Tofaş 6 maç sonra kazandı

2023.11.19 15:00 - Son Güncellenme: 2023.11.19 15:00
A

Türk Telekom'u 79-62 yenen Tofaş; Avrupa'da (BCL) ve ligdeki 6 maçlık yenilgi serisini sonlandırdı.

Kötü sezon başlangıcını tersine çevirmek isteyen turkuaz yeşilli takım; Türk Telekom karşısında iyi savunma yaparken, hücumda da topu iyi paylaşarak ve doğru şut seçimleri yaparak kolayca sonuca gitti.

Coach Orhun Ene Omar Prewitt'le Luke May'ı bu maçta kenarda oturttu.

Maç kadrosuna alınan diğer 5 yabancı oyunun akışı içinde aldıkları süreleri en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştılar.

1 numarada performansı eleştirilen Cassius Winston; Fenerbahçe BEKO maçında yediği kesikten sonra; Anadolu Efes karşısında yeniden kavuştuğu formasıyla son iki maçını iyi tamamlayarak kalıcı olmak istediğini gösterdi.

Türk Telekom potasına 4/6 ikilik, 1/3 üçlük, 5/5'de serbest atıştan olmak üzere 16 sayı bırakan Winston; açık alanda yakaladığı pozisyonları da çembere giderek bitirdi.

J.J. O Brian, Zeljko Sakic, Caleb Homesley'le, Austin Wiley haftalar sonra gerilimden uzak oynanılan maçta skor ve savunma katkılarıyla dikkat çektiler.

Bu dörtlü içinde beklentilerin en yüksek olduğu shooting guard Caleb Homesley henüz tam olarak ritmini bulabilmiş değil.

Önceki takımlarında şutör kimliğiyle ön plana çıkan ABD'li oyuncu kendi yüzdelerinin altında oynamayı bu maçta da sürdürdü.

Maçın içinde fazla direnç koyamayan ve fazla sayıda top kaybı yapan Türk Telekom'a karşı J.J OBrian yavaş ve yüzdesiz dış şutlarını; sırtı dönük oyunlarıyla çembere yaklaşarak telafi etmeyle çalıştı.

10 sayılık katkı yapan Zeljko Sakic; sevdiği yer olan köşe atışlarından istediğini bulamadı.

1/2 ikilik, 0/4 üçlük yüzdesini; çizgiden 8/8 atarak telafi etmeyle çalıştı.

5 numarada Austin Wiley çember altında fiziği ve geniş size'i ile ile önemli bir caydırıcı güç olurken; ayni zamanda kadronun da en isabetli yabancı transferi.

Türk Telekom uzunlarına çember altında üstünlük sağlayan Wiley karşılaşmayı 5/7 iki sayı, 3/6'da çizgiden olmak üzere  13 sayı ile tamamladı.

Yerli rotasyonunda Özgür Cengiz Winston'un back up'u olarak girdiği oyunda yine elinden geleni yapmaya çalıştı.

Orta mesafeli şutları sokan, topu ön alana çabuk ve kararlı bir şekilde çıkartan Özgür'ün gelişime açık bir oyuncu olması en büyük artısı.

Devşirme Ege Demir yüksek enerji başladığı maçta atletizmi ile ön plana çıktı. Ancak skora katkısı olmadı.

Mustafa Kurtuldum' un geçirdiği ağır sakatlık sonrası takıma ısınma turları ivmelenerek devam ediyor.

6 sayı üreten Mustafa bu maçta bir de istemediği bir kazaya sebep oldu.

Bir pozisyonda hızını alamayınca çember altında görev yapan yayıncı kuruluşun kameramanına çarparak sandalyesinden yere düşürdü.

Kolundan sakatlanan kameraman kenardaki ilk müdahalelerinin ardından; kırık teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. 

Kazanılan galibiyette Tofaş'ın uzun süreli maç kazanamamasının verdiği enerji ve hırsı kadar; savunma kaynaklı sert oyununu maçın tamamına yayması birinci etken olsa da; konuk Türk Telekom neredeyse hiç direnemeden fişi erkenden çekerek sonucu kabullendi.

17 top kaybı yapan ve savunmada çok kötü oynayan Telekom: vasat yabancılarıyla da geçen yılki başarılı görüntüsünün çok uzağında.

Maç sonunda görüştüğüm coach Selçuk Ernak değişmesi gereken çok şeylerin olduğuna dikkati çekerek 'gereken ne ise yapmaya çalışacağız' mesajı Ankara ekibinde taşların yerinden oynayacağının işareti gibi geldi bana.

Tofaş maçı 25/62 saha içi, 18/39 iki sayı, 7/23 üç sayı, 22/25 serbest atış yüzdesi ile tamamladı.

18'i hücum, 26'sı savunma toplam 44 ribaunt alırken; 18 asist yaptı, 17 top kaybı ve 7 top çalma ile maçı tamamladı.

Kenardan gelen oyuncularından da 21 sayı buldu.

Peki;

6 maçlık kazanamama serisinden sonra gelen Telekom galibiyeti Tofaş'ta yüzleri güldürürken, bu kazanım devam eden yeni oyuncu arayışlarına nasıl etki yapabilir.?

Cassius Winston'u savunma yapmadığı için değiştirmeye kararlı gözüken teknik kadro; oyuncunun son iki maçtaki silkinişinden sonra tercih değiştirebilirler mi?

4 numarada lig maçlarının kadrosuna giremeyen Luke May'ın yerine başkası gelebilir mi?

Piyango 'en büyük hayal kırıklığı' gibi duran Omar Prewitt'e mi çarpar?

Bilemiyorum!..

Bildiğim tek şey; yaşanılan peş peşe şoklardan sonra arayışların son sürat devam ettiği yönünde.

Potadakilerle, yeni gelecekler için önümüzde haftanın belirleyici olacağını düşünüyorum.    

Öne çıkanlar...

TOFAŞ: Cassius Winston 16           sayı, 5 ribaund, 7 asist, Caleb Homesley 13 sayı (1/7 üçlük), 2 ribaund, 2 asist, Zeljko Sakic 10 sayı (0/4 üçlük), 5 ribaund, 3 asist, Austin Wiley 13 sayı, 14 ribaund, J.J. Obrien 10 sayı, 5 ribaund, 2 asist
Türk Telekom: Steven Enoch 13 sayı, 4 ribaund, Yiğitcan Saybir 10 sayı, 2 ribaund, James Palmer 12 sayı, 3 ribaund, 2 asist


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları