Teşekkürler Bursaspor

2022.05.12 12:15 - Son Güncellenme: 2022.05.12 12:15
A

Belki fazla abarttık,  belki de aşırı güvenmemizin doğal bir sonucuydu Frutti Extra Bursaspor'un şapkadan tavşan çıkartmasını beklemek.

7 yılık mazisi olan bir kulüpten EuroCup şampiyonu olup Bursa'yı sokaklara dökeceğine öylesine inanmıştık ki yenilince dünya başımıza yıkılıverdi adeta.

Üzülmeyelim, eleştirmeyelim bu takımı. Tersine alkışlayıp bağrımıza basalım.

Bizlere, Bursa'ya çok kısa bir zamanda yıllar yılı unutamayacağımız bir başarınin baş kahramanı oldukları için, Futbol takımının Bursalıların yaşamına bir kabus gibi çökerek umutsuzluk aşıladığı bir süreci; damaklarda tad bırakan güzel anılarla kısa süreli de olsa mutluluğa dönüştürdükleri için.  

Teşekkürler Frutti Extra Bursaspor...

Teşekkürler Uludağ İçecek...

Ömer Kızıl ve Sezer Sezgin ve diğerleri...

Ve tabii bu kutlu yürüyüşün bir peri masalına dönüşmesi için ellerinden geleni yapan yerlisi yabancısı tüm basketbolcular sizlere minnettarız.

Maçın teknik analizine gelecek olursak; Virtus Segafredo Bologna duayen coach Sergio Scariola'nin mükemmel dokunuşlariyla parkede otomatiğe bağlanmış bir makine intizamıyla mücadele eden bir takim yaratmıştı Çarşamba akşamı Bologna'da...

En başından sonuna oyuncularına uygulattığı temaslı savunma ile Frutti Extra Bursaspor'u düzeni dışına çıkarttı. Neredeyse logoya kadar ýukselen show up savunma karşısında çembere yaklaşmayan Bursaspor'un dış oyuncuları kendi inisiyatiflerinin dışında zorlama atışlarda isabet kaydedemeyince maçın momentumu tamamen Virtus'un eline geçti.

Needmam ve Andrews adresine ve sert savunma altında çok çaresiz kalıp üretkenlikten uzak oynayınca Bursaspor'un yapacağı fazla bir şey kalmadı.

İçeride çok yanlız kalan Hayes kadar Dudzinski'de bu sistem basketbolu karşında kendi standartlarını yakalayamadı.

Böyle maçlarda hakem faktörü önemlidir.

Bakılacak olursa hakem triosu suya sabuna dokunmasalar da daha ilk çeyrek Needham ile Andrews'in saçma sapan faullerin mantıklı bir açıklaması olamazdı. İki önemli ve dominant kısa yaşadıkları faul sorunlar nedeniyle uzun süre kenarda oturunca coach Alimpijevic'in oyuna müdahale şansı kalmadı.

Maçın neredeyse hiçbir bölümünde oyuna ortak olamayan Bursapor  son çeyrek farkı 5 sayıya kadar düşürse de devamını getiremedi. Maçın MVP'si Milos Teodosic'in kader anlamındaki bitirici ile çok eksra oynayan eski Tofaşlı Kylee Weems'in kritik anlardaki cezayı kesen üçlükleri, Bursaspor'un son direnişlerini de çaresiz bıraktı.

Virtus Segafredo Bologna 10 milyon euroluk bütçesi ve yıldız oyuncularıyla bu lige çok fazla ve Euroleague'de yer alacak olsa rahatlıkla final four yapacak potansiyele sahip. Seyircisinin de bizim Teksas'dan farkı yok. Çok çılgınlar, adeta ufak çaplı depremler yaratıyorlar. Segafreo Arena,da 10 bin taraftarın yarattığı ambians inanılmaz güzeldi.

Aramızdaki kadro farkı bu sonucu doğurdu. Seneye yine bu ligde kadroyu korur, bir kaç iyi takviye yapılırsa yine kafaya oynarız. Euroleague bizim için biraz erken. Merdivenleri ağır ağır çıkmak daha iyi olacak. Artik önümüze bakalım.

Pazar günü Fenerbahçe Beko ile play- off oynayacağız.

Kendimiz gibi mücadele edebilirsek çeyek final yapmamız sürpriz sayılmayacaktir.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları