Jordan Floyd'la tek başına bu kadar!

2023.12.10 23:18 - Son Güncellenme: 2023.12.10 23:19
A

Bursaspor İnfo Yatırım; ilk iki çeyreğini çok kötü oynayıp, dördüncü çeyreğine de 21 sayı geride girdiği Merkezefendi Denizli Belediyesi karşısında son çeyrekte silkinerek farkı 1 sayıya kadar indirse de; kendisine kaç kazandıracak en kritik topları çok kötü kullanarak değeri sonradan anlaşılacak bir maçı avucunun içinde kaçırdı. ( 85-87)

Bu skorla evinde ilk kez maç kaybeden Bursaspor; sahasında  oynadığı son 3 maçından ikinci kez eli boş çıkarken; Merkezefendi uzunca bir aradan sonra ilk kez dışarıda kazanarak ligin son sırasından kendisini kurtardı.

Bursaspor maça Daniel Oturu gibi bir uzununu Anadolu Efes'e sattığı için gerçek 5 numarası olmadan parkeye çıkan rakibi karşısında oyuna peş peşe smaçlarla başlayarak başlangıç adına umut verdi.

Ardından da rakip coach Zafer Aktaş'ın 3 kısa şutörlü oyun düzenine son çeyrek dışında çözüm üretemeyince; sonucu kabullenmek zorunda kaldı.

Pivotsuz oynayan Denizli temsilcisi bu açığını üç etkili kısası Jalen Hudson, Richard Lomazs ve Nate Mason'u; oynadıkları sürelerde ayakları ağır Johnny Hamilton'la Michel Young'un üzerinden bire bir hücum ettirerek çembere gitmeyi düşündü.

İlk iki çeyrek neredeyse birbirinin kopyası denilebilecek bu tür hücumlarla Bursaspor'un yumuşak karnı olan savunmasının üzerine giderek pozisyonları bitiren Denizli Merkezefendi Basket; yanı sıra kısalarının  yüksek yüzdeli dış atışlarıyla timsahın ev sahibi olma avantajına karşı buldukları bu alternatif çözümle küçük dalgalamalar dışında maçın momentumunun elinde kalmasını sağladı.

Hudson,  Mason, Lomazs otomatiğe bağlamış gibi Bursaspor'un üç saniye koridoruna sırayla hücum ederek skor çıkartırken; Bursaspor hiç direnemeden ve çözüm bulamadan sadece seyretti!

Enerjisi düşük, heyecanı yarım takımdan rakibe karşı bir reaksiyon gelmemesi şaşırtıcıcıydı. Zdovc'ta ilk yarı itibariyle en kötü coachluğunu yaparak hayal kırıklığı yaşattı.

Daha ilk çeyrekte 50 sayıyı bularak üzerindeki ölü toprağın silkeleyen Denizli ekibinde skorun dörtte üçü bu üç kısasından geldi.

Deplasman takımı ilk yarı bitiminde soyunma odasına giderken Richard Lomazs 20, Mate Mason 17 ile kariyer rekorlarını tazeledi.

1/7 ile üçlük atan ve içeriden de skor üretemeyen Bursaspor ise ummadığı bir ilk yarı sonucuyla tanıştı. Bu yarıda Mason'un penetreleriyle yakalanan 7/1'lik Denizli serisi, rakibin beceresi kadar, Bursaspor'un kötü savunma yapmasının da bir sonucuydu.

Üçüncü çeyrekte de işler Bursaspor için istediği gibi geçmedi. Kısalarıyla çembere atak etmeyi sürdüren Denizli Merkezefendi karşısında savunma sürekli açıklar vermeye devam ederek rakibin işini kolaylaştırdı.

Son çeyrek maçı kaybedebileceğinin nihayet farkın varan Bursaspor savunmasını sertleştirerek rakibini top kayıplarına zorlamamaya başladı. Bu sert savunması ile de  5 dakika içinde farkı 21-5'lk seriyle eritip, skoru 79-74'e çekti.

Son çeyrek alev alan Jordan Floyd Denizlili kısalarına özenerek çembere atak edip bitirdiği gibi, çok zor iki sayılık atışları da sokarak bir anda maçın havasını değiştirmeyi başardı.

Floyd'un  maça ve takıma enerji katan Ömer Utku Al'la oynadığı back door (arka kapı) oyunlarından bulduğu sayılarla Bursaspor dakikalar sonra yeniden Denizliyi yakalayarak, maçı kazanacak seviyeye geldi...

Tansiyon bu bölümde yükselirken, maçın  son dakikaları da nefes nefese oynandı.

Bitime 4 dakikada kala Floyd'un orta mesafeli atışıyla maç 79-81'e geldi.

1.19 dakika kala bu kez maçın suskun ismi Anthony Brown çembere giderek bitirdi.

Bitime 55 saniye kala maçın en sıcak eli Jordan Floyd hiç beklenmedik bir şekilde iki serbest atışı da kaçırarak Merkezefendi'nin oyunda kalmasını sağladı. (83-84)

Denizli bu ikramı geri çevirmeyip 33 saniye kala maçın sıcak ismi Nate Mason ile farkı yeniden üç sayıya çıkardı. (83-86)

Ardından 26 saniye kala kariyer maçlarından birisini oynayan Jordan Floyd'la fark tekrar 1'e indi. (85-86).

22 saniye kala konuk takımın Belçikalı oyuncusu Vrenz Bleijenberg çember altından topu oyuna sokarken pek rastlanmadık bir şekilde adımlarını sağa sola fazladan atınca kural ihlalı yapmış oldu. Böylece maçta ibre yeniden Bursaspor'a döndü.

Bu hediyeden skor bulmuş olabilse mucizevi bir galibiyete imzasını atacak Bursaspor'a Ömer Utku Al o dakikaya kadar yaptıklarını sıfırlayan çok kötü bir tercihle topu sağ dipteki Michael Young'un yerine tribünlere gönderdi!.. 

Bitime 6,4 saniye kala süreyiz durdurmak isteyen Bursaspor Lomarzs'a faul yaptı. Letonyalı oyuncu atışları 1/2 ile soktu.

Kader topunu Anthony Brown'la kendi potasından kullanan Bursaspor'da bu oyuncunun şutu çemberden döndü. Topun ribaundunu alan Metin Türen'e faul yapılsa da; hakemler sürenin faul yapılmadan önce bittiği gerekçesiyle inisiyatif kullanarak monitöre gitmediler.

Yeri gelmişken söyleyeyim;

Hakem triosu yönettiği karşılaşmada çok sayıda tartışmalı düdüklerle gündemin önüne bile çıktı. Verdikleri son karar en çok tartışılandı.

Monitöre gitmeyerek Bursaspor'un ev sahibi olma avantajının hiçe saymış oldular.

Denizli Merkezefendi'de coach Zafer Aktaş  uzunsuz oynadığı maçta saha içinde kısalarını değişik pozisyonlarda ve efektif hamlelerle kullanarak maçı kazanırken; Bursaspor'da Jure Zdovc ilk yarı en az oyuncuları kadar kötü göründü.Takım neredeyse hiç savunma yapamazken, rakibin kısaları da maçın içinde adeta çember altında cirit attılar.

Son dakikalar içinde iki kritik topun köşelerden üstelik maçın etkisiz ve ağır ismi Michael Young' la kullanılması da yenilgide önemli rol oynadı. İstim üzerideki Jordan Floyd'a alan yaratarak şutlar ona attırmalıydı.

'Bir var, bir yok' Fransız oyun kurucu Dave Michineau yine çok kötü bir günündeydi. Oyunu kuramadığı gibi, olmayan şutunu da rakip riske ederek tuzağına düşürdü !.

Bu kaos ortamında Ömer Utku Al'ın devreye girmesi 1 numarayı biraz olsun toparladı.

Oyun kurucusuz basketbol da oynanmıyor, takım da olunmuyor.

Değiştirilerek yeni bir isim gelebilir mi?

İmkansız görünüyor...

Karşı tarafta aşağı yukarı ayni paralara oynayan Nate Mason'u izleyince imrenmemek elde değildi.

Böylece aradaki fark kendiliğinden ortaya çıkmış oldu!

Jonny Hamilton ile Michael Young Denizli'nin değişken savunmalarında çok etkisiz kaldılar.

Kazanınca yanlışlar fak edilmiyor.

Ayakları ağır olduğu için, çabuk oyuncular karşısında bire birlerde kolay geçilerek sayıya izin vermeleri handikapları.

Bursaspor bu maçı  kazanabilmiş olsaydı fikstürde kendisine önemli bir avantaj sağlayacaktı.

Maç bölüm bölüm ve bazı oyuncuların keyfine göre oynanınca bu sonuç ortaya çıktı.

Bursaspor basketbolda gücünün yarısını kadrosundan alıyorsa, yarısı da tribünlerinden geliyor...

Bu sezon maalesef salon Beşiktaş maçı dışında hiç dolmadı.

Bugün de tribünler yarı yarıya boştu.

Seyircide de eski havası ile coşkusundan hayli uzaklarda.

Basketboldan mı bıktılar, yoksa sürekli başarının yanında olmak işlerine mi geliyordu?

Doğrusu bir anlam çıkartamıyorum.

Sporda iyi gün dostu olmak en kolayı.

Önemli olan zor zamanlarda ve kötü günlerde takımın yanında bulunmak.

Maçın istatistiklerine göz atacak olursak;

Bursaspor yerli rotasyonundan 31, Merkezefendi Denizli Basket 5 sayı buldu.

Yerliler Merkezefendi'de 200 dakikanın 32'sini, Bursaspor'da 70 dakikasını alabildi.

Bursaspor serbest atışları 8/14 ile kullanırken bu oran, Merkezefendi'de 17/21 oldu.

Öne çıkanlar...

Bursaspor: Anthony Brown 10 sayı, 6 ribaund, 2 asist, Sarper David Mutaf 10 sayı, 3 ribaund, Jordan Floyd 33 sayı, 2 ribaund, 2 asist, Ömer Utku Al 12 sayı, 3 ribaund, 5 asist
Yukatel Merkezefendi Belediyesi: Nate Mason 22 sayı, 4 ribaund, 9 asist Rihards Lomazs 26 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Jalen Hudson 13 sayı, 4 ribaund


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları