Frutti Extra Bursaspor'da umutlar son iki maça kaldı

2023.03.09 16:25 - Son Güncellenme: 2023.03.09 16:25
A

EuroCup'da Frutti Extra Bursaspor'un rakibi olan Rumen U-BT Cluj Napoca vasat kere vasat bir takım.

İçeride, dışarıda, havada, karada vurup geçebileceği kadar hem de.

İşte bu dişe dokunur bir özelliği olmayan rakibine Romanya'da yenilerek kupa hedefini riske attı Bursaspor.

TRT Yıldız'ın son dakika sürpriziyle canlı değil de banttan verdiği maçı; gecenin yeni bir güne evrildiği saatlerde izleyince; kaçan balığın ne kadar büyük olduğunu anladım.

İlk üç çeyreği uykuda geçirip, son çeyrek silkinmek ne yazık ki yeterli olmadı bu maçı çevirmeye.

Pisi pisine kaybederek her şeyi son iki maça bıraktık.

Böyle boş vermişlikler ne yazık ki mutat alışkanlığı oldu Frutti Extra Bursaspor'un.

Bundan sonraki hedef; öncelikli olarak 15 Mart'ta Bursa'da oynanacak Umana Reyer Venezia maçını kazanarak play-off'u garantileme olacaktır.

Ardından 22 Mart'ta Litvanya deplasmanında BC Lietkabelies Panevezys'i devirerek; gruptaki diğer maçların sonuçlarıyla ilintili olarak dördüncülüğü kovalamak.

Zor mu; asla değil.

Puan cetveline bakınca 'bal gibi de olur' diyorsunuz.

Gruptan kopup gitmiş Prometey ile Juventut Badalona bir kenara; diğer takımlar birbirine yakın puan aralıklarıyla peş peşe sıralınmış durumda.

Şöyle söyleyeyim: üç, dört, beş ve altıncı sıradaki Venezia, Bourg, Lietkabelis'le Ratiopharm Ulm  15 maç 8 galibiyet, 7 yenilgi ile ve ikili averajla sıralanıyorlar.

7. Brescia ile, 8. Frutti Extra Bursaspor'un ise 15 maçta 7 galibiyet, 8 yenilgisi var.

Görüldüğü gibi henüz hiç bir şey bitmiş değil.

Frutti Extra Bursaspor son iki maçını kazanabilirse, rakiplerinin kaybetmesine göre ikili hatta üçlü averajlarla dördüncü sıraya yerleşebilir.

Bu da ev sahibi olma sıfatıyla serinin kalan maçlarını evinde oynama fırsatı getirecek ki; tünelin sonunda bir kez daha final görebilmek asla mucize olmaz.

Kısacası Cluj yenilgisi iyimser hesaplarını alt üst etti Frutti Extra Bursaspor'un.

Şimdi son iki maç deyim yerindeyse diken üstünde oynanacak.

Yanı sıra rakiplerinin de kaybetmesini beklemek gibi sıkıntılı bir sürecin takipçiliğini yapacak.

Maça gelirsek;

İlk üç çeyrek kendi ritminin dışında ve o alışılmış savunma sertliğinin hayli uzağında bir Frutti Extra Bursaspor izledik.

Çok dağınık görüntüsünün yanı sıra, bu seviyedeki profesyonel oyunculara hiç yakışmayan basit top kayıplarıyla adeta Cluj'a hayat veren bir Bursaspor vardı parkede dün gece.

Çember altı zaafı yine fazlasıyla sırıttı. Ahmet Düverioğlu'nun ayrılmasıyla iyice daralan uzun rotasyonda Zach Auguste performansının hücum odaklı yönünde skora katkı yapsa da; savunmayı sevmediği için Cluj topu her fırsatta topu boyalı alana indirerek çember altından oyunu forse etmeye çalıştı.

Yiğitcan Saybir'in erken dörtleyip çabuk devre dışı kalması da, en azından uzuna yardım getirme bağlamında katkı yapabilen alternatif bir silahı da devre dışı bırakmış oldu.

Alimpijevic'in Auguste'un kenarda olduğu dakikalarda Dudzinski'nin sırtı dönük oyunları üzerinden 5 numara katkısı araması da maçın önemli bir ayrıntısıydı.

Takımda enerjisi en yüksek ismin her zaman olduğu gibi Onuralp Bitim olmasına doğrusu şaşırmadım.

Çok yönlü performansıyla arkadaşlarını ayakta tutmayla çalıştığı gibi; savunma ve hücumunun yanı sıra, birebir oyunlarıyla içeriyi zorlayarak portföyünde ne varsa bir bir ortaya döktü.

Takım rakibin zorlamasıyla sistem dışına çıkarak oynamaya başladığında; Onuralp'de ister istemez şutunu riske ederek kontrolsüz atışlar kullanmaya mecbur kalıyor.

Başka bir söylemle bir yerde maçı çevirme adına mecbur bırakılıyor.

Bu düzensizliğin giderilmesi, coach Alimpijevic'in görevi.

Oyun kurucu Derek Needham'ın kendi standardını zorlayarak oynadığı maçta; Aubrey Dawkins ile Anthony Clemmons ise bir kez daha performanslarını maçın geneline yayamadılar.

Kötü başlayıp, sonradan maçın içine girmeleri, skorun durumuna göre avantaj olmaktan çıkıyor.

Dawkins geldiği ilk maçında Telekom'a karşı başarılı oynamıştı. İlerleyen günlerde performansını ileriye taşıyacağına yerinde sayıyor.

Clemmons'un ikinci guard gibi parkede yer aldığı süreçte topu tutup, oyunu kontrol etmesinin yanı sıra, şutu ile de kendini hissettirmesi gerekiyor.

İnisiyatif mi kullanıyor, yoksa Alimpijevic'mi istemiyor tam anlayabilmiş değilim.

Ne olursa olsun kısa oyuncuların sürekli çembere bakarak her fırsatta şutunu kullanması gerektiğini düşünüyorum.

Frutti Extra Bursaspor'un sezonun geneliyle ilgili bir başka handikabı da; içeride uzunlarına top geçirirken fazlasıyla zorlanması.

Derek Needham dışında pasör özellikli oyuncumuz yok. Clemmons'un yanı sıra, yerli kısalar da bu noktada yetersiz kalıyorlar.

Sadece şuta bağımlı olarak oynayınca da; alternatiflerin devreye sokulamadığı maçları kaybetmek kaçınılmaz oluyor.

Son çeyrekteki müthiş geri dönüşte, yine Onuralp Bitim'in performansı ön plandaydı. Didindi, çalıştı, bir kez daha farkını gösterdi.

Bu yükün eşit olarak tüm takıma dağılması gerekirdi oysa.

Skor eşitlenince son hamlelerde doğru tercihler yapılabilseydi bu maçı kazanmak işten bile olmayacaktı.

Ahmet Düverioğlu'nun ayrılmasından sonra takımda rotasyon iyice daralmış durumda.

Bu pozisyona ya da başka bir yere yeni bir takviye olabilir mi herhangi bir bilgim yok.

Frutti Extra Bursaspor'da Onuralp Bitim 23 sayı 7 ribaund, Zach Auguste 13 sayı 9 ribaundla karşılaşmayı tamamlarken, sondan ikinci sırada bulunan Cluj da Jalen Jones 14 sayı 8 ribaund ve Patrick Richard 14 sayıyla galibiyette ön plana çıktılar.

Hafta sonunda PETKİM ile Bursa'da oynanacak lig maçı da; kendi ligimizdeki sıralamamamızı netleştirmesi bağlamında önemli.

Rakip küme düşme potasında olduğu için sonuna kadar asılacaktır.

İnşallah yeni bir kaza yaşanmaz.

 

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları