Frutti Extra Bursaspor play-off yolunda avantaj yakaladı

2022.03.27 00:29 - Son Güncellenme: 2022.03.27 00:29
A

Üst sıraları yakından ilgilendiren kritik karşılaşmada Frutti Extra Bursaspor, bu sezon müthiş bir ivme yakalayan Darüşşafaka Basketbol'u nefes kesen bir karşılaşmanın sonunda 83-81 yenerek play-off inadını sürdürdü.

Son haftaların en formda iki takımını karşı karşıya getiren karşılaşma beklenildiği gibi başından sonuna büyük bir çekişme içinde geçti.

Her iki takımın da savunmalarını ön plana çıkarttığı karşılaşmada skor sürekli el değiştirdi.

Oyuna iyi giremeyen Bursaspor 5:51'de 12-4 geriye düşünce Alimpijevic'in molası geldi.

Mola ile birlikte tempoyu arttıran ve geçiş hücumlarından skor bulmaya çalışan ev sahibi takım; Needham ve Onuralp'ın silkinişiyle kendine gelir gibi olsa da; momentumu elinde tutan Darüşşafaka fazlasıyla  ekstra oynayan Nathan Boothe'nin hem 4 numaradan, hem de orta mesafeden bulduğu sayılarla 21-9 öne fırladı.

Kontrası John Holland'ın sol dipten bulduğu iki basket ve bir faul atışıyla geldi. Hemen arkasından maçın kahramanlarından David Dudzinski ilk yarının skorunu belirledi (17-22)

İkinci periyoda iyice sertleştirdiği savunmasıyla rakibini geriye püskürterek başlayan Frutti Extra Bursaspor  Dudzinski'nin basketiyle aradaki farkı üç baskete indirdi. (19-22)

Eli iyice ısınan John Holland bulduğu bir üçlük ve ikilik basketle ilk kez skora denge getirdi. (24-24)

Kalan dakikalarda karşılıklı basketlerle bir köşe kapmaca oyunu izlemeye başladık. Darüşşafaka sezonun sürpriz yabancılarından Boothe'ın köşelerden ve çember altından, Caupain ile de yüksek posttan ve 3 numaradan yüzdeli üçlükler sokarken, Bursaspor devreye yeni yeni giren Needham ve Dudzinski ile takibini sürdürdü.

Kalan dakikalarda iki coach satranç oyununa benzeyen hamlelerle oyuna müdahalelerini sürdürdüler.  Doğuş Özdemiroğlu'nun yırtıcı savunma karakteri ile iki oyun kurucu ve şutör Neeham ve Andrews'i durdurmaya çalışan Ernak'a karşılık Alimpijevic savunmada yardımlaşmayı ön plana çıkartıyor ve geçiş hücumları üzerinden Onuralp ve Dudzinski ile köşelerle yüksek posttan skor üstünlüğünü sürdürmeye çalışıyordu.

Maçın gizli kahramanı; hücum ve savunma ribauntlarında adeta devleşerek kendi istatistiklerini rekorla yenileyen Hayes idi. Maçın içinde sürekli sert savunmalara maruz kalan Hayes direncini koruyarak çıtasını yükseltirken, orta mesafeli şutlarının yanı sıra; çizgiden bulduğu faul atışlarıyla da Frutti Extra Bursaspor'un skor  yükünü çeken isimlerin başında geldi.  Holland ve Onuralp'in sayılarıyla ikinci çeyreğin bitimine 4:1 saniye kala skoru 45-35'e çeken Bursaspor, son topta Doğuş Özdemiroğlu'nun kendi alanından çembere tek başına atak etmesine engel olamayarak kolay bir sayı yedi. İkinci çeyrek 45-37 kapandı.

Üçüncü çeyreğe Dudzinski ile Needham ile fırtına gibi giren yeşil beyazlı takım; 50-37 ile maçtaki en yüksek farkı yakaladı.

Hiç geri adım atmayan ve karakterli oynamaya devam eden Darüşşafaka adam adama savunmada sertliğini iyice arttırarak Bursaspor'a hatalar yaptırmaya başladı. Bu süreçte Boothe'nin yüksek yüzdeli şutları dikkat çekiciydi. Deplasman takımı Caupain'in de sıcak eli üzerinden bulduğu basketlerle 3. çeyrekte yakaladığı 18-5'lik seriyle ilk kez skoru dengelemeyi başardı. (55-55)

Mola sonrası Needham'ın üçlüğüyle seriyi bozan Bursaspor'a karşılık Darüşşafaka Caupain üzerinden atmaya devam etti. Andrews'de perdemelelerin sonrasında dribblinglerle çembere giderek bitirmeye başlayınca bu çeyrek de 69-66 Bursaspor'un oldu.

Hakkı teslim edilecek isimlerden birisi de Needham'ın faul sorunu yaşadığı maçlarda onu dinlendirirken, rakip skorer Caupain'i de kene gibi yapışarak olabildiğince yıpratan Ömer Utku Al'dı kuşkusuz. Skor atamasa da savunma performansı ile üzerine düşeni yerine getiren Ömer Utku adam böylece tutabilmenin ne kadar önemli olduğunu da kanıtlıyordu.

Son çeyrek sertliğin doruğa ulaştığı, her girmeyen şutun maçı kaybetmekle eş değer sayıldığı canhıraş bir mücadeleye sahne oldu.

Frutti Extra Bursaspor'un yaptığı her hamleye; Darüşşafaka ağırlıklı olarak Caupain'le Boothe'ın sayıları ile yanıt veriyordu.

Son çeyrekte Alimpijevic;  Andrews'i çembere gönderme tembihinin işe yaramasıyla elini rahatlatırken, ilk kez bu kadar faulsüz oynayan Hayes olağanüstü bir direniş göstererek ribauntlara katkıda bulunuyordu. Dudzinski yine her zaman olduğu gibi 4 ve 5 numaralar üzerinden skor üretimine devam etti. Savunma direnci ile de Ragıp Berke'yi sindirdi. Sinan Güler'in maçtaki tek üçlüğünü bulduğu bu çeyrekte bitime 3.50 dakika kala skor ilk kez Bursaspor'u tedirgin edecek bir seviyeye geliverdi (73-71).

Hemen arkasından değerlendiremediğimiz hücumun kontrasında Caupain üçlükle cezayı kesince yeniden geriye düşüverdik (73-74). Neyse ki  Andrews tekrar çembere giderek skoru bir kez daha Bursaspor lehine çevirdi. (75-74)  Daçka'nın boş döndüğü hücumun sonrasında ise bu kez Dudzinski üçlükle cezayı kesti. (78-74).

1:08 kala Caupain yayın gerisinden kendisine yapılan serbest atıştan 3 sayı bulunca maç iyice enteresan bir yere geldi (80-79)

Hayes'in 82-79'a getirdiği skordan hemen ardından siyahi pivot blokladığı bir topla da tribünleri ayağa kaldırdı.  İncelemelerden sora oyun devam etti.

Caupain'in boş durumda sokamadığı çok kritik üçlük sonrasında Onuralp Bitim bitime 0:4 saniye kala kazanılan faulün birini sokup, diğerini bilerek kaçırınca maçın sonucu belli oldu (83-81)

Bursaspor'da Derek Needham 17 sayı (1/7 üçlük), 4 ribaunt, 4 asist, Andrew Andrews 11sayı, 2 ribaunt, Kevarrius Hayes 21 sayı, 9 ribaunt, 2 asist, David Dudzinski  14 sayı, 4 ribaunt, John Holland 10 sayı,1 ribaunt ile oynarken; Darüşşafaka'da Troy Caupain 26 sayı (4/6 üçlük), 4 ribaund, 8 asistle yıldızlaştı. Nathan Boothe'de 25 sayı, 6 ribaund, 3 asistlik performans sergiledi.

Nilüfer'den Yıldırım ilçesindeki  Naim Süleymanoğlu Salonu'na alınan karşılaşma; ulaşım zorluğu nedeniyle beklenilen ilgili toplayamadı.

Güney tarafındaki tribün dolarken, kuzey tribününün yarısı boş kaldı.

Aradaki bu açığın taraftarın kusursuz ve yoğun desteği ile kapatıldığını söyleyebiliriz.

Bursaspor'un play-off hedefini tutturabilmesi için mutlaka kazanması gereken bir karşılaşmaydı.

Çok şükür kazasız, belasız atlatıldı.

Bursa'da oynanacak 2 erteleme maçı da (P.Karşıyaka, Türk Telekom) kazanılırsa; en kötü 8'lik garanti olur diye düşünüyorum.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları