Frutti Extra Bursaspor PETKİM'e acımadı: 92-85

2023.03.12 21:12 - Son Güncellenme: 2023.03.12 21:12
A

Frutti Extra Bursaspor ilk iki çeyreğini kendi temposunun oldukça altında oynadığı maçta; düşme potasındaki Aliağa PETKİM'i, 3.çeyrekte alev alarak 17 sayı üreten Onuralp Bitim'in müthiş performansıyla devirmesini bildi.( 92-85)

Ahmet Düverioğlu'nun ayrılmasıyla iyice daralan kadrosunda yerli ve yabancı rotasyonunu maçın akışına göre iyi paylaştıran Dusan Alimpijevic, uzun aradan sonra bir karşılaşmanın kazanılmasına coachingiyle direkt katkıda bulunmuş oldu.

Düşme potasından uzaklaşmaya çabasındaki PETKİM maçın ilk iki çeyreğinde Frutti Extra Bursaspor'u alışılmış ritminin dışına çıkartarak kendi düzeninde oynatmayı başardı.

Temposu düşük bu süreçte ev sahibinin en büyük silahlarından birisi olan geçiş hücumlarına izin vermeyen konuk takım; ön alana çabuk geçerek etkili şutörleriyle skoru önde götüren taraf oldu.

Dış şuta dayalı PETKİM organizasyonunda özellikle Peyton Aldridge isabetli üçlüklerinin yanı sıra, sırtı dönük oyunlar üzerinden de skor bulurken, diğer iki kısa  Kenny Cherry ve Phil Booth'da neredeyse her boş şutu cezalandırarak takım olarak kolay teslim olmayacaklarını gösterdiler.

Frutti Extra Bursaspor ikinci çeyreğe Needham'ın liderliğinde 6-0'lık iyi bir başlangıç yapsa da; PEKİM Aldrigde başta olmak üzere iyi gününde olan kısalarının skor performanslarıyla oyunu dengede tutmayı başardı.

İlk yarı 38-38 berabere bitti.

Üçüncü çeyrek parkede bambaşka bir Frutti Extra Bursaspor izledik. Soyunma odasında kulakları bükülen takım, enerjilerini sahaya yansıtmaya başlayınca; o dakikaya kadar suskun olan tribünler de maçın içine giriverdi.

Olağanüstü destek oyuncuların üzerindeki ölü toprağını silkelemelerini sağlarken,sertleşen temaslı savunma da rakibe eskisi gibi rahat şut olanağı vermedi. Aldridge ve Cherry'in isabet bulamadığı atışlar sonunda hızlı hücumlarını sayıya çeviren Bursaspor'da özellikle Onuralp Bitim muhteşem 3. çeyrek oynadı.

El üstünden en zor atışları bile adrese teslim potaya gönderen Onuralp, enerjisi ve hırsıyla tek başına egemenliğini ilan ettiği oyunda  PETKİM'in nefesini kesen oyuncu oldu.

Şut bulamadığında çembere giderek, şut ya da penetre bulamadığında ise ince işi asistleriyle arkadaşlarını besleyip 'one man show' unu bu periyota sığdırdığı 17 sayı iye taçlandırdı.

70-61 biten üçüncü çeyreğin ardından son 10 dakikaya iyice ritmini bulmuş bir şekilde başlayan Frutti Extra Bursaspor farkı iyice açarak 14 sayıya kadar çıkardı. (75-61)

Bu farkta dün sezonun en iyi oyunlarından birisini çıkartan Ömer Utku Al'ın 1 numaradan; Dudzinski'nin de 4 ve 5 numaralardan verdiği katkılar ön plana çıktı.

PETKİM geriye düşmesine karşın geri adım atmayıp, üç silahşörü Aldrigde'nin yanı sıra, Tooth ve Cherry ile kritik üçlükleri sokarak farkı 5 sayıya kadar indirmeyi başardı. (75-70)

Konuk takımın yeniden ivmelenmesinde yüksek post üzerinden oynanan ikili oyunlarla içeri devrilen eski Tofaşlı pivot Jeremy Simmons'un performansı sıra dışıydı. Orta mesafeli atışları da kaçırmadan sokan Simmons; uzun oyuncu pozisyonunda yaşadığı sorunlar nedeniyle ligde düşme potasına kadar gerileyen eski takımına da ince bir mesaj göndermiş oldu.

Frutti Extra Bursaspor farkın 5'de kadar inmesinden sonra yeniden vites yükselterek oyunun momentumunu eline geçirmesini bildi.

Dudzinski'nin yüksek yüzdeli atışlarının yanı sıra; bu maçta inisiyatif alarak şutunu da devreye sokan Clemmons etkili oyunlarıyla PETKİM'in olası bir geri dönüşüne izin vermediler.

Bu skorla ligde  oynadığı 20 maçın sonunda 13. galibiyetini elde eden Frutti Extra Bursaspor; böylece normal sezonu 5. sırada tamamlama yolunda kendisine önemli bir avantaj sağlamış oldu.

6. sıradaki Darüşşafaka ile 7. sıradaki Merkezefendi Denizli Basket'den 4 galibiyet fazlası bulunan Frutti Extra Bursaspor'un bu avantajını kaptırması zor görünüyor.

Beşincilik kuşkusuz kadro derinliği ve oyuncu kalitesi göz önüne alındığında çok önemli bir başarı.

Özellikle Ahmet Düverioğlu'nun ayrılması, ligde dengeleri değiştirecek kadar önemli bir kayıp.

An itibariyle Alimpijevic'in elinde 5 numarada Zach Auguste'la birlikte pozisyonun tanımına uygun olarak rotasyonda kullanabileceği alternatifi kalmadı.

Yiğitcan Saybir alternatif değil, tam bir 4 numara.

Takviye düşünülmediği için Dave Dudzinski skora ve Auguste'nin faul sorununa bağlı olarak çember altında oynatabilecek en radikal tercih gibi duruyor.

Ve Aubrey Dawkins.

Galiba bu sezon ikinci kez yanıldı Frutti Extra Bursaspor!.

Dawkins ayağının tozuyla çıktığı Türk Telekom maçını iyi bitirince; skorer kısa forvet pozisyonunda önemli bir açığı giderebileceği düşünülmüştü.

Onuralp Bitim çok iyi oynamayı sürdürünce aldığı süreler ister istemez iyice azalmış durumda.

Coach gereğini yerine getiriyor. Eleştiremeyiz.

Bazen hayal kurmak da güzel bir şey, rahatlıyorsunuz!..

Keşke kartlar yeniden dağılırken, üstüne imkanınız da olsa 3 numaraya Denizli Merkezefendi'nin süper Yunanlısı Nikos Rogkavopoulos'u alabilseniz!.

Savunması, atletizmi ve hücum performansıyla bu seviyedeki takımlar için sıra bir transfer hamlesi gibi olur.

'Darısı yeni sezonun başına' diyelim.

 Öne çıkanlar...

Frutti Extra Bursaspor: Onuralp Bitim 23 sayı (6/8 üçlük), 3 ribaund, 6 asist, David Dudzinsky 19 sayı (3/5 üçlük), 3 ribaund, Ömer Utku Al 11 sayı, 4 asist, Anthony Clemmens 14 sayı (4/6 üçlük), 3 ribaund

PETKİM: Phil Booth 13 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Kenny Cherry 17 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Jeremy Simmons 22 sayı, 4 ribaund, Peyton Aldridge 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları