Tofaş play-in'de AEK ile oynayacak

2022.12.22 17:51 - Son Güncellenme: 2022.12.22 17:58
A

Böyle seri şanssızlıklar kırk yılda bir gelse de; bir şekilde yaşanıyor.

Kısa süre önce Tyler Ennis'i kırılan parmağı nedeniyle rehabilitasyona alan Tofaş; Anadolu Efes önünde de oyun kurucu pozisyonunda arkadaşlarını yönlendiren Mustafa Kurtuldum ile, kaptanı Berk Uğurlu'yu kaybetmişti.

Topa yön verip, oyunu kuran üç önemli oyuncunun birbiri ardına devre dışı kalması; çarşamba akşamı UCAM Murcia ile oynanacağı FİBA Şampiyonlar Ligi son grup maçında Tofaş'ın en büyük handikabı oldu.

Topa yön verecek oyuncu noktasında iyice tıkanan Yunanlı coach Dimitris Priftis çarşamba akşamı zorunlu olarak böyle maçları pek yaşamamış alt yapı oyuncusu Bora Satır'ı ilk beşte başlattı.

Pek gönüllü olmasa da Yunanlı coachun bu zorunlu tercihinin Bora Satır'ın gelişime önemli katkısı olacağını söyleyebiliriz.

20 yaşındaki genç point guard hiç sırıtmadan oynadığı bu maçı 5 sayı ile tamamlayarak; bundan sonrası için de göreve hazır olduğunu kanıtladı.

Anadolu Efes önünde hafif sakatlığı nedeniyle riske edilmeyen Rob Gray Murcia maçında kilit oyuncu olarak hem 1, hem de 2 numarada forma giydi.

Kadronun alt yapı tandanslı diğer gençleri de maçın akışı içinde süre alarak Tofaş'ın verimli organizasyonuna katkı koyan simgeleri olarak seyirci önünde kendilerini sınadılar. ( Berke Büyüktuncel, Emre Tanışan, Ege Demir).

Tofaş'ın AEK ile play-in oynayacağı Şampiyonlar Ligi'nde ikinci sıra için son dakikaya kadar vidaları sıkan UCAM Murcia kısalarının enerjisini skora yansıtarak Tofaş'ın maçın içine girmesine izin vermedi.

Özellikle iki kısa; Tofaş'tan tanıdığımız Travis Trice seri üçlükleriyle Tofaş'ın direncini kırarken (24 sayı (5/11 üçlük), 2 ribaund, 1 asist), son çeyrek etkili oynayarak Trice'yi destekleyen Thaddu McFadden (5/6 üçlük, 24 sayı, 6 asist) İspanyol ekibinin X faktörleri oldu.

Tofaş'ta Rob Gray çabukluğuyla, deliciliğini kullandığı sekanslarda farkını ortaya koydu.

Ne var ki topla gereğinden fazla oynama alışkanlığı; takımdaki süre dağılımını olumsuz yönde etkiliyor.

Üstelik bu maçta üçlükleri de düşük yüzdeyle kullandı.

Süreklilik kazandığı için de vazgeçmesi zor görünüyor!

Böyle oynamaya devam etse de; 'faydası daha çok' denilerek bu alışkanlığı hoş görülebilir!.

Uzun rotasyonda sürelerin Boubacar Toure ile taze Türk vatandaşı Ege Demir'in arasında paylaştırılması; lig maçlarının da klasiği olacağa benziyor.

Afrika orijinli Ege Demir atletik yeteneği zirvede olan bir oyuncu. Pivot pozisyonu için de fundemantali gelişime açık.

Yıl içinde süreleri arttıkça daha çok katkı vererek oynayacaktır.

TOFAŞ en az 4 farkla kazanarak play-in'e grup ikincisi olarak ve saha avantajı ile başlama hedefini gerçekleştiremediği maçın sonunda ikinciliği Murcia'ya kaptırdı.

Turkuaz yeşilli takım da son maçında P.Karşıyaka'yı İzmir'de yenen Yunan AEK'nın rakibi oldu.

3 maç üzerinden oynanacak seri sonunda 2 galibiyet alanlar son 16 grubuna yükselecek.

İspanyol temsilcisi maçta serbest atışları 26/28, Tofaş ise 19/28 ile kullandı.

Tofaş iki sayılık atışlarda % 50, üç sayılık atışlarda % 24, serbest atışlarda da % 68'lik yüzde tutturdu.

Maç boyunca 19 asist, 32 ribaund, 14 top kaybı gerçekleştirdi.

Murcia ise % 56 ile iki sayı, % 39 ile üç sayı, % 93 ile de serbest atış kullandı.

Öne çıkanlar...

TOFAŞ: Rob Gray 26 sayı, 8 ribaund, 6 asist, Berk Uğurlu 13 sayı, 3 ribaund, 5 asist

Murcia: Thaddus McFadden 24 sayı (5/9 üçlük), 6 asist, Artem Pustovyi 17 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Travis Trice 24 sayı (5/11 üçlük), , 2 ribaund, 1 asist

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları