Stadın timsah kafasi kütüphane ve kafe oluyor

2023.10.03 17:55 - Son Güncellenme: 2023.10.03 18:00
A

Recep Günay Yönetimi; Büyükşehir Belediyesi Stadı'nın isminin 'Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadyumu' olarak değiştirmesine resmiyet kazandırmak için girişimlere başladı.

Bu amaçla önce Futbol Federasyonu bilgilendirilecek, daha sonra isim değişikliğinin yasal prosedür çerçevesinde onaylanması için 'Gençlik ve Spor Bakanlığı'na müracaat edilecek.

Bakanlığın 'Tesislere Ad Verme Yönetmeliği' çerçevesinde sürdürülen girişimlerde, mevzuata aykırı bir sorunla karşılaşılmazsa;  21 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu; tamamlanacak işlemlerin sonunda yeni ismi olan 'Yüzüncü Yıl Atatürk Sütaş Stadı' kimliğiyle kapılarını futbol severlere açacak.

Konu ile ilgili bilgi aldığım kulüp müdürü Metin Olçum, isim değişikliğinin Bursa spor kamuoyunda büyük heyecan yarattığını, sadece spor çevrelerinden değil, sade vatandaşlardan da kulübe her gün yüzlerce tebrik ve teşekkür telefonu  geldiğini söyledi.

Olçum konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı.

'Bu hamlemizin sonunda bir kez daha Atatürk isminin Bursalıların gönlünde bitmeyen bir özlemle yaşamaya devam ettiğini öğrendik. Her kesimden Bursalı ile taraftar böyle bir değişikliği bekliyormuş. Bu vesileyle ne kadar doğru bir adım attığımız da ortaya çıktı. Çok mutlu olduk ve gururlandık'

Madem isim değişikliğinden söz ediyoruz; yeri gelmişken bir detayın da altını çizmek istiyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimizin isminin  yeni stadyumda yaşatılacak olmasının Recep Günay Yönetimi dönemine rastlamasının ayrı bir önemi ve farkındalığı var.

Seçildikten sonra haksız bir şekilde yoğun eleştirilere muhatap olan Günay başkanın Atatürk ismine sahip çıkma noktasındaki kararlı tutumu; bundan sonra yapacaklarının da bir işareti gibi oldu'

Olçum'a Sütaş isminin stadyuma Atatürk'le birlikte yazılacak olmasıyla ilgili ne düşündüğünü de sordum.

Aldığım yanıt şu oldu.

'Sütaş  isim değişikliğini çok olumlu karşıladı. Kulübe bu girişimi için teşekkür ettiler.

Hatta stadyum cephelerine yazılacak isim tabelalarını bizzat kendileri hazırlayıp, masrafını karşılayacaklar.'
Olçum; Sütaş'la Atatürk isminin yan yana getirilecek olmasının nasıl karşılanacağıyla ilgili olarak da;

'Bence burada olumsuz bir durum yok. 'Atatürk'ün manevi şahsiyetine saygısızlık' şeklindeki eleştirileri yersiz buluyorum. Burada Bursaspor'a en zor günlerinde kullandığı stadına ismini vererek sponsor olmuş bir firmanın jesti söz konusu.

İsimlerini yazdırmak istemeleri kadar da doğal bir şey olamaz.

Atatürk'le Sütaş'ın birlikte anılması; büyük kurtarıcımıza saygısızlık olarak algılanmamalı.' şeklinde görüş belirtti.

Olçum'u hazır bulmuşken stadyumun çevre düzenlemesiyle, boş mekanların nasıl kullanılacağıyla ilgili olarak da sorular yönettim.

Bu sohbetin sonunda en çok merak edilen timsah kafasıyla ilgili gerçek ortaya çıkmış oldu.

Bilinen ismiyle Tofaş tribününün arkasında; ya da stadyumun kuzey tarafındaki timsah kafasına bir kafe ya da restoran yapmak istiyormuş yönetim.

Büyükşehir Belediyesi ise yaşayan bir kütüphane.

Hangisi olacak peki?

Bu konuda da şu bilgilere ulaştım kulübün deneyimli müdürü Olçum'dan.

'Belediye ile yaptığımız istişarede timsah kafasında kütüphane ile kafenin bir arada olmasını öngördük.

Günün 24 saati yaşayan bir kütüphane olacak burası. Gelen hem kitabını okusun, ya da ders çalışsın, yan taraftaki kafede de makul rakamlara karnını doyursun.

Bence güzel bir düzenleme olur ve çok da tutar. Timsah kafası üç katlı. Bir katı kütüphane, kafe, diğer katlar da farklı amaçlar için dizayn edilebilir. Üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.'

Kulüp yönetimi stadyumun doğu tarafında kalan yaklaşık 7 bin metrekarelik boşluğa çok amaçlı dükkanlarla, 2024'de hizmete girmesi beklenen yeni hastane için eczacılara ofis tarzında mekanlar yapmayı düşünüyormuş.

'Tamtakır, kuru bakır' konumundaki kulüp kasasına kalıcı gelir bulunması için yapılan bu çalışmaları sizlerle paylaşmadan edemedim.

Yönetim uyumuyor, çalışıp, proje üretiyormuş meğerse.

Bir de futbol takımı ayağa kalkarak; seri galibiyetlere başlasa öyle güzel olacak ki...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları