Küçük bir yol kazası!

2022.10.26 23:58 - Son Güncellenme: 2022.10.26 23:58
A

Frutti Extra Bursaspor; Letonya'nın başkenti Riga'da oynadığı 7Days Euro Cup A Grubu'na dahil karşılaşmada Ukrayna temsilcisi Prometey Slobozhanske'ye 90-84 yenilmekten kurtulamadı.

6 maçlık galibiyet serisinin sonlandığı mücadelede düşük bir enerji ile oynayan Frutti Extra Bursaspor; ilk çeyreğin başları dışında o bilindik tempolu ve ısırıcı görüntüsünün de bir hayli uzağında kaldı.

Böylesine turnuvalarda uzun seyahatler; oyuncularda mental yorgunluğa bağlı motivasyon eksikliğine neden olur.

Bana göre bu akşamki skoru belirleyen en önemli faktör; yorgunluğun da ötesinde; sezon başından beri bir türlü iyileşemeyen sakatların coach Dusan Alimpijevic'i dar bir rotasyonla oynamaya mecbur bırakması.

Zach Auguste gibi çok yönlü bir uzunun haftalar süren sakatlığının yanı sıra, 1 ve 2 numaralarda önemli bir back up oyuncusu olan Enes Berkay Taşkıran'ın bir türlü iyileşerek parkelere dönüş yapamaması, maçın kaybedilmesinde önemli rol oynadı.

Yanı sıra transfer ayında bitirilmesi gerekirken, 2-3 numara arasına düşünülen takviye de (Sindarius Thornwell)  ekonomik nedenlerle gecikince;  bu kadar dar bir kadro yapılanması ile her maçı ayni tempoda oynayarak bitirebilmek neredeyse olanaksızdı;

Nitekim bu gece yaşayarak öğrenmiş olduk!

Yetmezmiş gibi bu handikaplara hakem tercihleriyle yaşanan kural dışı eksilmelerle, kısa oyuncuların yaşadığı faul sorunları eklendi.

Derek Needham için neredeyse içine giremeden tamamladığı bir maç oldu. Clemmons'da yaşadığı faul sorunu nedeniyle verebileceğinin yarısı kadar oynamaya mecbur kaldı.

Ağır bir kararla ikinci teknik faulden ihraç olan Ahmet Düverioğlu'nun çıkış adına kadarki süper performansı; 'yeniden diriliş öyküsü' gibiydi kendisi adına.

Eldeki tek uzun da diskalifiye olunca sonraki dakikalarda çember altımız; rakibin bolca sayı bulacağı bir koridor halini aldı.

Bir çok hücumda 'Ahmet Düverioğlu faktörü' olmadığı için rakip çemberden seken toplardan ikinci hücum şansı bularak; bu bölgeyi adeta bir maden gibi işlemeye devam etti.

Erken faullerle oyundan da düşülünce; savunma direnci zayıflayan takım, rakibin özellikle geçiş hücumlarındaki temposuna karşı açıklar vererek, oyuna tutunmada zorluklar yaşadı.

Protemes'de kısalar faul sorununu iyi değerlendirerek sürekli çembere atak ederek oynarken, dış atışlarda da eski Bursasporlu Gian Clavell beklentilerin üzerinde bir şut yüzdesi tutturarak, yumuşak savunmamıza üçlüklerle cezayı kesti.

Kısa rotasyonda Issuf Sanon ile Dustin Hogue faul krizini sürekli çembere atak ederek değerlendirdiler.

Geriye koşmakta geciktiğimiz anlar da ev sahibi hızlı hücumlarını alley oop'lar üzerinden smaç şova dönüşmeye başladı.

Spektaküler enstantaneler; maçın moral momentumunun da Prometey'in eline geçtiğinin belgesi gibiydi.

Düşük enerji ile oynamak, savunma sertliğini de olumsuz etkiledi Frutti Extra Bursaspor'un.

İç dış dengesi bir türlü oturtulamadı; iki önemli eksiklikte boyalı alanı pas geçerek dış şutlara yöneldik.

Yüzdemiz beklentilerin hayli altındaydı; bire birler üzerinden de çembere giderek oynayamadık.

Onuralp Bitim karakteristik özelliği bitiriciliğine yaklaşamazken, sezon başından beri 'kendini arayan Dudzinski'  önemli isimlerin yokluğunda devre girmesi gereken bir maçı daha; kendi standartlarının altında kalarak tamamladı.

Oyun karakterimiz sayılabilecek mücadeleci kimliğimizi, önemli eksikliklere karşın sonuna kadar devam ettirerek ikili averajın büyük önem taşıdığı bu böylesi bir ligde farkı düşürmek tesellimiz oldu.

Prometey beklentilerin de üzerinde iyi bir kadroya sahip.

Eski oyuncumuz shooting guard Porto Rikolu Gian Clavell'in etkili performansı; hiç hesap edilemeyen extra bir hamlesiydi takımı adına.

Hem dışarıdan yüzdeli soktu, hem de çembere giderek bitirdi. Sanki 'intikam maçı' oynadı eski takımına karşı.

P. Karşıyaka ile FİBA Şampiyonlar ligi finali oynayan DJ Kennedy, yine kısa süreli olsa da Anadolu Efes forması giymiş DJ Stephens ile, bu maç için yumuşak karnımız olan savunmamızı dribbling üzerinden  çembere giderek cezalandıran Issuf Sanon ile Agada ev sahibi takımın öne çıkan diğer oyuncuları oldu.

Hakem üçlüsü çok kötü yönettikleri maçta verdikleri ağır kararlarla kantarın topuzu kaçırdı.

Alimpijevic'le benche çalınan teknik fauller çok ucuzdu.

Kendi adımıza ille de bir paye çıkartmamız gerekirse; coachun yerli oyuncularını ısrarla kullanmadaki istikrarını gösterebilirim.

Onuralp Bitim'in ardından Yiğitcan Saybir'de maç itibariyle hak ettiği süreyi buldu. Ömer Utku Al skor katkısı dışında, kısa adamları savunmada gayretli göründü.

Sakatlarla yeni transfer Thornwell kadroya girdiğinde takımın yine eskisi gibi sert savunmanın gereğini yerine getirerek oynamaya devam edeceğine inanıyorum.

Uzun ve yorucu bu maratonda küçük bir yol kazası geçirdik hepsi o kadar.

Şimdi pazar günü ligde Aliağa PETKİM'le oynayacağımız deplasman maçıyla, haftaya çarşambaya Bursa'da ağırlayacağımız Ratiopharm Ulm'a odaklanmalıyız.

Öne çıkanlar...

Prometey: Gian Clavell 26 sayı (5/134 üçlük), 3 ribaund, 2 asist, Caleb Agaba 10 sayı, 2 ribaund, 4 asist, DJ Kennedy 15 sayı, 7 ribaund, 3 asist

Frutti Extra Bursaspor: Yiğitcan Saybir 12 sayı, 9 ribaund, 1 asist, Derek Needham 16 sayı (4/9 üçlük), 4 ribaund, 5 asist, Onuralp Bitim 14 sayı, 4 ribaund, 5 asist, David Dudzinsky 12 sayı, 4 ribaund, Ahmet Düverioğlu 13 sayı, 8 ribaund, Anthony Clemmons 14 sayı, 5 ribaund, 3 asist 

 

 

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları