TRT spikeri Özkan Öztürk'ten Abdülkerim Bardakçı'ya 'Beckenbauer' benzetmesi

2023.11.19 01:23 - Son Güncellenme: 2023.11.19 01:23
A

Berlin'de oynanan özel maçta Almanya'yı 3-2 yenen A Milli Futbol Takımımızda forma giyen her oyuncu performanslarıyla sivrilirken; bir isim diğerlerinden daha fazla ön plana çıktı.

Sol stoperde oynayan Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı sahada müthiş bir efor sarf ederken; sadece savunmada yıldızlaşmakla kalmadı, beraberlik golümüzde Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı müthiş asisti ile Barcelona efsanesi Xavi'ye adeta göndermede bulundu.

Maçı televizyondan anlatan spiker Özkan Öztürk geride her topta ilk basan olan ve bir çok atağı tehlikeye dönüşmeden yerinde müdahaleleriyle önleyen Abdülkerim Bardakçı için; Alman futbolunun yaşayan efsanesi, 'libero' kavramını dünya futboluna kazandıran savunma oyuncusu Franz Beckenbauer'le özdeşleştirdi.

1945 doğumlu Franz Beckenbauer 70'li ve 80'li yıllarda Alman Milli Takımının takım kaptanı olarak savunmasında geriden atak başlatan ve ön sezisiyle  tehlikeleri başlamadan bitiren oyuncu olarak tarihe geçmişti.

Franz Beckenbauer hem milli takım formasıyla oyuncu, hem de milli takımın başında teknik adam olarak dünya kupasını İtalyan Carlo Ancelotti ile birlikte havaya kaldıran iki isimden birisi olmayı sürdürüyor. (1974'de Almanya'da yapılan kupada takım kaptanı olarak, 1990'da İtalya'da yapılan kupada teknik direktör olarak)


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları