Kapak açıldı, gazozun havası kaçmasın!

2022.10.30 23:33 - Son Güncellenme: 2022.10.30 23:33
A

Frutti Extra Bursaspor; Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında ilk yenilgisini Aliağa PETKİM'den alırken, skordan ziyade dalgalı performansı ile şaşırttı.

Kötü başladığı karşılaşmanın ilk çeyreğini düşük enerji ile oynayıp, savunmada da standardının dışında kalan Frutti Extra Bursaspor; ev sahibi takımın yüksek yüzdeli dış atışlara bir türlü önlem getiremedi.

Bu çeyrekte inanılmaz bir ritim yakalayan PETKİM; eski Tofaşlı Jeremy Simmons'un içeriye devrilerek yüksek posttan attığı isabetli şutlarının yasını sıra; köşelerden de kariyer maçlarından birisini oynayan Omar Prewitt' le Peyton Aldridge'nin yağmur gibi üçlükleriyle maçı ne kadar çok istediğini en başından gösterdi.

Bilinen akışkanlığının uzağında oynayan Frutti Extra Bursaspor, Onuralp Bitim'le Dave Dudzinski'nin sayılarıyla maça tutunmaya başladı. Uzun bir sakatlık döneminden sonra dakika alan Zach Auguste sadede bu çeyrekte değil,maçın genelinde beklentilerin çok altında kaldı. Kadroya geç katıldığı için iki idmanla maça çıkabilen Sindarius Thornwell ise; oynadığı dakikalar itibariyle performansıyla ilgili değerlendirme yapacak bir görüntü çizemedi.

Oyun düzenini Frutti Extra Bursaspor'un organizatörü Derek Needham'ı oynatmama üzerine kurgulamış PETKİM coacuhu Burak Gören; bu taktiğinde büyük ölçüde başarılı oldu.

Yeşil beyazlı takımın saha içi lideri ön alanda top çıkartırken sürekli ikili sıkıştırmalarla rahatsız edilince sisteminin dışına çıkarak oynamaya zorlandı.

Üretimden uzak, şutunu sokamayan, arkadaşlarını saha içine yerleştirmede eli ayağına dolaşan bir Needham izledik ki; bu sezon bu durum ilk kez oluyor.

Coach Alimpijevic Needham'ı bu çeyrek yanında oturturken, 1 numarada Ömer Utku Al oynadı.

Ahmet Düverioğlu ile Clemmons'un da beklentilerin altında kaldığı bu çeyreği PETKİM 28-23 önde tamamladı.

İkinci çeyrekle birlikte o alışılmış sert savunmasına dönen Frutti Extra Bursaspor, Clemmons'dan gelen 5 sayıyla birlikte PETKİM'e çok erken bir mola aldırdı. Mola dönüşü Thornwell'in sayısıyla Bursaspor maç içinde ilk kez öne geçti. (28-30) Arkasından Ömer Utku Al hücumda basket artı faulden üç sayı daha bulunca; skor (28-33) bir anda Frutti Extra Bursaspor lehine dönüverdi.

Yeniden savunmasını sertleştirerek maçın yıldızı Omer Prawitt'i kısa rotasyonda çok verimli kullanmaya başlayan PETKİM bu oyuncudan gelen sayılarla silkinip,kendine gelmeye başladı.

Onuralp Bitim bu çeyreği de takımı adına domine etmeyi sürdürdü. Stop sonrası isabetli şutları ve çembere yaptığı ataklarla  sürekli maçın içinde kaldı. Ne var ki rakipte de Prewitt asla vazgeçmiyordu, ilk çeyrekte şahane oynayan Simmons'da  kısa süreli durgunluğunun ardından yüksek posttan yüzdeli atmaya devam etti.

Savunmasını çember altında iyice sertleştiren Frutti Extra Bursaspor kaptığı toplardan bulduğu geçiş hücumlarıyla momentumu yeniden eline geçirdi. Bu süreçte Onuralp Bitim adeta sayı makinesi gibi oynayarak 16 sayıya ulaştı. Yiğitcan'dan da ufak ufak katkılar geliyordu. İlk yarı 39-45 Frutti Extra Bursaspor lehine sonuçlandı.

3. çeyrek başında önce Dudzinski bir üçlük buldu (39-48), arkasından Onuralp çembere giderek bitirdi. (39-50)

Prewitts'in üçlüğüne; Dudzinski yeni bir üçlükle yanıt vererek skoru 41-53'e çekti.

Sonraki üç hücumda Bursaspor çemberi bulamazken, alev alan Prewitts üst üste iki ikilikle takımını ayakta tutmaya devam etti. Ardından Simmons maç içindeki klasik set oyunu üzerinden ve yüksek posttan bulduğu 4 sayıyla Alimpijevic'e mola aldırdı. (49-53)

 8-0'lık seri yakalayan PETKİM  tribünlerin de ateşlemesiyle Prewitts'in dışındaki hücum silahlarını devreye sokarak (Webster ve Aldridge gibi) farkı 1 sayıya indirdi. (58-59)

Ardından çembere giden Webster uzun bir aradan sonra PETKİM'i yeniden öne geçirdi. (60-59) Prewitt'in faullerden bulduğu iki sayı ile 3. çeyrek 62-59 PETKİM lehine bitti.

4. çeyreğin başında Clemmons bir kez daha skora denge getirdi. (64-62)

Frutti Extra Bursaspor'un en güçlü hamle silahı savunma sertliğine ayni sertlikte karşılık veren Aliağa temsilcisi, çembere uzak tutmaya çalıştığı rakibini uzak atışlara zorlarken, geçiş hücumlarıyla ve yine Prewitt üzerinden bulduğu üçlüklerle maçın kontrolünü eline geçirdi.

72-64'den sonra uzun süren sessizliğini bozan Onuralp'in yanı sıra Clemmons ve Dudzinski'nin sayılarıyla bu kez molaya giden taraf PETKİM oldu. (72-70)

Mola dönüşü sert savunmasını daha da sertleştiren PETKİM kalan dakikalarda Frutti Extra Bursaspor'a maç sonuna kadar sadece 1 basket atmasına izin verdi. Düzen dışına çıkarak hücum etmek zorunda kalan Frutti Extra Bursaspor dışarıdan ve içeriden isabet bulamazken, PETKİM maçın yıldızı Prewitt ve Webster'in çok yönlü performanslarıyla maça noktayı koymasını bildi. (80-72)

Uzun lig maratonunda böyle yenilgiler elbette yaşanacaktır, çok fazla takılmamak gerekir.

Önemli olan sezon başındaki ritmimize olabildiğince çabuk dönebilmek.

Zaten dar bir rotasyonla oynuyoruz. Üstüne Auguste ve Enes Berkay Taşkıran'ın sakatlanmasıyla bu sıkıntı had safhaya çıktı.

İyileşip parkelere dönmüş olsa da Auguste henüz tam hazır değil. Ayağının tozuyla maça çıkan yeni transfer Sindarius Thornwell'in de özel mazereti nedeniyle fazla süre alamadı.

Çarşamba akşamı Ratiopharm Ulm maçında bu iki oyuncuyla birlikte Enes Berkay'da takıma girdiğinde her şey yine eskisi gibi olacaktır.

Ligde ve Avrupa'da üst üste kazanarak gündemin tepesine oturunca hedef takım oluyorsunuz. Rakipler de Frutti Extra Bursaspor'u yenmek için ekstra hırs yaparak oynamaya başlıyorlar.

Buna bugün bir kez daha tanık olduk.

Bursaspor'u yenince maçtan sonra adeta şampiyon olmuşçasına sevindiler!.

Bu küçük detay; Frutti Extra Bursaspor'un 5 yıl içinde nereden nereye geldiğinin en güzel ve çarpıcı belgesidir.

Son iki maçta sertliğimiz hayli aşağılarda kaldı. Needham'a da her kes özel ilgi göstererek; çok sert ve yakından savunmaya başladı.

Ayni seviyelere takım halinde ve her oyuncusuyla çabuk dönmeliyiz.

Sanırım Alimpijevic'de gereğini yapacaktır.

Kapak bir kere açılınca; gazozun da havası kaçarmış.

Aman dikkat;

Öne çıkanlar...

PETKİM: Omar Prewitt 24 sayı, 6 ribaund, 4 asist, Tai Webster 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Jeremy Simmons 18 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Peyton Aldridge 11 sayı, 11 ribaund, 3 asist

Frutti Extra Bursaspor: Onuralp Bitim 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist, David Dudzinski 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Anthony Clemmons 19 sayı, 4 ribaund, 4 asist 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları