Lila geri dönünce Nilüfer rahat kazandı

2024.01.15 17:49 - Son Güncellenme: 2024.01.15 21:42
A

Yerli, yabancı transferlerin takıma katkısının tartışıldığı süreci genel menacerinin (Yanitza Rangelova) görev tanımını değiştirerek tatlıya bağlayan (!) Nilüfer Belediyespor; lig sıralaması açısından büyük önemi olan maçta Antalya Muratpaşa Belediyespor'u net bir skorla geçerek (3-0) kendisine yeni bir beyaz sayfa açtı.

Ortadaki birçok maçını, yerli ve yabancı oyuncularının dalgalanan performansları nedeniyle kaybeden Nilüfer Belediyespor; Muratpaşa karşısında oyunun momentumunu elinden bırakmayarak sonuca gitti.

Net skorda takımın yabancılarının hücumdaki iyi oyunlarının yanı sıra, pasör Lila Şengün'ün kusursuz pas dağıtımı da ön plana çıktı.

Lig itibariyle Eda Nazlı Kafkas, Lila Şengün arasındaki tercihini genelde Eda'dan yana kullanan coach Vital Heynen'in bu maçta Lila'da ısrar edişi; takımın oyununa da olumlu yansıdı.

Genç pasör kariyeri için 'eşik atlama maçı' sayılacak mücadelede neredeyse sıfır hata ile oynarken, kalan maçlar için de Heyven'den vizeyi almış kadar oldu.

Muratpaşa maçında; sezon öncesi pasör tercihlerini kendi takımlarında az süreler almış iki oyuncu için yapan Belçikalı antrenörün zaman içinde iki oyuncusunun gelişimlerinde bayağı mesafe kat ettiği söylenebilir.

Bir yerde aldığı riskin de yavaş yavaş karşılığını almaya başladı.

Kafa kafaya biten ilk setten sonra Nilüfer Belediyespor maçın ikinci setinde fırtına gibi esti.

İki köşe hücumcu Laura Kunzler ile Lucille Gıcquel aldıkları her topu öldürerek yıldızlaşırken; Heynen'de kenardan rakibin saha içi dağılımına göre bloklarını yükselten değişikliklerle yön vererek, akıcı setin savunmasında farkını göstermiş oldu.

Deniz Uyanık'ın boy avantajıyla yaşattığı yüksek blok korkusu; rakibin özellikle en önemli hücum silahı olan Rus Markova'yı sindirmeye yetti.

Yabancı rotasyonunda Milenko Oleksandra'yu yedeğine alarak kadroya giren Bulgar Mario Yordanova etkili servislerinden kazandırdığı 'ace' sayıları ile; Nilüfer Belediyespor adına fark yaratan bir başka yabancısı idi.

Bursa'ya hiç değilse 1 puan alabilme umuduyla gelmiş Muratpaşa Belediyesi 3. sette 6 sayı geriye düşmüş olsa da; (11-5) Rus smaçörü Markova ile ayağa kalkarak skoru 22-22'ye taşıdı.

Kritik sayılarda hata yapmayan ve hücumda Gicquel ve Kunzler tercihlerle topları öldüren Nilüfer Belediyespor elde ettiği 3-0'lik net galibiyetle; Galatasaray önündeki kötü oyununu da unutturmuş oldu.

Nilüfer Belediyespor önümüzdeki haftayı yine evinde geçirirken; bu kez deplasmanda 3-2 yendiği Çukurova Belediyesi'ni konuk edecek.

Sezon başında önemli maçları kazanarak dikkatleri üzerine toplayan Muratpaşa Belediyesi; Nilüfer'e karşı da yine en büyük kozu Rus smaçörü Marina Markova üzerinden maça tutunmaya çalıştı.

Uzun fiziği ve etkili smaç servisleriyle takımı adına önemli bir hücum tehdidi oluşturan Markova; bu karşılaşmada da takımının direnen oyuncusu olmayı sürdürdü.

O uzun boyunun eksik olan tek şeyi olmayan atletizmi!

Onu da ekleyebilseymiş; Antalya'ya değil, İstanbul'un kadın voleyboluna servet döken kulüplerinden birine gidermiş.

Nilüfer Belediyespor'da  Laura Kunzler  19, Lucille Gicquel 14, Maria Yordanova 10 sayı ile oynarken;

Muratpaşa Belediyesi'nde Marına Markova  18 sayılık performansıyla yine dikkatleri üzerine topladı.

Bir sitem, bir dilek

Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda basın tribünü işi bir türlü çözüme bağlanamadı.

Daha önce salonun kuzeyinde LED reklam panolarının arkasında konuşlanan bizim tribün için, bu kez kuzey tarafında protokolün hemen altına yerleştirilen sağlı sollu iki masa layık görülmüş!

İlki kötü olsa da idare ediyordu;

Yeni düzende ise ön taraftaki panolarla, ısınan oyunculardan (!) sahanın yarısı hiç gözükmüyor!

Yani tam bir felaket!

İki kez denesem de olmadı;

Çünkü maçları not tutarak izleyen bir gazeteciyim.

O yüzden ilk set bitince yerimden kalkarak, güneydeki tribünlere, seyircilerin arasına karışıp maçı tamamladım!

Belki bir faydası olur...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları