Kusursuz fırtına... 

2023.08.21 08:22 - Son Güncellenme: 2023.08.21 10:05
A

Filenin Sultanları; 2023 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın ikinci maçında; kardeş Azerbaycan'ı deyim yerindeyse 'soluk almasına fırsat bırakmadan' 3-0'la geçti. 

Bir voleybol maçı için çok kısa sayılacak bir sürede (63 dakika) biten karşılaşmada istatistiklerle adeta alay eden sultanlarımız, bir milli maç için rekor kabul edilecek sayıda 'ace' kullanırken (toplam 13 / servisten kazanılan direkt sayı); yine 3 sette 46 hücum üzerinden skor üretti. Azerbaycan 18 hücum) 

Rakibin 5 bloğuna, 7 blokla karşılık verdik.  

Kaptanımız Eda Erdem Dündar özellikle ilk sette belki de kariyerinin en iyi hücum performansını sergileyerek göğsümüzü kabarttı. 

(Eda Erdem Dündar bu sette ortadan ve 2 numaradan yaptığı tek ayak üstü hücumlarda 9 sayı üretti. Tekli ve ikili bloklarıyla da Azeri hücumlarında kolay sayılara izin vermedi). 

Kısacası rüzgâr gibi başladığımız maçın ilerleyen dakikalarında her bir oyuncumuzla ortalığı silip, süpüren kusursuz bir fırtına dönüşerek; salona gelen Türk, Azeri ve Alman voleybol severlere görsel ziyafet çektik. 

Bu ziyafetin baş rol oyuncusu ve çeşnicibaşısı; karşılanması zor smaç servisleri ve aldığı en kötü pasta bile bir şekilde şapkadan tavşan çıkartabilen olağanüstü hücum yeteneğiyle büyüleyici bir maça daha imzasını atan Melissa Vargas oldu her zamanki gibi. 

Vargas'ın kullandığı servislerin hızına istatistik kağıtları yetişemiyor. 

Şimdilik 112 km/h ile dünya rekoru onun elinde. 

Bakalım ilerleyen maçlarda bu derecesini nereye kadar geliştirecek? 

Santarelli'nin rotasyona giderek Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Elif Sezgin'le Gizem Örge'yi kenarda tuttuğu maçta alternatif oyuncularımız da şahane bir oyun ortaya koydular.  

Pasör Cansu Özbay uzunca bir aradan sonra kendini hatırlatırken; 4 numarada Ebrar'ın yerine oynayan Hande Baladın'la diğer köşede İlkin Aydın 'biz sürekli oynatılmasak da her zaman göreve hazırız' mesajı verdi. 

Zehra Güneş'ten bu maçlığına emaneti devralan Aslı Kalaç etkili servislerine; karşılanması zor ön orta hücumlarını ekleyerek Santarelli'nin gözüne girdi. 

Kısacası girenimiz, çıkanımız, oturanımız, as solistlerimiz, süper starlarımızla 'dört dörtlük' ve imrenilecek bir takım görüntüsü veriyoruz dosta düşmana; kıskananlar çatlasın! 

Maçın genelinde takım bütünlüğü içinde her pozisyondan çok etkili hücum ederken, dublaj ve blok savunmamızla da Azeri hücumlarında kolay sayılara izin vermedik. 

Daha sevindirici olan ise; rakip bizim seviyemizin çok altında kalsa da oyun disiplinimizi hiç kaybetmemizdi. 

Savunma kısmında dublaja iyi yerleştik, plaselerde blok arkalarına çabuk koştuk.  

Blok arkasına atılan plaselerde lastik gibi uzayan libero Simge Aköz bu kez fazla efor sarf etmesine gerek kalmadan bir maçı tamamladı.   

Kardeş Azerbaycanlı oyuncular kapasiteleri kadar mücadele etmeye çalıştılar.  

Karşılarında an itibariyle dünyanın 1 numarası Türkiye olunca; fişi çekip bizi seyretmekle yetindiler

Özetle söylersek ne vuracak ne de tutacak güçleri vardı! 

Uzun yıllar Türkiye'de oynayan Polina Rahimova dışında etkili hücumcusu oyuncusu bulunmayan kadrolarında dikkati çeken bir diğer isim de Bursa BŞB Kadın Voleybol Takımı yıllarından izlediğimiz smaçörleri Nikalina Bashnakova idi. 

Bir yerden sonra ter atma idmanı yaptığımız maçın üç seti de ayni skorlarla bitti. (25-13) 

Santarelli'nin hiç mola kullanmadan tamamladığı maç; kadınlarımızın gücünü bir kez daha taraflı, tarafsız herkese göstermiş oldu. 

Maçta Hande Baladın 9, Aslı Kalaç 3, Melissa Vargas 20 (altısı ace sayısı), İlkin Aydın 12 (ikisi ace sayısı), Eda Erdem Dündar 16, (ikisi ace sayısı artı 4 blok), Cansu Özbay 6 sayı ile oynadılar. 

Sultanlar yarın (bugün) saat 18.00'de grubun en zayıf takımı olarak gösterilen Çekya karşısında fileye yükselecek.  

Bizim seviyemizde olamasa da bize yaklaşan iki takım izledim şampiyonada şimdiye kadar. 

İtalya ve Polonya... 

Kadro derinliğimiz ve oyuncu kalitemizle ikisinin de üzerinde kadınlarımız. 

Hele Melissa Vargas... 

Dünyada üzerine oyuncu yok; uzaydan yer yüzüne düşmüş çok özel birisi gibi adeta. 

Hücumda bu kadar komplike ve çok yönlü oynayabilen bir voleybolcuya bu zamana kadar denk gelmemiştim. 

Voleybolda kadınlarımız başarıları bu kadarla da sınırlı değil. 

İki hafta önce Slovenya'da yapılan U 19 Dünya Şampiyonası'nda ABD'nin ardından ikinci olan kızlarımızdan sonra; U 21 takımımız da Meksika'da devam etmekte olan Dünya Şampiyonası'nda 3'te 3 yaparak ikinci tura çıktılar. 

Grupta Hollanda'yı 3-2, ABD ve Küba'yı da 3-0 yenerek güçlerini kanıtladı U 21'li oyuncularımız. 

Son 16 grubunda ise İtalya, Brezilya ve ABD ile oynayacaklar. 

Şampiyonanın en büyük favorilerinden birisi olarak gösterilen U 21 yaş kızlarımıza; kalan maçlarında başarılar diliyorum. 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları