Tofaş üçlük yağmuru ile yoldan çıktı!

2022.11.05 00:48 - Son Güncellenme: 2022.11.05 00:53
A

Tofaş; üçlük yağmurundan sırılsıklam olduğu (!) maçta sezona hayal kırıklıklarıyla başlayan Galatasaray NEF'e 90-76 yenilmekten kurtulamadı.

Ev sahibi takımın dört çeyrekte de üstün oynadığı maçta skorun belirleyici faktörü; Galatasaray'ın benzetme yerindeyse çılgın bir gününe denk geldiği karşılaşmada; üç sayılık şutları otomatiğe bağlamış gibi birbirinin peşi sıra yüksek yüzdelerle sokmasıydı.

Daha ilk çeyrekte kontrolden çıkan Tofaş, maçın içinde enerjisini de yukarılara çekemeyince, Galatasaray NEF tempoyu istediği gibi kontrolünde tutarak ve hiç zorlanmadan sezonun en rahat galibiyetlerinden birisini elde etti.

İç ve dış oyun dengesini iyi kurgulayıp, hücumda da topu paylaşarak oynayan Galatasaray NEF'in farklı galibiyetiyle Tofaş'ın savunmada bilinen sertliğinin çok altında bir performans sergilemesi de etkili oldu.

Parkeye neredeyse 5 numarasız gibi yayılıp, yüksek posttan ve perdelemeler üzerinden içeri devrildikten sonra köşelere çıkardığı şutörleriyle bombardımana başlayan sarı kırmızı takım; baskılı savunmasıyla da Tofaş'ı ritminin dışına çıkarttı.

De Bost 15, Sadık Emir Kabaca 13, Angelo Caloıaro 13, Tyler Ennis'in kardeşi Dylan Ennis McIntre  23, Sadık Emir Kabaca 13, çok ekstra bir maç çıkartarak neredeyse kaçırmadan her attığını yüksek yüzdeyle sokan Göksenin Göksal 15 sayı ile skora katkı yaptılar.

Hücumdaki kusursuzluk, savunmada da devam etti. Yakın ve sert savunma yapan kısalarıyla Tofaş'ın oyun kurucularını ön alanda ikili, üçlü sıkıştırmalarla karşılayan Galatasaray, zayıf olan boyalı alanı dışında Tofaş karşısında hiç açık vermedi.

Yerli rotasyondan köşelerden Göksenin Köksal'la birlikte Sadık Emir Kabaca'da 4 numaradan elit bir yabancı kadar skor katkısı yaparak gelişimini gözler önüne serdi.

Galatasaray NEF maçı  31/ 39 saha içi, 18 / 29 iki sayı, 13 / 30 üç sayı, 15 / 19 serbest atış yüzdesiyle tamamlarken; Tofaş 29 / 61 saha içi, 21 / 39 iki sayı, 8 / 22 üç sayı, 10 / 14 serbest atışla kendi standartlarının çok altında bir maç çıkarttı.

Şut savunmasını çok kötü yapan, oyunu yönlendirecek kısalarından düşük katkı alan Tofaş; hiçbir pozisyonda Galatasaray'a üstünlük sağlayamadı.

Takım halinde silik ve temposuz oynadılar.

Tempoyu ayarlayacak en önemli silahı olan Rob Gray son çeyrek dışında yakın savunma altında ritmini bulamazken, Tyler Ennis bu pozisyonda oyun kuran, dışarıdan ve içeriden skor üreten en etkili ismiydi. Gray hiç görünmediği ilk yarının ardından son çeyrek kendi özelliklerini sergileyerek Galatasaray savunmasını zorladı. Çembere giderek bulduğu 'eurosteps' tarzı sayıları; karşılaşmanın görsel keyifleri arasındaydı.

1 numarada rotasyona giren kaptan Berk Uğurlu tanınmayacak derecede kötü bir günündeydi.

Yine kısır ve şutsuz bir maçını daha geride bırakırken; genel performansıyla teknik kadroyu kara kara düşündürdü.

Kemiksiz bir şutör olan Litvanyalı Arturas Milaknis ise çok kötü yüzde ile şut atarak, eski günlerini hatırlayan seyirci için bile hayal kırıklığı oldu.

5 numara / boyalı alan / Tofaş'ın bu maçta en üretken bölgesiydi;

Senegalli uzun Boubakar Toure fizik avantajını kullanarak 21 sayı, 9 ribaunt, ligde ilk resmi maçını oynayan eski Galatasaraylı Deon Thompson ise çoğu post up üzerinden ve sırtı dönük oyunların sonunda yaptığı hook atışlarından 12 sayı, 5 ribaunt, 3 asist ürettiler.

Öne çıkanlar...

Galatasaray NEF: Dee Bost 15 sayı, 9 asist, 4 top çalma, Sadık Kabaca 13 sayı (3/4 üçlük), 6 asist Dylan Ennis, Göksenin Köksal 15 sayı (3/5 üçlük), 3 ribaund, Dylan Ennis 23 sayı (3/6 üçlük), 3 ribaund, 7 asist, Angelo Caloiaro şut kaçırmadan 13 sayı, 9 ribaund, 2 asist

 TOFAŞ: Emre Tanışan 10 sayı, 2 asist, Deon Thompson 12 sayı, 5 ribaund, 3 asist, Boubacar Toure 21 sayı, 9 ribaund, Rob Gray 14 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Tyler Ennis 12 sayı, 5 ribaund, 5 asist

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları