Frutti Extra Bursaspor kazanacak...

2022.11.18 17:52 - Son Güncellenme: 2022.11.18 17:52
A

Ağız alışkanlığı işte; söylemezsem olmaz.

'Maçta tam maç olacak' yarın akşam.

Milli aradan sonra Bursa'da Frutti Extra Bursaspor ile Galatasaray NEF'i  buluşturacak karşılaşmanın seyir zevki yüksek, tempolu, bol aksiyonlu bir basketbol şölenine dönüşmesi sporseverlerin ortak dileği.

Peki bu büyük karşılaşmaya taraflar ne kadar hazır?

Kadroları etüt ederek başlayalım.

Deplasman takımı Galatasaray NEF hafta içinde iki oyuncusundan vazgeçerken; henüz yerlerine takviye gerçekleştiremedi. (en azından bu yazı yazılana kadar)

Yani Bursa'ya kağıt üzerinde iki eksikle geliyorlar.

Türkiye'ye dördüncü kez Galatasay NEF üzerinden dönüş yapan power forvet Raymar Morgan'la, (daha önce P.Karşıyaka iki kez, bir sezonda Tofaş'ta oynamıştı) Yunanistan'ın AEK takımından gelen shooting guard-kısa forvet Braian Angola'nın ayrılışlarının katkı bağlamında değil de; rotasyonda yorulanı dinlendirirken olumsuz etkisi görülebilir.

Sezona kötü başladıktan sonra Tofaş önünde kendine gelen Galatasaray NEF'in skor performanslarının yanı sıra, savunma sertlikleriyle de etkili olabilen iyi bir kısa rotasyonu var.

Yani sahanın her iki tarafında da ciddi anlamda tehdit oluşturuyorlar.

1 numarada (point guard) devşirme olarak Bulgar Milli Takımında da forma giyen Dee Bost, 2 numarada Tofaşlı Tyler Ennis'in kardeşi Dylan Ennis ile yerlilerden Yunus Emre Sonsırma oyunun kontrolünü ellerinde tutabildikleri gibi, hücumda da arkadaşlarına topu paylaştırarak oynatabilen üç etkili kısa.

Dee Bost'la, Dylan Ennis'in cezalandırıcı üçlüklerinin yanı sıra, çembere atak ederek de (penetre) oynama karakterleri;  bu oyuncuları yakından ve mesafe bırakmaksızın savunmalarını  gerekli kılıyor Frutti Extra Bursaspor için.

Hem forvet hem de 4 numara oynayabilen Angelo Caloiaro ile power forvet Sadık Emir Kabaca'yı bu pozisyonlarda kullanan coach Andreas Pistiolius iki oyuncusunu skor performanslarının yanı sıra, savunma özelliklerini de ön plana çıkartan bir kurgu içinde değerlendirmekte.

Sadık Emir Kabaca görev takımı içinde şutu olan bir 4 numara olsa da, Galatasaray'ın mevcut kadrosu içinde yaşanan 5 numara eksikliğinde çember altında da kullanılabilen yetenekli bir oyuncu.

Peki sürpriz hamle oyuncusu kim olabilir derseniz?

Göksenin Köksal'ın bu maçta bir kez daha Galatasaray'ın jokeri olacağı ihtimaller arasında.

Skorer bir 3, çember altını savunan iyi bir 4 numara;

Yanı sıra bire birde müthiş savunma yapan, bunu yaparken sertliğini zirveye taşıyan Göksenin Köksal için, köşelerden boş bulduğu üçlükleri de yüzdeli sokan oyun stiliyle 'takımının gizli skoreri' diyebiliriz.

Transfer sezonunda 5 numaraya istediği takviyeleri yapamayan Galatasaray NEF'de Jehyve Floyt sakatlıktan dönemezse: bu maçta kullanabileceği gerçek bir 5 numarası yok gibi.

Mahir Ağva için sadece iyi bir back up oyuncu diyebiliriz.

Frutti Extra Bursaspor'a gelince.

Alimpijevic'in öğrencileri;  ligde ve Euro Cup'da alınan 3 maçlık seri yenilgilere Galatasaray NEF galibiyetiyle son vererek yeniden önüne bakmak isteyecektir.

Sezona talihsiz sakatlıklarla başladıktan sonra uzun süre dar bir rotasyonla mücadele etmek zorunda kalan Frutti Extra Bursaspor'da omuz sakatlığı geçen Enes Berkay Taşkıran'ın da takıma dönmesi bekleniyor.

Yerlisi, yabancısıyla tam kadro bir Frutti Extra Bursaspor.

Taraftarının büyük desteği ile üst sıralardan kopmamak için bu maçı mutlaka kazanmaları gerekiyor.

Alimpijevic'in bu sezon takıma oturtmaya çalıştığı sert ve temaslı savunma bu maçın da belirleyici faktörü olacak gibi.

Savunmanın her şekliyle oynatacaktır takımını.

Ön alanda topu getirecek rakip oyunculara yapılacak ikili sıkıştırmalar;

Sete yerleşince logoya kadar çıkartılacak yüksek show uplar;

Çember altına top inince de uzunlara mutlaka yardım getirerek durdurma prensibi;

 Alınan her ribaundun sonunda geçiş hücumu üzerinden sayı bulma çabası;

Ve fast breaklere koşma;

 Bu sistemin organizatörü Derek Needham gibi görünse de; diğer kısaların da hazır kıta durmaları gerekiyor.

Onuralp Bitim iyice ivmelenen performansıyla sahanın her iki yanını yine domine etmeye çalışırken;

Sindarius Thornwell performansıyla ilgili üzerinde biriken soru işaretlerini silmeye çabalayacaktır;

İyi bir şutör, iyi bir delici mi göreceğiz.

Uzunlar da Galatasaray'ın kağıt üzerinde olmayan yumuşak karnı çember altını birlikte maden gibi işleyerek (Zach Auguste & Ahmet Düverioğlu) galibiyete katkı yapmaya çabalayacaktır.

Kolay bir maç olmaz; olmayacak da.

Düğümü maçın sıkıntıya girdiği süreçte tribünlerden gelecek katkı ile sahanın içine yayılacak sinerji çözer büyük ihtimalle;

Yanılmama ve kazanma dileğimle.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları