PFDK'ye göre Bursaspor'a İnegöl'de edilen küfürler 'vaka-i adiyeden!'

2023.04.05 17:40 - Son Güncellenme: 2023.04.05 17:40
A

İnegölspor'un Bursaspor maçında salt saha olayları nedeniyle PFDK'ye sevk edilmesini yetersiz bulanlardanım.

Nedenine gelince;

Sevki gerektiren raporda sadece 'saha olayları' ile 'merdiven boşluklarının boş bırakılmamasına' yer verilmiş, maç içinde İnegölspor taraftarlarının Bursaspor'a yönelik ağza alınmayacak küfürlerinden tek satır söz edilmemişti.

Maçın temsilcileri tarafından tutulan raporda neler yazıyordu isterseniz bir kez daha hatırlatalım.

'İnegölspor Kulübü'nün 2 Nisan pazar günü oynanan Bursaspor müsabakasında 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, yanı sıra 'merdiven boşluklarının boş bırakılmaması 'nedeniyle de Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ye sevkine karar verilmiştir'.

'Saha olaylarına' saha için atılan her türlü yabancı madde ile (su şişesi, çakmak ve benzeri kesicilerle, tanımlanabilecek diğer yabancı cisimler), maytap ve benzeri patlayıcılar giriyor.

Merdiven boşluklarına seyirci oturtulmaması konusu, federasyonun en hassas olduğu konulardan birisi.

Görevlendirilmiş temsilciler hangi kategoride olursa olsun söz konusu kısıtlama ile ilgili olarak en küçük taviz vermeden raporlarına gördüklerini yazarak gereğini yerine getiriyor. (Bursaspor'un da başını fazlasıyla ağrıtan bu çekinceye Türkiye genelinde de maalesef yeterince hassasiyet gösterilmiyor)

Sosyal medyada İnegölspor'un PFDK'ye sevkine neden olan olayları eleştirirken; edilen onca küfrün pas geçilmesine bir anlam veremediğimi dillendirmiştim.

Sabah whatsApp üzerinden arayan sevgili dostum; ayni zamanda TFF Temsilciler Kurulu üyesi de olan Altan Kutucu temsilcilerin sarf edilen çirkin sözleri raporlarında atlamalarının asla söz konusu olamayacağına vurgu yaparak; ' maçın içinde cezayı gerektiren hususları tek tek not eden birisi, neden küfürleri pas geçerek kendisini zorda bıraksın' şeklinde bir yanıt verdi.

Karşılıklı yazışmamızın bir yerinde söz konusu olaya kanıt olarak maça giden Bursalı gazetecileri gösterip, kendilerinden bilgi alabileceğini ifade ettim.

Ben ısrarla dayatmaya devam edince, sevgili Kutucu daha net ve sağlıklı bir şekilde bilgilenme gereğini hissetmiş olacak ki; maçın temsilcisi/ temsilcilerini/ aradıktan sonra yine whatsApp üzerinden çarpıcı bir  açıklama daha yaptı.

Onun da iddia ettiği gibi maçın iki temsilcisi Mümin Tosyalı ile Tahsin Üçpınar raporlarında yaklaşık 8 kez edilen küfürlere yer vermişler!

Peki PFDK ne yapmış derseniz, sevk raporunu bir kez daha okumanızı öneririm.

'Saha olayları' ile 'merdiven boşluklarının boş bırakılmaması'na gösterdiği özeni; sıra küfürlere gelince görmezlikten gelivermiş!

Bir yerde maçın iki temsilcisini; yani Mümin Tosyalı ile Tahsin Üçpınar'ı taca çıkartmış!

Ya da 'yalancı' yerine koymuş;

Nasıl güveneceksiniz bu PFDK'ye şimdi?

Var olanları görmeyen, yazılanları ise kaale bile almayan!

Söz konusu yorum; raporları resmen hasır altı etmekle eş değer.

Tam bir rezalet, tam bir skandal.

Örneğin başka bir şehirde oynanan maçta uçan kuşun kanadını bile ceza kalemi olarak dikkate alırken, başka bir mekanda pekala görmezlikten gelebiliyormuşunuz demek ki!

Sözün özü sevki gerektiren kalemlerde yapılan ve belirli bir  standardı olmayan cezalarla bir çok kulüp haksız yere mağdur edilmiş bugüne kadar; benim anladığım bu.

Bu saatten sonra üzerine gitseniz de değişen bir şey olmaz.

PFDK'yi toptan azledemeyeceklerine göre (!); devran böyle devam edecektir.

İnegölsporlu taraftarların edepsizliğini sosyal medya üzerinden eleştirince; kraldan daha çok kralcı bazı dostlar  'ayıp ettiğime' hükmettiler!

'O mesajını silip, özür dile' diyenler bile çıktı.

'İnegölsporlu olmakla' 'İnegöllü olmak' çok farklı iki konu.

Birincisi bağlı olduğu şehrine saygısızlıkta sınır tanımadığı gibi, en büyük marka değeri olan Bursaspor'a da her türlü hakarette bulunmaktan imtina etmez;

Çoğunluk ise Bursalı olmanın gururuyla, Bursaspor'unu da sahip çıkmayı kendisine görev telakki eder.

Terbiyesizlerle, beyefendi kalabilenleri birbirinden ayırt edebilecek kadar akıl ve izah sahibiyim.

Dolayısıyla 'kem söz sahibine aittir' deyip, bu konuyu bir daha açmamak üzere burada bitirmek istiyorum.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları