TOFAŞ Merkezefendi Denizli'yi zorlanmadan geçti!

2024.01.29 17:47 - Son Güncellenme: 2024.01.29 17:47
A

Basketbol Süper Ligi'nin ikinci yarısına Samsunspor ve Beşiktaş yenilgilerle başlayan TOFAŞ evinde; Yukatel Merkezefendi Belediyesi Denizli Basketbol'u devirerek moral buldu. (98-77)

Yaban rotasyonunda tercihini Cassius Winston, Caleb Homesley, J.J. O'Brian, Zeljko Sakic ve Austin Wiley için yapan coach Orhun Ene, Omar Prewitt ile Japonya Ligi'ne transferi kesinleşen Luke Maye'nin yanı sıra yeni transferi Marcus Denmon'u kadro dışında tuttu.

Konuk takımda ise hafta ortasında Olympiakos'a giden uzun Moses Wright yer almazken; yeni transfer combo guard Nike Sibande arkadaşlarıyla birlikte ilk maçına çıktı.

Maça düşük enerji ile başlayan ve savunmada sertlik yapamayan TOFAŞ ilk çeyreği neredeyse bu tempoda oynamaya devam edince; konuk takım ilk yarısın son iki dakikasına 8-18 önde girdi.

Merkezefendi Basketbol iki skorer kısası Nate Mason ile Nike Sibande ile kolay basketler bulurken; TOFAŞ'ta sakatlıktan iyi dönen Caleb Homesley üçlükleriyle  takımını maçın içinde tutan isim oldu.

İkinci yarı itibariyle vidaları sıkan ve savunmasını maç sonuna kadar ayni sertlikle sürdüren TOFAŞ rakibin skorerlerine uyguladığı baskı ile ayağa kalkmasını bildi.

Homesley'in 3 sayı üretimi bu çeyrekte de hız kesmeden devam etti.

Double double yaparak maçı tamamlayan Zeljko Sakic'in yanı sıra; J.J OBrian'da 4 numaradan sırtı dönük oyunlarıyla kısa kalan Merkezefendi savunmasına cezayı keserek direncini sıfırladı.

İki dört numarasından aldığı sayı ve savunma katkılarıyla Merkezefendi'yi yanına yaklaştırmayan TOFAŞ'ta kenardan gelenler de iyi maç çıkardılar.

Batın Tuna aldığı dakikalarda sezonun ilk üçlüğüyle tanıştı.

Uzun rotasyonunda boy ve fizik avantajıyla çember altını dağıtan Austin Wiley'in kenara geldiği dakikalarda back up'u devşirme Ege Demir onun bıraktığı yerden devam etti.

Atletizmini kullanarak yaptığı estetik smaçlarla şov yaparak sakatlık sonrası en iyi maçını çıkarttı.

Üçüncü çeyreği 72-60, maçın sonunu  98-77 bitiren Tofaş evinde sezonun en iyi maçını çıkartırken; ilk kez 4 oyuncusundan çift haneli katkı aldı.

Cassius Winston 1/3 üçlükle 12,  Caleb Homesley 6/12 üçlükle 24, J.J.OBrian 1/3 üçlükle 15, Austin Wiley 18 sayı ile oynadılar.

Yerli rotasyonunda genç Özgür Cengiz 10.06 dakika kaldığı maçta seyircilerin sayı atması yönündeki yoğun isteğini bitime yakın attığı üçlükle yerine getirirken, Tolga Geçim 17:58 dakikada sadece 4 sayı bulabildi.

Savunma sertliğinin maçların kazanılmasında önemli bir faktör olduğu bu maçla bir kez daha test edilmiş oldu.

Sezon başından beri bu eksik yönüyle oynarken, kaybeden TOFAŞ, Denizli temsilcisi karşısında toparlanma sinyalleri verdi.

Tofaş'ın kombine oyununa karşılık veremeyen  Merkezefendii, skor olarak da iki kısası dışında kısır bir maç çıkardı.

Moses Wright'in gidişiyle uzun rotasyonunda eksilmeleri; sezonun kalan maçları için büyük bir handikap gibi duruyor.

Bulduğu ucuz ama kaliteli yabancılarıyla Euroleague mecrasında ilgi odağı haline gelen Denizli temsilcisi; bugüne kadar sattıklarını yerine koyabilmişti.

Bu kez Wright'i gidişi kolay kapatılacak gibi görünmedi.

Bakalım coach Zafer Aktaş iyice daralan oyuncu havuzunun içinden yeni tavşan çıkartabilecekler mi?

 TOFAŞ için üst üste gelen iki yenilgiden sonra alınan bu galibiyet, kalan haftalara da moral oldu.

Hem de çarşamba akşamı BCL Top 16'da Bursa'da oynanacak Strasbourg IG maçını kulüple seyirci için daha önemli bir pozisyona getirdi.

En iyiler:

TOFAŞ: Caleb Homesley: 24 sayı (6/12 üçlük), 1 asist, 2 top çalma, Zeljko Sakic: 18 sayı, 10 ribaund, 2 top çalma, J.J. O'Brien: 15 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 4 top çalma, , Cassius Winston: 12 sayı, 12 asist

Yukatel Merkezefendi Bld. Basket: Nate Mason: 21 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Nike Sibande: 18 sayı, 2 ribaund, 1 asist, Vrenz Bleijenbergh: 13 sayı (3/4 üçlük), 5 ribaund, 1 top çalma, 1 blo


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları