Halkbank; Fenerbahçe HDI Sigorta'yı ezdi geçti: 3-0

2023.04.18 23:21 - Son Güncellenme: 2023.04.18 23:21
A

2022-2023 Erkekler Axa Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu özel sezonunun final karşılaşmasında şampiyonluk, Fenerbahçe HDI Sigorta'yı 3-0 yenen Halkbank'ın oldu.

'Bu finalin favorisi yok' diye biraz iddialı bir tahminde bulunmuş olsak da; başkent ekibi meğerse çoktan kendini hazırlamış bu kupayı kazanmaya.

Cengiz Göllü Voleybol Salonu'ndaki büyük buluşmada Halkbank üç sette de rakibi karşısında çok üstün bir oyun sergileyerek; Fenerbahçe HDİ Sigorta'ya sürpriz yapma fırsatı tanımadı.

Başkent temsilcisinin dominant kadrosunun; skorda çok belirleyici olduğunu söyleyebiliriz.

Pas, hücum bağlantılarında kusursuz oynayan Halkbank, file üstü ve yer savunmasındaki başarıyla da kontrolünde tuttuğu karşılaşmadan yüzü gülerek ayrıldı.

ABD'li pasör Ma'a Micah'ın organizasyonunda hem köşeleri, hem de ortayı çok etkin bir kullanan Halkbank, bloklarda da Fenerbahçe'ye nefes aldırmadı.

Dublaja iyi yerleşip; bloklarda yumuşayan topları ekstra hücumlar üzerinde sayıya dönüştürmesi; bu maçın kazanılmasında önemli bir farkındalık sağladı.

Fenerbahçe her türlü hücum aksiyonuna, anında kontralarla cevap veren usta bir boksöre karşı savaştı diyebiliriz.

Vurduğu topların  bir şekilde karşılığıyla yüzleşmek; üçüncü set itibariyle Fenerbahçe'yi psikolojik olarak de çaresiz bıraktı.

İlk set direnen, ikinci set gücünü sınayan Fenerbahçe HDİ Sigorta bir şeyi değiştiremeyeceğini fark edince; üçüncü setin başı itibariyle teslim bayrağını çekip, Halkbank'ın üstünlüğünü kabullenmeye mecbur kaldı.

Başkent ekibinde pasör Mıcah'ın büyük sorumluluk aldığı karşılaşmada iki köşe hücumcusu durdurulması zor bir performans sergilediler.

Pasör çaprazı Hollandalı Nımır Abdel-Aziz smaç şovlarına devam ettiği karşılaşmada; karşılanmazı zor füze misali servisleri üzerinden ace sayılarını da ekleyerek bir kez daha kariyer testi yaptı.

Blok üstünden hücum edebilen Abdel-Aziz; Tanrı vergisi sıçrama yeteneğiyle bloklarda da duvar örerek; turnuvayı zirvede tamamladı.

Abdel-Aziz'i; yıldızı Ankara SSK'da parlayan, gençlik yıllarımın unutulmaz smaçörü  Semih Oktay'a çok benzetiyorum.

Bugün Voleybol Federasyonu'nda erkek milli takımında yöneticilik yapan Semih Oktay, Nımır gibi sıçradığında havada asılı kalır;  bloklar düştükten sonra smacını vururdu.

Bugün 71 yaşında olan Oktay'a sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Finalin özel oyuncusu; 4 numaradan adeta makineli tüfek gibi seriye bağlayan ABD'li smaçör Thomas Jaeschke idi.

Her atağında resital sunan ABD'li smaçör, 6 numaradan da öldürdüğü toplarla çok ekstra bir  maç çıkarttı.

Zaten maçın MVP ödülü de kendisine verildi.

Ortayı es geçmeyen Halkbank bu pozisyonda da yıldızlaşan Bosnalı oyuncusu Mert Matic'le gövde gösterisi yaptı.

Yiğit Gülmezoğlu enerjisi ile blokları dağıtırken, libero Volkan Döne'nin de finale yakışan savunması alkışlandı.

Yabancıların fazlasıyla ön plana çıktığı karşılaşmada, Türk voleybolu adına iki takımın kenarda görev yapan coachlarıyla övündük.

Halkbank'ta Taner Atık'la, Fenerbahçe HDİ Sigorta'da Kerem Eryılmaz bu maçın özel insanları oldular.

Fenerbahçe HDI Sigorta ligde iyi gitmeyen performansını bir kupa şampiyonluğuyla taçlandırmak istese de; gücü yetmedi.

Daha doğrusu karşısında bu maça çok iyi hazırlanmış bir rakip buldu.

Dünya starı pasör Marouf'un  bile çözüm üretemediği maçta sarı lacivertli takım hücumda kısır kalırken, savunmada da top çıkartırken bayağı zorlandı.

Fransız Yacıne Louatı yabancı rotasyonunun;

Emre Vahit Savaş'da yerli kategorisinin en iyileriydi.

Bursalı voleybol severlerin büyük ilgi gösterdiği dörtlü finallerde; Ankara'dan okullu taraflarını maça taşıyan Halkbank'ın tribünlerde sağladığı üstünlükle bu konuda da uzmanlaştığını söyleyebiliriz.

Hakemlerimizi de finale yakışan yönetimleri nedeniyle kutlamak istiyorum. 

Cagı Ozan Sarıkaya ile Bursalı yardımcısı Oğuzhan Ahmet Ünal'ın bu seviyede bir maçın ağırlığı altında ezilmemeleri  güzel bir şey.

Özlemimiz; buna benzer finallerde Bursa takımlarını da görebilmek.

Ne var ki mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında; Halkbank, Fenerbahçe HDI Sigorta, Arkas ile  Ziraat Bankkart'ın arasına Anadolu'dan birisinin girebilmesi neredeyse imkansız görünüyor.

Açık konuşmak gerekirse Bursa voleybolunun 80'lı yılların ortasıyla, 90'lı yılların başlarında zirveye oynamış Sönmez Filament benzeri yeni bir kıvılcıma ihtiyacı var.

Var mıdır böylesine gözü kara bir iş adamı, ya da voleybol sever patron Bursa'da sizce?

Ben göremiyorum da!...


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları