Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol; fileden çekiliyor

2023.06.13 23:58 - Son Güncellenme: 2023.06.13 23:58
A

Seçim sonrası döviz kurlarında yaşanan olağanüstü artış; Bursa'nın Efeler Ligi'ndeki temsilcilerinden Hekimoğlu Global Connect Travel Bursa Voleybol İhtisas Kulübü'nü yol ayırımına getirdi.

Bursa'da iki yıllık mazisi olan Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol; ek sponsor katkısı bulma yolunda yaptığı çalışmalardan bir sonuç alamazsa Efeler Ligi'nden çekilecek.

Kulüp menaceri ve voleybol şube sorumlusu Hakan Çatal artan maliyetler nedeniyle önlerini göremediklerini belirterek, gelinen noktayı şöyle özetledi.

'Geçen yıl bütçemiz 400 bin euro civarındaydı. Şu an sadece elimizdeki kadroyu korumanın  bedeli 800 bin euro.

Ana sponsorumuz bir turizm kuruluşu olsa da; piyasada kimse geleceğe dönük olarak yorum yapamadığı için; haklı olarak bütçede artışa gidilemiyor.

Geçen sezona göre başta oyuncu maliyetleri olmak üzere; genel giderler, salon kirası kısacası her şey yüzde yüz artmış durumda.

Voleybolda hasılattan da bir şey kazanamıyorsunuz.

Televizyon geliriniz yok, federasyon katkısı çok sınırlı.

Maalesef Bursalı voleybol severler de bizi pek kabullenemedi. Seyircilerimizin neredeyse tamamı sporcu yakınları, eş ve dostları ile alt yapı oyuncularımız.

Voleybol artık basketbol gibi ciddi anlamda profesyonelleşti.

Yabancı oyuncu fiyatları kurun oynaklığı yüzünden öngörülemeyecek seviyelere çıkmış durumda.

Ekonominin elinizdeki olanakları erittiği böyle bir süreçte yapılacak tek şey ana sponsorunuzun yanı sıra; ek sponsor katkıları yaratarak, şubenin mali portresini güçlendirmek. Bunun dışında başka bir seçenek düşünemiyorum.'

Çatal'a şubeyi ayakta tutabilmek için sponsorları çeşitlendirme yönünde çalışmaları olup olmadığını sordum. Bununla ilgili de şu bilgilere verdi.

'GCT bir yere kadar olayın içinde. Aktardıkları bütçe ile bir kadro oluşturmak mümkün değil.

Ne yapıp edip, en kısa sürede şube için yeni kaynaklar bulmamız gerekiyor. Çalışmalar devam etse de, yukarıda sözünü ettiğim gibi ekonomide kimse bugününden yarınına olumlu bir şey konuşamadığı için bir yerde tıkanıp kalıyorsunuz.'

Sponsor bulma noktasına Uludağ İçecek'in de kapısı çalmışlar kulüp olarak.

Başlangıçta olumlu geçmiş temaslar. Hatta destek sözü bile verilmiş.

Tam umutlar yeşermişken; Uludağ İçecek'in Bursaspor'un basketbol şubesine verdiği sponsor desteğini  geri çekmesiyle deyim yerindeyse büyük bir şok yaşamışlar.

'Olay daha çok yeni. Öğrenince şaşırdım. 'Şimdi zamanı değil diye' de üstüne gidemedik. Zaten dönüş de yapılmadı'  açıklamasında bulundu Çatal.

En şaşırtıcı açıklamasını en sona bırakarak sözlerini şöyle bitirdi.

'10-15 gün kadar daha temaslarımızdan bir sonuç alamazsak, yarışmacı haklarımızı devrederek Efeler Ligi'nden çekileceğiz. 2. Lig'den alt yapımız ile yola devam etmeyi düşünüyoruz'.

Üzülmemek elde değil elbette; Bursa'da yeni yeni kök salmaya çalışan bir voleybol kulübünün daha; geri dönüşü olmayan yola girmeye karar verme aşamasına gelmesine.

Şimdi;

Lafı eveleyip gevelemeye hiç gerek yok.

Bu taşın altına bu saatten sonra elini sokacak bir babayiğit biraz değil çok zor bulunur!

Sonuç itibariyle Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol İhtisas'ı da;

Bursa'yı bir zamanlar başarılarıyla bir voleybol kentine dönüştüren Sönmez Filament, Oyak Renault, Makospor, Bursaspor,  Bursa Emniyetspor, İnegöl Belediyespor, Bursa BŞB Kadın Voleybol ve Tofaş benzeri hazin ve buruk bir son kapının eşiğinde beklemekte.

15 gün dediğiniz nedir ki; göz açıp kapayana kadar geçer.

Ne diyelim; bir mucize olur, bir yerlerden geri dönüş sağlarlar inşallah.

Bugüne kadar maçlarına gelip izlememiş olanlar için  Hekimoğlu Global Connect Travel Bursa Voleybol İhtisas Spor Kulübü'nün kısa bir öyküsünü aktaralım.

2021 yılında Bursa'da kurulan voleybol erkek takımı; 2022-2023 sezonu itibariyle Efeler Ligi'nde mücadele ederek normal sezonu 11. sırada tamamladı.

Kulüp, 2021 yılında Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi temsilcilerinden Global C.T. Düzce'nin yarışmacı haklarını alarak kuruldu ve Bursa'ya yerleşti.

2021-2022 sezonunda Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde final grubuna kalmasına rağmen grubunu 4. sırada tamamlayıp Efeler Ligi'ne direkt yükselemese de; Yeni Kızıltepe Spor'un yarışmacı haklarını alarak 2022-2023 sezonunda Efeler Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

2022-2023 sezonu öncesi ligden çekildiğini açıklayan Tofaş erkek voleybol takımı sporcu ve teknik kadrosunu bünyesine katan kulüp; 2022-2023 sezonunda Efeler Ligi dışında Tofaşlı oyunculardan oluşan genç takımı ile de Türkiye Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde mücadele ederek sezonu noktaladı.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları