Tofaş bu sezonu kolay kolay unutamaz!

2024.03.26 16:23 - Son Güncellenme: 2024.03.26 16:23
A

Hayırlısıyla tamamlayabilirlerse; Tofaş camiası için bu sezon hiç hatırlamak istemeyecekleri anılarla tarihteki yerini alacaktır!

Ligde son galibiyetini 11 Şubat günü Bursa'da Aliağa PETKİM'i 84-71 yenerek elde eden turkuaz yeşilli takım; sonraki haftalarda sırasıyla Anadolu Efes, Türk Telekom ve Darüşşafaka'ya kaybetti.

'Karabasan' Şampiyonlar Ligi'nde de temsilsimizin peşini bırakmadı.

BCL sezonuna 'final four oynama' iddiasıyla başlayan Tofaş'ın önlenemez düşüşü; bu platformda da tam gaz devam etmekte.

Son üç maçında sırasıyla Cholet, Unijaca Malaga ve Strasbourg'a kaybeden Bursa temsilcisi son sekiz takım arasına adını yazdırmış olsa da; Lenovo Tenerife serisinde ev sahibi avantajı olma avantajından yararlanamayacak.

Kupada ve TBSL'nde oynadığı son 6 resmi maçın hepsini kaybeden Tofaş için özellikle kendi ligi; benzetme yerindeyse tam bir kabusa dönüşmüş durumda'

Play-off'a iyi bir sıralamadan başlayabilme hedefi Bursa'da alınan Darüşşafaka yenilgisiyle iyice zora girerken; bu kez camiayı matematiksel olarak ihtimal dahilinde bulunan 'küme düşme' korkusu sardı.

Revize edilen yeni hedef; Reeder Samsunspor'dan sonra lige veda edecek ikinci takım olmama gibi duruyor!

Şaka değil, gerçek; 'nereden, nereye?' diye sormadan edemiyor insan...

Çünkü 'düştü' kabul edilen Karadeniz temsilcisinden sonra bu sıralama için en büyük adaylar olarak Çağdaş Bodrum (24/7), Yukatel Merkezefendi Denizli Basketbol ( 24/8), Bahçeşehir Koleji'nden sonra (24/9) Tofaş'ın (24/9) ismini sayabiliriz maalesef.

Ligde kalan 6 maçını Bursaspor İnfo Yatırım, Onvo Büyükçekmece, Çağdaş Bodrumspor, Pınar Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji ve Galatasaray NEF'le yapacak Tofaş'ın 'korkulu rüya görmeme' adına en az 2 galibiyete daha ihtiyacı var.

Özellikle Cuma akşamı yapılacak Bursa derbisi; iki takım açısından da bu sezon adına belirleyeceği olacak önemde. Bursaspor İnfo Yatırım kazanırsa 11 galibiyet yaparak iyice rahatlarken; Tofaş için 'çıkmaz sokağa bir adım daha yaklaşmak' demekle eşdeğer olacak.

Kalan haftalarda da tehlikeyi çok yakından hisseden Çağdaş Bodrum ve Bahçeşehir Koleji ile deplasmanda oynanacak olması da önemli bir handikap gibi durmakta.

P.Karşıyaka ilk dört; Galatasaray EKMAS play-off'a daha avantajlı bir sıralamadan girebilmek için maçlara asılacaklarından; Tofaş'ı sırat köprüsünde tamamlayacağı zorlu haftalar bekliyor.

Hesapların bu denli orantısız sapmasında; yabancı kadrosunun beklentileri karşılayamaması geliyor.

5 numara Austin Wiley dışındaki diğer oyuncularından istediği verimi bir türlü alamayan Tofaş'ta yerli rotasyonun yetersizliği kadar; peş peşe gelen sakatlıklarda dengeleri iyice alt üst etmiş durumda.

Geldiği günden beri adale sakatlığından kurtulamayan skorer guard Marcus Denmon 'sıfır katkı' yaparken; ikide bir rahatsızlanan, iyi olduğunda da beklentileri karşılayamayan en önemli sor opsiyonu Caleb Homesley an itibariyle teknik kadroya 'en büyük hayal kırıklığı' yaşatanlar.

Takım kötü başlayıp, farklı geriye düştüğü maçların hiçbirisinde bugüne kadar başarılı olamadı.

Aradaki farkı azaltmak için sonradan sarf edilen aşırı efor maçların sonuna doğru takımın enerjisini düşürünce; yorgunlukla birlikte başlayan top kayıplarıyla, savunma zaaflarının ön plana çıkması, yenilgilerin en önemli faktörlerinden.

Tofaş bu modda oynadığı Anadolu Efes ve Türk Telekom maçlarını kaybederken, BCL'nde de Cholet ve  Malaga'ya son dakikalar içinde gücü kalmadığı için teslim bayrağını çekti.

Darüşşafaka maçında Denmon ve Homesley oynayamayınca; bu zaafı iyi değerlendiren konuk takım coachu Rüçhan Tamsöz (eski bir Tofaş oyuncusu); Tofaş'ı çember altından dışarı püskürterek dış şuta mecbur bıraktı.

Takımın açığı da burada ortaya çıktı.

İstikrarsız şutörler (Winston, Prewitt, Tolga Geçim, Mustafa Kurtuldum, Özgür Cengiz) düşük yüzdeyle atarken; iki dört numara J.J. O.Brian ile Zeljko Sakic bu maçın ağırlığını kaldıramadılar.

Yine çift haneli istatistiklerle oynayan Austin Wiley (12 sayı, 12 ribaunt) kötü biten maçın takımı adına en çok katkı yapan ismiydi.

Kader haftalarına girilirken, oyuncuların daha dikkatli ve özverili oynayarak Tofaş'ı içine düştüğü bu zor süreçten kurtarmaları gerekiyor.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları