kadro ile başarı skalasını en yukarılara çekmek; sadece doğduğu şehir Bursa'da değil, Türkiye'de de çok konuşulup, taktir edildi.

Bunların sonunda ve bir anda ülkenin takımı oluverdi Frutti Extra Bursaspor.

Yaygın medya topu topu 7 yıllık geçmişi olan şubeyi manşetlerine taşırken; perde arkasındaki kahramanlarına da resmi geçit yaptırdı sayfalarıyla, ekranlarında.

Partizan zaferi de tesadüf değildi; Cedevita ve Andorra galibiyetlerinin sonunda gelen 7Days Euro Cup finalistliği de; Tekrarı zor bu başarıya şehir, renk ve medya ayırımı yapmadan sahiplenmek bir hakkın teslimi ve en güzeliydi;

Öyle de oldu;

Bursa'da doğsa da; o kısa sürece sığdırdığı olağanüstü başarılarıyla basketbolun ortak gururu oluverdi Frutti Extra Bursaspor.

Şubenin özgür olması; elde edilen başarıların mayasıdır.

Özerk statü yönetenlerin de sponsorların da elini rahatlattı.

Yoksa demoklasin kılıcı gibi şubenin üzerinde sallanacak futbolun gölgesi hep bir rahatsızlık konusu olacak, el freni gibi bir yerlerde patinaj yaptırarak kazanılmış değerleri yok edecekti.

Play-offların sonunda basketbol sezonu üzerine bir değerlendirme yapıldığında Frutti Extra Bursaspor; inanıyorum ki bu sporun otoritelerinin ilgisi ile karşılaşacaktır.

Anadolu Efes'in 3. kez üst üste Euroleauge'de final four oynaması, Bahçeşehir Koleji'nin FİBA Euro Cup'da elde ettiği şampiyonluğu ne kadar haber değeri taşıyorsa; Frutti Extra Bursaspor'un 7Days Euro Cup finalistliğinin de sezonun en dikkat çekici başarılarından birisi olarak taçlandırılacağına inanıyorum.

Şubenin Bursa basketboluna yaptığı en büyük katkısı bana göre; elde edilen başarılarla birlikte Nilüfer'deki salonun son haftalarda son koltuğuna kadar dolmasını sağlaması oldu.

Basketbolu 'seyircisi olmayan bir spor' olarak nitelendirenlerin; 'Frutti Extra Bursaspor devrimi'nden sonra daha büyüğünün yapılması gerektiğini savunma noktasına gelmeleri (!) düşündürücü olduğu kadar sevindirici bir U dönüşüdür!.

Mekanın gerçek sahibinin dönmesiyle; maç izlemenin keyif haline geldiği Nilüfer'de yeni başarı hikayelerini bekliyoruz önümüzde sezonda.

Kemikleşmiş mevcut kadro korunup, eksikliği hissedilen pozisyonlar için iki üç kaliteli takviye yapılabilirse, '10 bin kişilik yeni salon' sözünü daha yüksek sesle dillendirmek olasılık dahilinde.

An itibariyle Frutti Extra Bursaspor Avrupa ve Türkiye içi başarılarıyla sezonun en dikkat çeken basketbol takımlarından birisi haline geldi.

En önemlisi yüksek paralar harcayarak kurulmuş kadroların başarılı olabileceği gerçeğini çürüterek, kendi tezinin en doğrusu olduğunu kanıtladı.

Ya da mütevazi bütçelerle yapılmış nokta atışı transferlerin, egosu olmayan teknik kadrolarla çalıştırıldığında; elit kategorideki rakipleriyle bile pekala kafa kafaya oynayabileceği gerçeğini.

Frutti Extra Bursaspor gerçeğini bu anektodlar ışığında irdelemekte yarar var.

Fenerbahçe BEKO serisindeki mücadelede kazananı belirleyen rakibin gücünden ziyade, oyuncu kalitesi oldu.

Daha başka bir söylemle 'siklet farkı' ağır bastı...

'Pierria Henry, Melih Mahmutoğlu' bütçesine denk bir kadro olarak, gücü ve büyüklüğü yadsınamaz bir rakibe karşı son topa kadar kafa kafaya oynuyorsanız eğer; eleştirip, üzülmek değil sevinmek gerekir.

Yine de canınız sağ olsun çocuklar...

Bursalı basketbol sever bu sezon sizinle inanılmaz mutlu oldu, yeri geldi sevincinden göz yaşları döktü.

Yaşayıp, yaşattıklarınız için staffı, sponsoru, yönetimi, icra kurulu, oyuncularıyla hepinize çok ama çok teşekkürler...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları