''Geliyor gelmekte olan'' Frutti Extra Bursaspor

2022.04.10 01:12 - Son Güncellenme: 2022.04.10 10:56
A

Frutti Extra Bursaspor; her yönüyle çok konuşulacak kritik maçta; Bahçeşehir Koleji'ni 80-78 yenerek hedeflediği play-offlar için kendisine önemli bir avantaj sağladı.

'Her yönüyle konuşulacak maç' diye başladık.

Gerçekten de öyleydi.

O zaman sıra sıra anlatalım.

Birincisi; Frutti Extra Bursaspor'un bu maçı çok arzuladığını temposu, savunma direnci ve hücum performansıyla en başından ortaya koyup; son topa kadar olağanüstü bir efor sarf etmesiydi.

İkincisi; Bursaspor adına bu maçla ilgili gireni çıkanıyla her kes ekstra katkılar yapsa da; içlerinden birisi yani Onuralp Bitim çıtayı arkadaşlarının bir kaç adım önünde zirveye yerleştirerek karizmayı iyice parlattı.

Kariyer maçlarından birini daha oynayan yıldız basketbolcu; müthiş enerjisi ve oyunun iki yönündeki göz kamaştıran performansıyla parkeyi Bahçeşehir'e adeta dar etti.

Üçüncüsü; takımın en önemli sayı opsiyonlarından Andrew Andrews'in skor olarak beklentilerin altında kalsa da; maçı takımına kazandıran son bloğu doğrusu her şeye değdi.

Bitime 5,4 saniye kala ve Frutti Bursaspor 80-78 öndeyken kenardan topu oyuna soktuktan sonra ve tepeden Langston Hall'a üçlük göndermesi için emanet edilen şutta bu oyuncuyu bloklayarak salonda adeta bayram havası estirdi.

Dördüncüsü; maçın hakem triosu Yener Yılmaz, Alper Özgök'le, Polat Parlak'ın sergiledikleri berbat yönetimleriyle iki tarafa da saç baş yoldurmaları; gecenin en çok akılda kalan detayıydı.

Maç içinde toplamda 5 kez değişik nedenlerle monitöre giderek pozisyon tekrarı yaptıran, bu tekrarların ikisinde  dakikalarca karar veremeyen trio; tartışmalı düdükleriyle tribünleri de gereksiz yere strese soktu. Bahçeşehir benciyle hemen arkasında oturan seyircinin karşılıklı diyaloğundan sonra yaşanan ihracın yanı sıra, doğu tarafındaki pota altında maçı izleyen küçük bir grupta sahanın içine girmek istedi. Her iki olay güvenlik güçlerinin müdahaleleriyle önlenebildi.

İnsanın içinden 'madem pozisyonları göremeyip monitörden yardım alıyorsunuz, o zaman hakemlik yapmayın' demek geçiyorsa da; içlerinden en iyisi Euroleauge'de de maç yöneten Yener Yılmaz!..

Yener'de gaz çıkartırsa cemaatin namazı bozmasına ne diyeceksiniz ki!?

Bir şey daha..

Ya oruçlar bozulduktan sonra çöken rehavetin etkisiydi, ya da seslerini bu akşamki Kocaelispor maçına sakladılar. Yarısından fazlası dolu salonda tüyleri diken diken eden o bildiğimiz taraftar baskısını göremedik. Hakemler ipin ucunu kaçırarak dördüncü çeyreği neredeyse ekrandan yönetmeye başlayınca(!) koyulan tepkisin sonunda o eski ruh geri dönüverdi. İyi ki de döndü; yoksa maç gidecekti.

Karşılaşmaya iyi başlayıp, skoru sürekli önde götüren Bursaspor; son bir kaç dakikanın dışında maçın momentumunu elinden hiç bırakmadı.

Ne var ki bir ara 20 sayı farkla geriye düşen Bahçeşehir (52-32) hiç geri adım atmadan ve ısrarla takibini sürdürerek, sonlarda kazanmaya doğru bir adım yaklaşsa da; o son topta Andrews'in kritik bloğuyla sırt üstü yere çakıldı.

Frutti Extra Bursaspor oyunu 1 ve 2 numaralardan Needham ve Andrews'le kontrol ederken; kendi rekorlarını kırmaya devam eden sezonun tartışmasız en iyi yerli oyuncusu Onuralp Bitim sadece atmakla kalmadı; tuttu da ribaunt da topladı.

Bir küçük detay daha size. Hayes'in beşlemeden oynayabildiği maçlarda Bursaspor'u kimse yenemiyor. Siyahi pivotun bu maçta da savunmada ayakta kalışı, blok tehdidi ve hücumda da topladığı ekstra ribauntlarından yaratılan sayı opsiyonları maçın istatistiklerinde önemli yer tuttu.

Needham, Andrews ve Onuralp Bitim Bursaspor'un 'Bermuda Şeytan üçgeni' gibi adeta. Birbirlerinin dilinden çok iyi anlayan üçlünün ritim bulduğu maçlarda Frutti Extra Bursaspor 'kusursuz fırtına' gibi esiyor. Hand offların sonunda boş ve eli sıcak adamdan bulunan şutlar girdiğinde; tepeden içeri devrilmelerde de Hayes topla doğru yerde buluşturulduğunda biraz iddialı bir söylem gibi gelecek olsa da Bursaspor'un bu ligde dağıtamayacağı rakibi olamaz.

Sadece hücumu becermiyor, takım olarak savunmada da çok istekli oynuyorlar. Hem birebirlerde, hem de yardımlaşma noktasında.

Alimpijevic'in koordinesinde her geçen gün biraz daha büyüyüp gelişen Bursaspor'un basketbolu kısa sürede hem Türkiye'de, hem de Avrupa'da ismini duyurmayı başardı. Tek eksiklik; dar olan yerli ve yabancı rotasyon nedeniyle yorulan oyuncuların gereği kadar dinlememeleri. Yerlilerden de Metin Türen'le, sakatlıktan yeni çıkan Birkan Batuk tam olarak hazır değiller. Ara transferde gelen John Holland'ın da bir türlü geçmek bilmeyen sakatlığı önemli bir handikap. Bu üç oyuncudan biraz daha verim alınabilse, puan cetvelinde daha iyi yerlere gelecek Bursaspor.

Bahçeşehir geniş yerli ve yabancı rotasyonuyla; Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko bandının bir altındaki takımlar içinde P.Karşıyaka ile birlikte ligin en iyisi. Şöyle söyleyeyim Sam Dekker, Richard Solomon, Langston Hall, Muhammed Baygül'le Erkan Yılmaz Frutti Extra Bursaspor forması altında oynuyor olsalar (!) play-off finalini size garanti edebilirim !.

Böylesine kaliteli bir rakibi son saniyelerde de olsa yenebilmek büyük başarıdır.

Şimdi sıra çarşamba akşamı P.Karşıyaka ile belki de play-off kapısını aralayacak kritik maça geldi.

Tribünler full çekecektir inanıyorum. Dün Tofaş'ı evinde son çeyrekteki performansıyla yenen Pınar Karşıyaka'yı da dize getirilebilirse; Frutti Extra Bursaspor'un önü iyice açılacaktır.

Seyirci bu maçta sakin kalmaya çalışıp, sadece takımını desteklemeli.

Çünkü dün akşamın olaylarından bir para cezası alacağımız kesin gibi.

Üstüne bir de saha kapatma gelmesin.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları