Onuralp Bitim Chicago'da astsolistliğe terfi etti

2024.02.29 19:03 - Son Güncellenme: 2024.02.29 19:03
A

Bursaspor İnfo Yatırım Basketbol'un eski oyuncusu Onuralp Bitim; Chicago Bulls'un iki taraflı kontratını standart NBA kontratına çevirmesinin hemen ardından çıktığı ikinci maçında; kendisinden beklenilenin çok üzerinde bir performans sergileyerek; kulüp yönetiminin şahsına gösterdiği güven duygusuna teşekkür etmiş oldu.

Yenilenmiş kontratıyla ilk kez Boston Celtics maçında süre alan Bitim; önceki akşamda Chicago'nun  iki uzatma sonunda 132-123 kazandığı Cleveland Cavaliers maçında  adeta özgüven patlaması yaşayarak; 27 dakikaya 10 sayı, (2/2 serbest atış, 2/2 üçlük, 1/2 ikilik ), 6 ribaund, 2 top kaybı gibi parmak ısırtan istatistikler tutturdu.

Kağıda yansımayan savunması ise; performansının en çarpıcı detayıydı.

Rakibin skorer kısalarına; özellikle de  Donovan Mitchell'e yaptığı top aldırmamaya yönelik temaslı oyunu; Bitim'in bu maçta yıldızını parlatan özelliği oldu.

NBA gibi zor ve uzun bir lig maratonunda ve daha ikinci maçında sayı bağlamında çift haneli rakamları yakalaması; oyuncumuzun ilerleyen haftalarda neleri başarabileceğinin de işareti gibi geldi bana.

Altını çizeyim; bu değerlendirmeyi maçın geniş özetini NBA TV ile TRT'den izledikten sonra yapıyorum.

Özetleyecek olursam; parkede kendine inanan, her yönüyle bu ligi domine edebileceğini gösteren bir Onuralp Bitim'le karşılaştığımı söyleyebilirdim.

Özgüvenini her zaman zirvede tutmayı başaran Bitim; Cavaliers karşısında bu lig için kendini test ederken, ister beşte başlatılsın; isterse kenardan gelsin; takımının 2-3 numaralarına iyi bir alternatif (back up) olabileceğini kanıtlamış oldu.

Bu ligde şutu olup, çembere gidebilen, atletizmi yüksek her kısa çok rahat ekmek yer.

Daha Chicagolu basketbol sever onun spektakuler smaçlarını göremedi.

Bir kaçını izlesin bir daha bırakmaz, hep sahada olsun isterler!

Onuralp Bitim'de hem bu özellikler fazlasıyla var; hem de bu lig özelinde farkındalık yaratabilecek kadar ve standartların üzerinde yüksek yüzdeli floater (çembere giderken göz yaşı damlası atmak) bırakabiliyor.

Türkiye Süper Ligi'nde de bu özel tarafı; şutları kadar ilgi çekiyordu oyuncumuzun.

Onuralp için gurur duyulacak dakikalar maç sonunda başladı.

Salon ayakta alkışlarken; takımın en önemli skoreri De Mar De Rozen yanına gelip, kendisini kucaklayarak övgü dolu sözlerle oyuncumuza sarıldı.

Maçın sonunu salon içi röportajın konuğu olarak tamamlayıp, soyunma odasına alkışlarla döndü.

Gurur duyulacak enstantanelerin sahibi Onuralp Bitim'in gelecek haftalarda Chicago Bulls'un rotasyonunda önemli bir hamle oyuncusu olmanın ötesinde; tıpkı Houston Rockets'de forma giyen diğer oyuncumuz  Alperen Şengün gibi ilk beşte başlatılacağını tahmin ediyorum.

Çünkü onda bu yetenek fazlasıyla var.

Bir beyaz kısa için çok iyi sayılacak atletizmini de işin içine kattığında önündeki yolu daha da kısaltarak; Michael Jordan gibi bir NBA efsanesinin yuvasında kariyer basamaklarını birer birer tırmanarak zirveye çıkacaktır.

Sezon itibariyle NBA'deki oyuncularımızdan sadece Alperen Şengün kabuğunu kırarak, takımının ilk beşinde yerini garantileyebilmişti.

Bu pozisyona en yakın ikinci aday Onuralp Bitim gibi duruyor.

Furkan Korkmaz'ın erken kesik yediği; Cedi Osman ile Ömer Faruk Yurtseven'in arada bir görünebildiği NBA'de bu kalibrede bireysel performanslar görmeye çok ihtiyacımız vardı.

Onuralp Bitim; süreç içinde Alperen Şengün'le birlikte milli takımımız için de bir büyük bir kazanç olacaktır.

Dileriz bir maçlık başarısının üzerine yatmadan ve çok çalışarak Bulls kadrosunun önemli bir parçası olarak göğsümüzü kabartmaya devam eder.

Gelelim önemli bir başka detaya.

Onuralp Bitim'in Windy City Bulls'da başlayan NBA serüveninde Bursaspor'un katkıları asla yadsınamaz.

Önceki kulüpleri Anadolu Efes ve P.KSK'da benchten kurtulamayan Bitim; Bursaspor formasıyla büyük aşama kaydederek, adeta küllerinden yeniden doğmuştu.

Yaptığı büyük terbiyesizliğe tepkimiz dinmemiş olsa da; gelişiminde kendisine büyük özgürlük tanıyan ve maçlarda sınırsız süre veren eski Sırp coach Dusan Alimpijevic'in hakkını unutamayız.

Eğriye eğri, doğruya doğru...

Basketbol yazımızı bir transfer haberiyle bitirelim.

Bursaspor İnfo Yatırım sezon başından beri en arızalı pozisyonu olan 1 numaraya sonunda takviye yaparak; ligimizde daha önce Mamak ve Fethiye Belediyespor'da oynamış Erick Neal'i transfer etti.    

'Yetmez ama evet' dedirtecek tarzda bir oyuncu.

En azından dış şutu olan, ayni zamanda çembere giderek bitirebilen bir point guard.

Yani Dave Michineau gibi insanın tahammül sınırlarını zorlamayacak birisi.

Savunma zaafı bir kenara bırakılırsa; iyice daralan yabancı havuzundan ve eldeki bütçe ile yapılacak en iyi hamlelerden birisi oldu diyebilirim.

Serhan Kavut'un dokunuşlarıyla takıma mutlaka katkı yaparak, sezonun geri kalan maçlarında hocasının yüzünü kara çıkartmayacaktır.

Erick Neal Bursaspor'umuza hayırlı olsun..

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları