Küçüle küçüle büyüyen takım; 'Frutti Extra Bursaspor'

2022.02.13 12:46 - Son Güncellenme: 2022.02.13 12:46
A

Egemen  Güven yoktu,

Allerik Freeman yoktu;

Birkan Batuk'la Tolga Geçim'de sakat...                

Elinde olmayan nedenlerle kuşa dönmüştü süreç içinde Frutti Extra Bursaspor;

Artan döviz kurunun yaşattığı ekonomik sıkıntı da cabası.

Böylesine olumsuz bir atmosferde çıkıldı Galatasaray NEF maçına da.

Olası bir yenilgide arkasına sığınacakları onca mazeretleri bulunsa da; zoru başarmanın kararlığıyla yayıldıkları parkeden; yıllar geçse de unutulmayacak büyük bir zaferin kahramanı olarak ayrıldılar.

Hocası Alimpijevic'iyle;

Needham'ı, Hayes'ı, Andrews'i, Onuralp'i; en önemlisi o geceyi inanılmaz tribün desteğiyle karanlıktan aydınlığa dönüştüren muhteşem taraftarıyla...

Yıkılmayıp ayakta kalıyorlarsa; küçülürken büyümeyi başaran bu kadronun ruhunun yerli yerinde durmasıdır.       

O gece yine enerjilerini sahaya yayarken; olmayanların yerine de ikişer kişilik oynadı gireni çıkanıyla kim varsa. Denize döktükleri Galatasaray'ın başarılı coachu Ekrem Memnun'un maç bitiminden sonra ekranlara söyledikleri gerçeğin itirafı gibiydi sanki.

' O gece sadece Bursaspor' vardı.

Aynen öyle...

Yeşil beyaz renklerin yansımasıyla ışıl ışıl olmuştu parkeler.

Taraftar çok güzel bir performansla harika ötesiydi; hani denir ya anlatılmazdı öyle kelimelerle gelip yaşamınız gerekirdi;

Oyuncular ise aldıkları bu tribün sinerjisiyle kaplarına sığamıyor, kazanmak için inanılmaz bir efor sarf ediyorlardı.

Coach Alimpijevic'in kısa ve öz konuşması ise her şeyi anlatmaya yetecek kadar anlamlıydı.

'Ne maçtı ama' ...                                                                                                    

Doğruya doğru; gerçekten de 'ne maçtı ama;' orada bulunmayanlar çok şey kaçırdı.

Frutti Extra Bursaspor sert ve temaslı savunma yaptığı maçlardan kesin galibiyetle çıkıyor bu bir.

Egemen Güven gidince takımın en uzunu olarak kalan ve back up'u olmayan Kevarrius Hayes'in beşlemeden çıktığı mücadelelerde daha başımız öne eğilmedi bu iki...

Coach Alimpijevic dar rotasyonunu satranç hamlelerine benzer dokunuşlarıyla kazanıma dönüştürmesiyle bu ligin en iyi yabancısı hocasıdır bu da üç...

Pivot oyuncular parkede oynayabildikleri sürece takımlarının kazanmaya daha yakın oldukları yadsınamaz bir gerçek.

Bundan böyle Hayes'i bir şekilde beşlemeden kullanmak ileri maçlar adına çok önemli.

Ne var ki dar rotasyon buna izin vermiyor.

Faul sorunu yaşanınca zorunlu olarak 4 numaradan David Dudzinski'yi çember altına kaydırmak bir alternatif olarak görünse de; bu sistem sadece bir ya da iki maç kurtarır, sezonu zor çıkartırsınız.

Çözüm; Ayberk Olmaz'ın çember altındaki sıkıntının farkına vararak; Dudzinski'ye işi bırakmadan  kendini geliştirmeye biraz daha fazla özen göstererek dakikalarını arttırmasıdır.

Hayes Promethias'ın ardından Galatasaray'a da karşı da kusursuz oynadı. Post up'uyla bire biri olmayan bir uzunun atletizmine eklediği ribaunt ve blok artılarıyla 5 numarada oynaması basketbolun özüne aykırı gibi dursa da; bu adam kendine has özeliyle sahada kaldığı sürece Bursaspor için mutlaka şapkadan bir tavşan çıkartmasını biliyor.

'Gecenin hareketi' diyebileceğimiz enstantanede; çemberden seken topu smaçlarken, takipçisi Sadık Emir Kabaca'yı da posterlik yapması bir NBA göndermesiydi.

 Point guard Derek Needham takımın lokomotifi görevinde aldığı sorumluluğuyla adım adım kariyer perçinlemesi yapmakta. Skorer guard Andrew Andrews 1 ve 2 numara katkılarıyla iyice ısındığı Bursaspor'da çok önemli bir skor potansiyeli oldu. Hatta CSKA Moskova'ya giden Allerik Freeman'ın yerine de oynuyor denilebilir.

Pozisyon sezgisinin üst düzeyde olması önemli bir avantajı. Asistleri ve istikrarlı dış şutları ile de Bursaspor'un kazandığı maçlarda iyice ön plana çıkmaya başladı. Zaten bu iki kısa gününde olunca; takımın saha içinde işi de kolaylaşıyor.

Show up savunma (sıralı perdelemeler) coach Alimpijevic'in en önemli silahlarından birisi oldu. Kısalar kadar uzunlarda temaslı hamlelerle orta alana kadar çıkarak Galatasaray'ın skorer kısalarını geri püskürtünce konuk takım en güvendiği bu bölgeden ilk iki çeyrek skor üstünlüğü sağlayamadı.

Üçüncü ve son çeyrekte yorulmalara bağlı konsantrasyon kaybını özellikle 4 numara oyuncusu Blackshear'in köşelerden ekstra skor katkıları yaparak bir ara farkı tek hanelere kadar indirip geri dönüşü başlatsa da; bu panik hali çabuk toparlanmayla telafi edildi.

Onuralp Bitim'in bildiğim kadarıyla 2 + 1 yıllık anlaşması var. Bursaspor forması an itibariyle onun ikinci doğuşuna tanıklık ediyor. Enerjisi, savunma sertliği (özellikle show up savunma) ve yüzdeli dış şutlarının yanı sıra atletizmiyle de ligin en başarılı yerli kısalarından birisi olmayı başardı.

Opsiyonlu sözleşmesi yoksa eğer; yönetim kesinlikle şimdiden uzatmalıdır!. Yoksa onu da içeriden ya da dışarıdan birilerine kaptırabiliriz!. Bir dönemin basketbolcu babası Mustafa Kemal Bitim itiraf edelim ki onun kadar ön plana çıkamamıştı!.  Oğul Bitim'i büyük keyifle izliyoruz her maç.

Bursaspor'un normal fikstürün dışında daha oynayacağı üç erteleme maçı daha var. Kayıp diye bakılan Galatasaray galibiyeti işte bu ertelemeleri play-off yolunda önemli bir avantaja dönüştürmüş durumda...

Haftaya Yalova ve Beşiktaş'la deplasmanda karşılaşacak olan potanın timsahları, daha sonra Karşıyaka'yı da evinde konuk edecek.

Bu maçlardan alınacak 2 galibiyet; 7. 8. sıralardan birini kapabilme adına avantaj sağlayacaktır. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için; iyice daralan rotasyona düşünülen yeni yabancı takviyesinin fazla gecikmeden bitirilmesi gerekiyor. İnşallah boştakilerden en iyisi kimse o getirilir.

Tribünler çok coşkulu olunca; maçı oynayanlarla yönetenleri de teşekkür etme babında kendi işleri bittikten sonra ekstra görevlerde izledik o akşam!.. Yerinde duramayan coach Alimpjevic'in Onuralp Bitim'le birlikte Teksas'a, ardından Derek Needham'la VİP koltuklarının arkasındaki seyircilere üçlü çektirmesi gecenin en spektaküler görüntüleri oldu.

Özlemişiz böylesine sevinçleri hep birlikte yaşamayı. Çok iyi geldi herkese, devamını bekleriz!.                                  

Türkiye Ligi Avrupa'nın en iyi üç liginden birisi deniliyor. En kaliteli yabancı oyuncuların büyük kısmı da burada oynuyor tartışılmaz.

Tartışılmayacak tek şey; hakem kalitemizin Avrupa'nın en kötülerinden birisi olduğu gerçeğidir..

Art niyetli değiller belki ama çok yetersizler, üstelik kendilerini geliştirme adına da hiçbir şey yapmıyorlar.

Örneğin Frutti Extra Bursaspor-Galatasaray NEF maçını yöneten Mehmet Serdar Ünal, Ali Şakacı, Tolga Edis üçlüsü tartışmalı düdükleriyle şahane maçın üzerine kara bir gölge düşürürken, tribünlerin de büyük tepkisini çektiler.

'Şaka gibisiniz' arkadaşlar, kibir, afra, tafra, ego ne isterseniz hepsi sizde...

Aynaya bakın da kendinize gelin...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları