Voleyboldan peş peşe başarı haberleri

2023.07.25 17:44 - Son Güncellenme: 2023.07.25 17:45
A

Filenin Sultanlarının FİVB Milletler Ligi'ndeki tarihi şampiyonluğuna; yine kadınlarımızdan gelen üç farklı kategorideki başarılarla yenileri eklenince bir kez daha sevindik ülke olarak.

Kadınlarımız bu sporda her zaman başımızın tacı olmuştur;

Erkeklerimiz de onların izinden yürüyerek yeni bir tarih yazmaya çalışıyor.

Sadece sağlıklı ve sağlam olanlar değil başarının odağındakiler.

Engelliler kategorisinden gelmiş olsa da; işitme özürlü efelerimiz  geride kalan hafta sonunda Karabük'te kürsünün en üst basamağına çıkarak; dillere pelesenk olmuş o sloganı bir kere daha ezberlettiler dünyaya.

'Türkiye bir voleybol ülkesidir.'

Voleybol ülkesiyiz gerçekten de.

Kadını, erkeği, yıldızı, genci, engellisi ile.

O zaman ABD'deki tarihi şampiyonluğun heyecanı tüm sıcaklığıyla bedenimizi sarmaya devam ederken; yenilerini okumaya hazır mısınız?

Önce Sultanlarımız...

Büyüğü, genci, yıldızı ile kükremiş sel gibiler maşallah; bentlerine sığmayıp taşıyorlar.

U 17 Kız Milli Takımımız geçen hafta ablalarının izini sürdü!.

Sırbistan ile Macaristan'ın ortak organizasyonuyla düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'nın ardından ikinci sırayı alarak gümüş madalya ile döndüler yurda.

Hep şampiyon olmak geçiyorsa da içimizden, küçük sürprizleri kabullenmek sporun doğasında var.

İtalya gibi bir voleybol ülkesine kafa tutup, küçük nüanslarla kaybedilen setlerin sonunda elde edilen ikincilik de ablaların 'izlerinden yürümekle eşdeğerlidir'.

'Bu sene olmazsa seneye' diyelim;

Birer yaş daha büyümüş olarak ve misliyle telafi eder kızlarımız.

Tebrikler Irmak Nil, Eslem, Duru Şah, Ceylin, Ceyda, Begüm, Ece, Zeynep Nur, Aylin Derinsu, Kardelen, Pajic, Mina;

Turnuva sonunda milli takımımızdan 'Begüm Kaçmaz en iyi orta oyuncu, Ece Esepaşa ise en iyi libero' olarak rüya takıma seçildiler.

22 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız da; Avrupa Şampiyonası elemeleri üçüncü maçında ev sahibi Çekya'yı 3-0 yenerek; 29 Haziran - 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı.

22 Yaş Altı kadınlarımız turnuvayı yenilgisiz tamamlarken; oynadığı maçlarda Secem Hatice Ege, Selin Adalı, Beren Yeşilırmak, Buse Berke Özden, Dilay Özdemir,  Zeynep Palabıyık, Seher Aksoy, Ozay İpar Kurt, Bengisu Aygün, Mehtap Öztunalı, Miray Gözübüyük, Özge Arslanalp, Nilsu Şen'li kadrosuyla parkede mücadele etti.

Voleybol ağırlıklı başarı haberlerinin gündemin manşetlerini süslediği haftada; Karabük'te parkeye çıkan işitme engelli sporcularımızın zincirin son halkalarını tamamladı.

11. Avrupa İşitme Engelliler Voleybol Şampiyonası'nda sporcularımız  hem kadınlarda, hem de erkeklerde Ukrayna'nın karşısına şampiyonluk için çıktılar.

Kadınlarda daha önce grupta 3-0 yendiğimiz Ukrayna'ya bu kez ayni skorla yenilerek ikincilikte kalırken;

Erkeklerimiz şampiyona boyunca sadece bir set verdiği organizasyonu; Ukrayna'yı 3-1 yenerek birinci sırada tamamladı.

FIVB'nin yaptığı bir araştırmada; Avrupa'da kadın voleybolu denilince akıllara hemen Türkiye geliyormuş.

Harika bir müjde;

Dileriz Ağustos ayında Almanya'da yapılacak Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda bu titri; yeni bir şampiyonlukla taçlandırarak 'Türkiye'nin ismini hafızalara silinmeyecek bir şekilde kazımış oluruz.

Ayni araştırmanın erkekler kategorisinde ilk sıra açık ara; FIVB Milletler Ligi'nin finalinde ABD'yi 3-1 yenerek filede adeta hegemonyasını ilan eden Polonya'nın.

Türkiye sıralamada ilk 10'un dışında ve 12. sırada yer almakta.

Turnuva oynadıkça performansı ivmelenen efelerimizi de; en kısa sürede kadınlarımız gibi sıralamanın en üstlerinde görmek istiyoruz.

Şimdi de voleybolumuzun sevindirdiği kadar, üzüp düşündüren yüzünden söz etmek istiyorum.

Yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle bu yıl ligin değişik katmanlarında yer alamayacak çok sayıda kulüp var ne yazık ki.

Tuşlara basarken içim içimi yese de gerçeği değiştiremiyorsunuz.

Efeler Ligi'nden Tokat Belediyesi Plevnespor faaliyetlerine bir süre ara vereceğini açıklarken; Bitlis Adilcevaz'ın sesi olmaya çalışan TÜRŞAD'da da belirsizlik henüz giderilmiş değil.

Şehit yakınları ile gazilerimizin katkılarıyla ayakta durmaya çalışan kulübe mutlaka bir sponsor bulunması gerekiyor.

Çalışkan başkan Mehmet Akif Üstündağ gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.

Kadınlarda da Gaziantep Adam Voleybol ile, Sakarya Voleybol yeni sezonda liglerde yer alamayacaklarını spor kamu oyuyla paylaştılar.

Efeler Ligi'nde geçen sezonu Bursa'da tamamlayan Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol'da da yaprak kımıldamıyor.

Şubeyi yaşatabilmek için ek sponsorlar arayan kulüp, sonuç elde edemezse isim hakkını satarak ligden çekilme düşüncesinde.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları