Onuralp Bitim NBA yıldızı gibi oynadı

2022.12.10 22:14 - Son Güncellenme: 2022.12.10 22:14
A

Frutti Extra Bursaspor; Onuralp Bitim'in NBA'in üst seviyesindeki elit oyuncularını kıskandıran dominant performansıyla Ayos Konyaspor'u 99-87 yenerek önemli bir virajı kayıpsız dönmüş oldu.

Toplamda 25 sayı, 6 ribaunt, 7 asist üretip, kullandığı ilk beş üçlüğünü kaçırmadan sokan Onuralp Bitim göz kamaştıran oyunuyla maçın 'X faktörü' ve 'en değerli oyuncusu' olurken; kendisine eşlik eden Yiğitcan Saybir'de 17 sayı, 3 ribaunt ile kariyerinin en iyi performanslarından birisine imza attı.

Yerli statüde kullandığı iki oyuncusundan gelen toplam 42 sayılık skor katkısı; bu maçın özelinde Frutti Extra Bursaspor'un en büyük kazanımıydı.

Maç boyunca momentumu elinde tutan Frutti Extra Bursaspor birinci opsiyon olarak rakibin girmeyen şutlarından topladığı ribauntları geçiş hücumlarıyla değerlendirerek direkt çembere gitmeyi düşündü.

Set oyununda da çok iyi paylaştığı topların sonunda iki sıcak eli Derek Needham ile Onuralp Bitim üzerinden kullandığı yüzdeli üçlükleri; Konyaspor'un kağıt üzerindeki planlarını en başından boşa çıkarttı.

Düşünülüp de pratiğe geçirilemeyen kombinasyon, sakatlık sonrası kendini bir türlü toparlayamayan Zach Auguste'de devam etmekte olan performans sorunuydu.

İkili oyunların sonunda devrildiği çemberde boş topları sokamayan Auguste, Jordan Morgan'la oynadığı dakikalarda da bire birlerde etkisiz kaldı.

5 numaradan yetersiz kalan skor katkısı bu maçlık back up Ahmet Düverioğlu'nun yerine Dave Dudzinski'den geldi.

İki pozisyonu da ayni verimlilikle oynayabilen Dudzinski içeri devrildiğinde alçak posttan birebirler ya da yarı hook atışlarıyla sayıya çevirerek karşılaşmayı 15 sayı ile bitirdi.

Kaptığı topların sonunda hücuma çabuk çıkarak rakibin geriye koşma zaafını değerlendirmeye çalışan Frutti Extra Bursaspor'da Anthony Clemmons şut silahının yerine bu kez Needham'la birlikte oynadığı dakikalarda tempoyu kontrol etmeye çalıştı.

Needham'la birlikte sakin ve telaşsız oyunuyla bir güven unsuru gibiydi. Şutunu riske etmeyerek topun Frutti Extra Bursaspor'da kalmasını sağladı.

Ayos Konyaspor'da maç öncesi yaşanılan sakatlık şoku; maç sırasında Jordan Morgan'ın da kenara gitmesiyle deyim yerindeyse kriz boyutuna ulaştı. İki kısa ve etkili oyuncusu point guard ABD'li Rasheed Sulaimon'la Meksikalı combo guard Alex Perez'in yer alamadığı maçta topa yön vermede çok zorlanan ev sahibinde Jordan Morgan gibi etkili bir uzun da hastane ile yedek kulübesi arasında gidip gelince; coach Engin Gençoğlu alternatif üretmede adeta dokuz doğurdu.

Jordan'ın sağlıklı olduğu dakikalarda Frutti Extra Bursaspor'un yumuşak karnı olan çember altından oyunu yönlendirmeye çabalayan Ayos Konyaspor'da dışarıdan da Jarell Eddie ile Roko Badzim skor katkısını sürdürdüler.

Bir ara 19 sayıya kadar çıkan farka karşın hiç geri adım atmayan Konyaspor, maça tutunma adına zorunlu olarak kenardaki 9 oyuncusuna sırasıyla yer vererek rotasyonunu geniş tutmaya çalıştı.

Ev sahibi sonlara doğru saman alevi gibi parlamaya çalışsa da; yeniden savunmasına vites attıran Frutti Extra Bursaspor maçı 99-78 kazanarak; Salı akşamı Lietkabelis ile evinde oynayacağı Euro Cup maçına moral kazanmış oldu.

Kısa rotasyonda Sindarius Thornwell'in hiç oynamadığı dikkate alınırsa; rakiplerin 5 yabancısına karşılık 4 yabancı ile kafa tutmaya çalışmak önemli bir handikap. Hem de takımı fazlasıyla yoruyor.

Zach Auguste'nin devam eden formsuzluğuna da mutlaka bir çözüm getirilmeli.

Özetlersek;

Her maç 'iki yabancısı' eksik gibi Frutti Extra Bursaspor'un.

Sevindirici tarafı ise;

Bu kadronun daha 1 maçının da eksik olmasıdır.

Formsuzlar yeniden kazanılırsa ivmelenme de hızlanacaktır.

Frutti Extra Bursaspor Ayos Konyaspor karşılaşmasını  38/61 saha içi (%62,30), 26/42 iki sayı (% 61,90), 12/19 üç sayı (%63,66), 11/19 serbest atış (%57,89) istatistikleriyle tamamladı.

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları