Partizan'ı eleyen Cedevita'yı da yener!

2022.04.26 17:37 - Son Güncellenme: 2022.04.26 17:40
A

Bursasporlular an itibariyle kısa ve uzun vadede iki şeye kilitlenmiş durumdalar.

Birincisi Frutti Extra Bursaspor basketbol takımının yarın akşam (27 Nisan 2022 Çarşamba), 7Days Euro Cup çeyrek finalinde Sloven rakibi Cedevita Olimpija ile Ljubliana'da oynayacağı tarihi öneme sahip karşılaşmayı kazanarak 'tek maç üzerinden oynanıyor' adını yarı finale yazdırması;

İkincisi; futbol takımının ligde kalan son 4 maçını kayıpsız tamamlarken, kendisiyle birlikte ayni tehlikeyi soluyan rakiplerinin alacağı sonuçların da yardımlarıyla (!)    küme düşme hattının üzerine çıkabilmeyi başarması;

Davul başkasının omzunda, tokmak sizin elinde olunca; anlatmaya çalıştığımız gibi kaderinizi başkalarının çizmesine razı oluyorsunuz ne yazık ki.

Tabii bunları dillendirirken; yaşanılan çelişkiye de vurgu yapmak şart.

Başka kulüplerde futbol şubeleri lokomotif branş olarak önceliği alırken; Bursaspor'da bu süreç tersine işlemekte.

Taraftarın gurur kaynağı ve ilgi odağı konumundaki basketbol şubesi bu sezon elde ettiği başarılarıyla futbolu solladığı gibi, giderek ivmelenen performansı ile de popülaritesine zirve yaptırmış durumda.

Özetleyecek olursak; iyi yönetilen, teknik ve oyuncu kadrolarının seçimlerinde doğru ve akılcı tercihler yapan her branşın eninde sonunda başarılı olma gibi bir alışkanlığı vardır!..

Tıpkı Frutti Extra Bursaspor gibi...

Ljublijana'da yarın akşam saat 21.00'de başlayacak karşılaşmada Bursaspor'un şansının en az rakibi kadar olduğuna inanıyorum.

Çünkü bu takım olabilecek en çılgın atmosferde ve karşısına çıkacak en güçlü kadro önünde bile aslanlar gibi mücadele ederek kazanmaya kendini Belgrad'da alıştırdı diyebiliriz!

Bu kupanın en büyük favorilerinden Zeljko Obradovic'li Partizan'ı hem de kendi mabedi Stark Arena'da unutamayacağı tarihi bir ders vererek kupanın dışına iten Frutti Extra Bursaspor'un Çarşamba akşamını da Bursasporlular için erken bayram kutlamasına dönüştürmesi pekala olasılık dahilinde.

Teknik olarak maça bakacak olursak;

Cedevida Olimpija Partizan seviyesinde ciddi ve sert bir rakip değil.

Kadroları Sırplara nispeten daha vasat, seyircisi de Partizan kadar baz etkisi yapamıyor.

En önemli avantajları; Sloven basketbolunun karakteristiği olan sert ve yardımlaşmalı savunmaları.

Kısa rotasyonda ABD'li Jacob Pullen deliciliği üst düzeyde, eli düzgün bir şutör point guard. Süresi eskisine göre azalsa da; rotasyondan girdiği maçlara etki eden bir hamle oyuncusu olarak dikkate alınmalı.

Yine bu pozisyonda Marcus Keene ile Dan Duscak; şutu olan, birebirleri iyi oynayarak çemberi gitmeyi düşünen karakterdeler.  

Skorer guard olarak Jaka Blazic ile Bosnalı Alen Hodzic'i kadrosunda bulunduran Cedevita'da 3 ve 4 numaralarda Edo Muric ile eski Banvitli Jackie Carmichael hem etkili şutörler, hem de birebirlerinden üzerinden rakip savunmalara karşı iyi atak edebiliyorlar..

Uzun rotasyonda eski Galatasaraylı Zach Auguste coach Jurica Golemac'ın ilk tercihi. Auguste şutu olan bir 5 numara olduğu için dışarı açılınca show up savunma üzerinden yıpratmalıyız. Ligimizde Bahçeşehir formasıyla uzun süreler almış atlet uzun Mangok Mathiang çember altındaki fiziksel mücadelede kadronun alternatif silahları arasında. Yine Alen Omic 2.16'lık boyuna karşın vurdulu kırdılı temaslarda ortalıkta görünmeyen bir başka hamle oyuncusu.

Coach Dusan Alimpijevic'in yarın akşam rakibin savunma stratejisine ayni taktikle karşılık vereceğini, özellikle etkili şutörlere karşı show up (sıralı perdelemeler) savunmalarla önlem getireceğini düşünüyorum.

Zayıf karnımız olan çember altında eldeki tek etkili uzun Kevarrius Hayes faul sorunu yaşamadan maçın sonunu görebilirse; son saniyeye kadar ayakta kalabiliriz bu maçta. Tabii sorumluluğun büyüğü ING Süper Ligi'nin an itibariyle en etkili üç kısası Derek Needham, Andrew Andrews ile Onuralp Bitim'in erken ritim bularak yüksek yüzdeyle şut sokmaları. Onuralp'in atletizmine eklediği deliciliği ile de bir başka artımız. Bu maçta da sahanın her iki yanında ekstra ribauntlar toplayarak savunmaya katkı koymasını bekliyordum. Frutti Extra Bursaspor hand offların sonunda bu üç kısayı doğru zamanlarda topla buluşturarak lig maratonunda çok isabetli üçlükler bulmuştu. Bu özelliğimiz bizim karakterimiz oldu.

Cedevida büyük bir olasılıkla bu üç formda kısamızı daha logodan karşılayıp, topa baskı yaparak bize oyun kurdurmamaya çalışacaktır.

Kendimiz gibi oynarsak bu taktiği de yıkar geçeriz.

Prese karşı topu getirmeyi mutlaka top kayıpları yapmadan becermeliyiz.

Seyirciye Belgrad'dan alışkın çocukların Ljublijana'da bu atmosteri delerek uzay boşluğuna çıkmalarını bekliyorum!..

Sırbistan'daki maçta hakemler çok iyi maç yönetmişlerdi.

Dileriz yarın akşamı da canımızı yakacak kararlarla yüzleşmeden salimen tamamlarız.

Frutti Extra Bursaspor 7Days Euro Cup'da yarı final vizesi alabilirse eğer; bu başarısı Anadolu Efes'in Euroleauge'de final oynamasıyla eş değer kabul edilmelidir bana göre.

Çocuklardan yarın akşam yeni bir zafer daha bekliyorum.

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları