Frutti Extra Bursaspor'dan smaç şovlu galibiyet

2023.02.06 00:25 - Son Güncellenme: 2023.02.06 00:25
A

Frutti Extra Bursaspor kötü başladığı maçları sonradan toparlamaya çalışırken; sarf ettiği gereksiz efor nedeniyle sonunu getiremeden tıkanıyordu.

Örnek isterseniz; daha geçen hafta EuroCup'da oynanılan Ratiopharm Ulm maçı;

Üç çeyrek avantaj sağlayacak kadar ne doğru dürüst sayı bağlamında arayı açabilmiş, ne de savunmada yeteri kadar sert oynayabilmişti Bursaspor.

Hep bir yerlerde, bir şeyler eksik bırakıldı.

Silkinip geri dönüldüğünde ise yeni bir mucizeye süre yetmedi.

Son saniyelerdeki gereksiz panikle; bir maç daha eksik hanemize yazıldı.

Avrupa'da ve içeride kaybedilen maçlara şöyle bir göz atınca; karşımıza çıkan tablo üç aşağı beş yukarı böyle.

Takım halinde yüzüp yüzüp kuyruğuna getirdikten sonra; son dönemeçteki beceriksizliklerin yaşattığı psikolojik travmayı bir türlü üzerimizden atamıyoruz ne yazık ki.

Toplayıp çıkardığınızda  moralinizi bozup, umutlarınızı örseleyecek karanlık bir tablo çıkıyor karşısıza...

İşte dün Nilüfer'de oynanan maçta bu eksikliklerinin farkına vararak kendini rehabilite etmiş bir Bursaspor izledi basketbol severler parkede.

Haftalar sonra kazanmak için işi baştan sıkı tutmaya kendini şartlandırmış bir takım görüntüsü ile yayıldılar rakibin karşısına.

Karşı tarafta ise sezon başından bu yana oyun kurucu pozisyonunda çok önemli katkılar vermiş Max Heidegger gibi bir maestronun son dakika Euroleague çıkışını kullanarak Saski Baskonya Taugres'e gitmesinin yaşattığı düş kırıklığı ayan beyan gözlemlese de; skorun her türlüsünün yaşatacağı dezavantajı asla kabul etmeden sonuna kadar mücadele eden bir rakibin son çeyrek dışında sergilediği direniş, maç Bursaspor lehine farkı bitmiş olsa da  doğrusu taktiri sonuna kadar hak etti.

O dar rotasyonuna ve kadronun en önemli skoreri Yunanlı forvet Niko Rogkavopoulas'ın bir türlü maçın içine girememesine karşın...

Frutti Extra Bursaspor maça kaptanı Derek Needham'ın olağanüstü istekli oyunu ve takım halinde nihayet hatırlanan sert savunması ile fırtına gibi girdi.

Needham sadece sayı atıp, takımı oynatmakla kalmadı; rakibin genç oyun kurucusu Arca Tülüoğlu'na da kene gibi yapışarak Merkezefendi'yi daha en başında sisteminin dışına çıkartarak oynatmayı başardı.

Onuralp Bitim ise enerjisini en yukarılara çıkartıp  ya geçiş hücumlarından çembere giderek; ya da yüzdeli olmasa da orta mesafeli şutlarıyla skor buluyordu.

Zach Auguste'nin oyunun geneline yaydığı alley-oop üzeri smaç şovu ise; maçın görsel zenginliğiydi.

Bu fantastik senaryoya Onuralp Bitim'de katılınca; maç tadından yenilmez bir modda seyirciyi heyecandan hop oturup, hop kaldıran bir seyir ziyafetine dönüşüverdi.

Auguste oyun içinde Needham, Clemmons ve Onuralp organizasyonundan kurgulanmış alley- oopları smaçla bitirirken muhtemelen bu departmanda kendi kariyer rekorunun yanı sıra, lig istatistiklerini de yeniden yazdırdı.

O kadar çok ve peş peşe smaçlar izledik ki; skor maçın olağan akışı içinde değil de, sanki çember seviyesinde bir yerlerden gelmeye başlar gibiydi.

Merkezefendi Denizli Basketbol ilk iki çeyrek dışında kaldığı maçın üçüncü çeyreğinde Arca Tülüoğlu farkı ile müthiş bir dönüş yaptı.

Karşıyaka orijinli oyuncu sazı eline alarak ve birebirler üzerinden sürekli çembere giderek ters eşleşmeleri bitirmeye başlayınca; aklımıza hemen' yine ayni senaryo mu yaşanacak acaba' sorusu geliverdi.

Çembere atak ederek oynayan takımlar karşısında bir türlü savunma önlemini alamayan Frutti Extra Bursaspor; bu çeyrekte uzun süre Arca Tülüoğlu'nu durdurabilmeye yoğunlaştı.

Alimpijevic sürekli adam değiştirerek rakibin ele avuca sığmayan bücürünü pasifize etmeyi denese de, genç oyuncunun üçüncü çeyrek performansı; sertliğin iyice artmasıyla neyse ki kaosa dönüşmeden bitirildi.

Bu periyotta dış şutlarda isabet sağlayamayan Frutti Extra Bursaspor'a karşılık Denizli Basket Harrison'un da uyanmasıyla farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı.

Son çeyrek Frutti Extra Bursaspor kendini hatırlayıp savunmasına ayar çekince; maç da başladığı yere dönmüş oldu.

Kendi yarı alanından çıkarken baskı altında peş peşe top kayıpları yapan konuk takım geriye de koşamayınca; smaçlar havada uçuştu. NBA formatında oynanan son çeyrekte Auguste ve Onuralp adeta şov yaptılar.

Denizli Basket bu bölümde Arca'nın yorulmasıyla direncini iyice kaybetti.Harrison ve Hamilton'la ayakta ayakta kalmaya çalışsalar da; arayı iyice açan Frutti Extra Bursaspor aldığı bu galibiyette zirve takibini sürdürdü.

Maçın en ilginç istatistiklerinden birisine de 'Süper Lig'in blok kralı Denizli Basketli Johnathan Hamilton imza attı. Yaptığı 5 blokla bu departmandaki liderliğini iyice pekiştirdi.

Ligin geneliyle ilgili olarak da kısaca bir şeyler söylemem istiyorum.

Bu yıl maçlar öyle çetin ve sürprizli geçiyor ki; 4 galibiyetli Beşiktaş'ın yanı sıra; 9. sırada 7 galibiyetli Tofaş'la 10. sıradaki Galatasaray NEF'e kadar tam 8 takımın küme düşme tehlikesi söz konusu!.

Dün düşmenin önemli adaylarından Ayos Konyaspor 15 sayı geriden gelip, öne geçtiği maçta Fenerbahçe'ye son saniyede faul atışlarından yediği sayılarla kaybetti.

Konya kazanabilseydi alt taraf iyice arap saçına dönecekti.

O bakımdan Frutti Extra Bursaspor'un nispeten dar olan rotasyonu ve yabancı potansiyeliyle ilk 5 sıra içinde yer alması bile tek kelimeyle büyük bir başarıdır.

Euro Cup'a gelecek;

Çarşamba akşamı Bursa'da oynanacak JL Bourg Bresse maçı EuroCup'da grup dördüncülüğü için son sansımız sayılır.

Mucizelerle yaşamaya ve yaşatmaya iyice alıştırıldığımız için;

Hele bir de söz konusu takım Frutti Extra Bursaspor'sa; her şeyi bekleyebilirsiniz.

Öne çıkanlar...

Frutti Extra Bursaspor: Zach Auguste 27 sayı 10 ribaund 5 top çalma, Onuralp Bitim 24 sayı 5 ribaund 4 top çalma, Derek Needham 12 sayı 5 ribaund 4 asist

Yukatel Merkezefendi: Arca Tülüoğlu 13 sayı 11 asist, Nikos Rogkavpoulos 12 sayı 4 ribaund,  Johnny Hamilton 12 sayı 7 ribaund


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları