Frutti Extra Bursaspor yeni Alperenlerle, Şehmusları bulmak için TB2L'ye katılıyor

2022.08.01 17:48 - Son Güncellenme: 2022.08.01 17:48
A

Frutti Extra Bursaspor; bir süre önce yıllardır ihmal ettiği alt yapısının başına Ahmet Gürgen'i getirerek önemli bir adım atmıştı.

Şimdi bir adım daha ilerisine geçecek; alt yapısından yetişen oyuncuların gelişimlerine katkıda bulunma amacıyla Türkiye İkinci Basketbol Ligi'nde mücadele edecek organizasyonun bir üyesi olmaya hazırlanıyor kulüp.

Geçen yıl ihdas edilen Erkekler Basketbol İkinci Ligi'nde; genelde Süper Lig'de mücadele eden takımların rezerv  oyuncuları mücadele ediyor.

Örnek vermek gerekirse; Anadolu Efes, Fenerbahçe, Beşiktaş, Pınar Karşıyaka yeni uygulamanın ilk katılımcılarından. 

Organizasyonun amacı; arz fazlası yabancı oyuncular nedeniyle A kadroda forma şansı bulamayan alt yapı orijinli Türk basketbolcuları bu ligde mücadele ettirerek yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlamak.

Maç oynadıkça kazanacakları tecrübelerle; ileride A Takımda kendilerine yer açabilecek oyuncuların içinden bir ya da bir maçının Türk basketbolunda kendini kabul ettirmesi bile; önemli bir artı sayılacaktır kulüplerimiz için.

Kenarda oturmakla basketbolcu olunamayacağı için; gençlere mutlaka kendilerini gösterecekleri ortamların yaratılması gerekiyor.

İşte bu noktada TB2L önemli bir 'aracı kurum' niteliğinde.

Deyim yerindeyse bir köprü işlevini yerine getiriyor A Takımla, kulüplerin alt yapıları arasında.

Ahmet Gürgen yukarıda da altını çizdiğim gibi; Bursaspor'un alt yapısı için çok önemli bir transfer hamlesi.

Örneklerle açmak gerekirse;

Banvit'de çalıştığı yıllarda Anadolu'nun ücra köşelerinde izleyip beğendiği onlarca ismi; Bandırma ekibinin o zamanki adıyla Birinci Lig'de mücadele eden pilot takımı Bandırma Kırmızı'da forma giydirerek kendilerini geliştirmelerine katkı sunmuştu.

Banvit'te basketbol eğitimlerini aldıktan sonra kulübün kapanmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir köşesine dağılmış bir basketbolcu ordusu söz konusu an itibariyle ve değişik şehir ve kulüplerde basketbol yaşantılarını sürdürmeye devam ediyorlar.

En öncelikli olanlardan başlayacak olursak; NBA'de Houston Rockets'da ilk sezonunu tamamlayan Alperen Şengün; Fenerbahçeli Şehmus Hazer, Galatasaraylı Sadık Emir Kabaca, Beşiktaşlı Furkan Haltalı;  Anadolu Efes ve Frutti Extra Bursasporlu Tolga Geçim'in yanı sıra; Erol Can Çinko, Şafak Edge, Erkan Yılmaz, Rıdvan Öncel, Ragıp Berke Atar, İsmail Cem Ulusoy, Eray Akyüz, Erxhan Osmani, Sedat Ali Karagülle, Hakan Sayılı;

Diğer arkadaşlarına oranla bir kaç adım önde olanlar bu isimler; başka bir söylemle popülariteleri zirve yapanlar.

Devamı da var ama burada kesmek zorunda kaldım.

Alt yapıya yaptığı yatırımlarla ismi 'basketbolcu fabrikası' çıkan Banvin'ten yetişme; 4 farklı ligde toplam 102 oyuncu oynamakta.

Liglere göre dağılımları da şöyle;

BSL'de 11 (Basketbol Süper Ligi), TBL'de 33 (Türkiye Basketbol Ligi), TB2L'de 21 (Türkiye Basketbol İkinci Ligi), BGL'de 37 (Türkiye Basketbol Gençler Ligi)

Kulüp mücadele ettiği bütün alt yapı kategorilerinde şampiyonluklar kazanırken, milli takımlara da çok sayıda oyuncu verdi.

Ve bu kadar isimin bulunup, yetişmelerinde tartışmasız Ahmet Gürgen'le onun yönetiminde birlikte çalışan ekip arkadaşlarının emeği, alın teri var.

Kıssadan hisse;
Frutti Extra Bursaspor 'Ahmet Gürgen' hamlesiyle bana göre 'sezonun en flaş antrenör transferi' ne imzasını atarken, geleceğini de garanti altına almış oldu.

Göreve başlayalı 2 ay bile olmadı Ahmet Gürgen'in Frutti Extra Bursaspor'da ama; o daha şimdiden dolaştığı şehirlerde izlediği bir çok yeni oyuncu adayını gözüne kestirerek Bursa'ya getirmiş bile.

Kendisiyle görüşürken bana; yakında bir seçme yaparak içlerinden en iyilerini bir kenara ayıracaklarını söyledi.

Tabii seçmeleri kazanacak oyuncuların bir yerlerde oynayarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor kesinlikle.

İşte bunun için katılma kararı aldı Frutti Extra Bursaspor TB2L'ne.

Geleceğin Şehmuzlarını, Alperenlerini, Sadık Emir Kabacalarını yetiştirebilmek için TB2L benzeri bir ara ligde mücadele etmek; alt yapının olmazsa olmaz kurallarından.

Ahmet Gürgen'e ekip arkadaşlarıyla birlikte uzun süreli ve huzur içinde çalışacağı ortamı sağlayabilirsek eğer; Frutti Extra Bursaspor'un 'Türk basketbolunun yeni Banvit'i'ne dönüşmesi asla sürpriz olmayacaktır.

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları