Frutti Extra Bursaspor ribaunt almayı unuttu!

2022.12.25 08:40 - Son Güncellenme: 2022.12.25 08:40
A

Frutti Extra Bursaspor; Brescia önündeki tarihi Euro Cup hezimetinin ezikliğini yaşamadan çıktığı P.Karşıyaka önünde ilk iki çeyreği mükemmel, üçüncü çeyreği orta karar, son çeyreği tanınmayacak derecede kötü oynayınca; avucunun içindeki maçı rakibine teslim etmiş oldu. (81-80)

Son derecede istekli başlanılan bir maçta işlerin üçüncü çeyrek itibariyle iyi gitmemesinde; bir türlü ritim tutamayan bilindik oyuncuların konsantrasyon eksikliği öne çıktı.

İlk yarıda 51 sayı atan Frutti Extra Bursaspor üçüncü çeyrek itibariyle sadece skor bulmakta zorlanmadı, savunmanın motivasyonu da anlaşılmaz bir şekilde tersine ivmelendi.

Bu duraklamadan yararlanan P.Karşıyaka'da böyle maçlar için yaşayan Errick Mc Collum'la, ribaunt canavarı Delgado Angelo'nun olağanüstü performansları 'gitti' denilen maçın momentumunu değiştirecekti.

En kötü uzatmaya gitmesi gereken maçta bitime saniyeler kala P.Karşıyaka hücumunda ribaunda konsantre olamayan Frutti Extra Bursaspor Dudzinski ile Delgado'da faul yapmak zorunda kaldı. Faul mekaniği kötü olan Delgado atışların ilkini kaçırdı, ikincisi çembere değmeyince top kurallar gereği Frutti Extra Bursaspor'a geçti. (81-80) Bitime 2,5 saniye kala mola alan Alimpijevic'in çizdiği hücumda  topu ön sahadan ve sol taraftan oyuna sokan Bursaspor perdeleme sonunda boşa çıkan Needham'la orta mesafeli bir atış bulsa da şutu girmedi.

Böylece muhtemelen uzatmada tamamlanacak maç, mucizevi bir geri dönüş gerçekleştiren P.Karşıyaka'nın yüzüne güldü.

Sezonun yarıladığımız şu günlerde bazı oyuncuların formsuzluğu düşündürücü seviyelere gelmiş durumda.

Transfer ayında 'sezonun en iyi yerli hamlesi' gözüyle bakılan Ahmet Düverioğlu an itibariyle kötü bir görüntü sergiliyor.

İçeri devrildiğinde bire bir oynamayı unuttu, kalkan el görünce şut bile atamıyor.

Sakatlık sonrası toparlanamayan Zach Auguste'nin de formsuzluğu da bitmeyince Frutti Extra Bursaspor'da çember altı iyice kevgire döndü.

Rakibinin bu zaafını çözen Ufuk Sarıca sürekli topu çember altına indirerek fizikli Angel Delgado ile Bursaspor'un yumuşak karnı üzerinden adeta matkapla oyarcasına operasyon çekti!

Çemberden seken topların takibiyle çok sayıda ikinci, hücum şansları yakalayan P.Karşıyaka'nın 29 savunma, 24 hücum toplam 53 ribaunt yapması maçın en çarpıcı istatistiğiydi.

Takım halinde 'box out yapmayı' hiç bir maçta bu kadar ihmal etmemiştik.

Çemberi sevmeyen topların rakibe extra hücum şansı olarak geri dönmesi şaşırtıcıydı.

Son çeyrek Frutti Extra Bursaspor'un hücumda yaptığı kötü şut tercihleri de ev sahibinin avantajı oldu. Atamayınca moral motivasyonumuzu kaybettik, P.Karşıyaka'da ise özgüven tavan yaptı.

Maçların sonunu çok iyi oynayan deneyimli skorer guard Erric Mc Collum hem uzak mesafeli ceza atışları, hem de çembere atak ederek birebirlerden bulduğu sayılarla seyirciyi havaya sokmasını bildi.

P.Karşıyaka Errick Mc Collum ve Angelo birlikte deliciliklerini de kullanıp toplam  30 kez çizgiye giderken, 19 isabet sağladılar.

Frutti Extra Bursaspor'da ise Onuralp'in dışında çembere giden olmayınca bu departmanda zayıf kalındı. (12/15)

Ribauntlarda ise rakibin sizelı uzunu Dominik Cumhuriyetli Angel Delgado istatistik kağıdında neredeyse yazacak satır bırakmayıp, sonuna kadar doldurdu!. (4'ü savunma, 14'ü hücum toplam 18 ribaunt, 19 sayı)

Rakiplerinin Bursaspor'u öyle uzun uzadıya etüt etmelerine hiç gerek yok!

İyi uzunu olan topu içeri indirdiğinde nasılsa bir şekilde sayı buluyor!

Alimpijevic bile sanırım bu kadar kötüsünü beklemiyordu.

Thornwell'in yerine sadece skorer 3 numara getirmeyi düşünürken, uzunların beklenmedik şekilde çuvallaması extra bir gelişme oldu.

Uzun vadeli düşünülünce lig ve Avrupa hedefleri doğrultusunda atlet ve kalın bir uzun da söz konusu olabilir.

Şutu iyi olmayan oyuncular; eksikliklerini gidermek için normal antrenmanların bitiminde kendi başlarına şut idmanı yapar;

Örneğin 80'li yılların NBA fenomeni Boston Celticli skorer forvet Larry Bird şutu olmadığı için takımdan kesilecekken; açığını her gün idman bitiminde tek başına 800 şut çalışması yaparak gidermiş.

Larry Bird sonraları o yılların en iyi forveti olarak defalarda 'MVP' seçilmiş ve 'All Star' karmasına çağrılmıştı.

Takımda 'şut özürlü pozisyonunda' bir tek Yiğitcan görünse de; ribaund ve 'box out yapma' noktasında sadece uzunlar değil, neredeyse bütün takımın eksikleri var.

Uzunlara dokunulmayacaksa sabah, akşam extradan bu eksikliklerini gidermek için çalışma yapmalılar.

Brescia maçınını dönüşünde şahane bir iki çeyrek oynadı Frutti Extra Bursaspor.

Üç kısa ile oynandığı dakikalarda topu sürekli paylaşarak ve en sıcak eller üzerinden şutu bularak Karşıyaka'yı adeta sürklase ettiler. Onuralp Bitim her zaman olduğu gibi takımın en iyisi ve enerjik ismiydi.

Derek Needham'da eski günlerinden nefis bir pasaj sundu.

Arkadaşlarını da sete yerleşince çok iyi organize etti.

Üçüncü çeyrek itibariyle enerjisi düşen takımda istem dışı gelişmeler yaşanınca; seyirci desteğiyle momentumu eline geçiren P.Karşıyaka değeri ileride daha iyi anlaşılacak önemli bir galibiyetle soyunma odasına döndü,

Son çeyrek takım ritminin kaybolmasıyla sistem dışı şutlarla skor aramaya başlamak; hesapta olmayan bir gelişmeydi.

Bana sorarsanız; ribauntlarda ezilip gitmek,  İzmir deplasmanının hikayesidir.

Rahat rahat kazanılacak bir maç; kendi kafalarına göre oynayan bir kaç sorumsuz yüzünden kaybedildi.

En kritik anlarda yapılan basit hatalarda işin tuzu biberi oldu.

'Sorumsuz'  statüsündekileri maçı yeniden izleyerek bulabilirsiniz!

Fazla çaba sarf etmeden ekonomi yaptılar parkenin içinde.

Böylece diğer arkadaşlarının da emeği çalındı.

Anlayamadım bir diğer şey; sakatlananların parkeye döndükten sonra kendini salıvermeleri!

Auguste haftalardır aranıyor, Enes Berkan Taşkıran'da öyle.

Bu kulüpte para pul sorun olmaz; o zaman dertleri tasaları nedir, bir öğrenebilsek.

Bir süredir Thorhwell'in yerine Andrew Andrews'in geleceği konuşuluyor.

Doğrulatamasam da aldığım duyumlar bu yönde;

Öne çıkanlar...

Pınar Karşıyaka: Jaylon Brown 17 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Braian Angola 15 sayı (3/7 üçlük), 3 ribaund, 1 asist, 5 top çalma, Angel Delgado 15 sayı, 18 ribaund, Errick McCollum 17 sayı, 3 ribaund, 6 asist

Frutti Extra Bursaspor: Derek Needham 19 sayı (4/10 üçlük), 2 ribaund, 4 asist, 3 top çalma, Onuralp Bitim 19 sayı (4/10 üçlük), 10 ribaund, 4 asist, Zach Auguste 10 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Anthony Clemmons 14 sayı (4/7 üçlük), 4 ribaund, 6 asist, Dave Dudzinski 10 sayı (2/3 üçlük), 3 ribaund, 1 asist

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları