Frutti Extra Bursaspor'da 'son yabancı' için biraz daha beklenecek

2022.08.08 17:18 - Son Güncellenme: 2022.08.08 17:22
A

'Ne oldu Frutti Extra Bursaspor'da beşinci yabancı transferi ağabey'...

Az buçuk çevremiz olunca;

Yolda gören, toplu ulaşımda denk gelen yanımıza yaklaşarak pat gibi yanıtını istiyor yukarıdaki sorunun.

Kabul edelim ki bizim tarafımızdan da yaratılmış bir beklenti söz konusu;

Merakına düşenin öğrenmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz değil mi?.

Her şey insana 'rüya gibi gelen' başarılarla ilintili.

Euro Cup'da final yapılınca; beklenti de iyice tavana vurdu.

O zaman?

Öyle sıradan birisi içlere sinmez, olunca en iyisi, en kalitesi olmalı.

Genel teamül bu yönde...

Nabızlarını yoklayınca;

Frutti Extra Bursaspor'u pozisyon itibariyle Anadolu Efes'le, Fenerbahçe BEKO'nun bir tık altında; P.Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji ve Galatasaray NEF'le ayni seviyelerde kabulleniyor taraftarlar artık, hatta bu durum beklenti haline gelmiş durumda.

Demek isterim ki;

Kazanılan başarılarla şubenin konumu da ivmelenince bu saatten sonra daha aşağılarını taraftara kabul ettirebilmek çok ama çok zor.

'En iyisinden yabancı, en iyisinden yerli';  gönlünden ne geçiyorsa isteyecektir!.

Bugün nicedir başta kendim olmak üzere taraftar tarafından da çok merak edilen sorunun yanıtını almak üzere, nenacer Nedim Yücel'le konuştum telefondan.

Aylardır whatsApp üzerinden sürdürdüğümüz haberleşmeyi böylece yazılı ortamdan sesli formata taşımış olduk.

'Geliyor mu beşinci yabancısı Frutti Extra Bursaspor'un?'

'En önemlisi ismi belli oldu mu?'

Şimdi sanacaksınız ki 'oluyor, oldu, geliyor, gelmekte olan!..'

Maalesef !...

Takipçilerimin üzülmesini istemesem de, beşinci yabancı transferinin bir süre daha sürüncemede bırakılacağını meraklılarına birinci ağızdan açıklayabilirim.

Nedenine gelince...

Menacer Nedim Yücel kadroya dahil edilen yerli rotasyonun son derecede iyi ve potansiyelli oyunculardan kurulduğuna inanıyor.

Ona göre bazı yabancılardan bile iyi bizim yerli transferlerimiz.

Örnek olarak Fenerbahçe BEKO'dan gelen pivot Ahmet Düverioğlu'nun yeni sezonda Frutti Extra Bursaspor'a bir yabancı kadar katkı yapacağından yüzde yüz emin.

Oyuncunun son olarak mücadele ettiği Asya Basketbol Şampiyonası'nda 'en iyi uzun' olarak karmaya seçilmesinin önemli bir kriter sayılması gerektiğinin altını çizdi.

Bir başka örneği de Onuralp Bitim üzerinden verdi.

'Geçen sezonun en iyi yerli oyuncusuydu ve şahane bir yılı geride bıraktı. Bu yıl biraz daha kendini geliştirerek ve seviyesini yükselterek çok daha iyi yerlere gelebilecek kapasiteye sahip. O potansiyel fazlasıyla mevcut Onuralp'de.  Şimdi kalkıp da üstüne bir yabancı getirerek neden onun önünü keselim?. Gelecek yabancıdan daha iyi oynayamayacağını kim iddia edebilir?'.

Yücel, Büyükçekmece'den transfer edilen combo guard Enes Berkay Taşkıran'ın katkısının da büyük olacağını üzerine basa basa yineledi.

'1 ve 2 numaralarda Ömer Utku Al'ı da hesaba katarsanız rotasyonumuz genişlediği gibi, alternatiflerimiz de çoğaldı.' değerlendirmesini yaptı.

Geneline bakarak; extrem bir iki takım dışında en iyi yerli rotasyonlardan birisinin Frutti Extra Bursaspor'da olduğunu sözlerine ekledi.

Gelen yeni isimlerin maddi boyutuyla ilgili de şu bilgileri verdi.

Yerli transferlerine hatırı sayılır paralar ödemiş kulüp.

'Çünkü aldıklarımız çok iyi oyuncular. Neredeyse herkes talip oldu, ama onlar bizi tercih etti' diye ilave etti Yücel.

İç transferleri bitirirken de geçen yıldan daha büyük rakamlarla anlaşma sağlandığını satır aralarına eklemeyi unutmadı.

'Adımız iyi kulübe çıktığı için talip olduğumuz yabancıların menacerleri hemen tavandan fiyat çekmeye başlıyor. Boş yere harcayacak beş kuruşumuz yok. Her adımımızı hesaplı ve bilerek atıyoruz. Kulübümüzü yıllardır bu politika doğrultusunda yönetirken iyice deneyim de kazandık. Ve bugüne kadar az paralara en verimlilerini getirdiğimiz içindir ki Türk basketbolunda rol model olarak gösteriliyoruz. Dolayısıyla beşinci yabancı konusunda acelemiz yok. Hazırlık maçları başlayıp, kadroyu gördükten sonra gerekiyorsa yeni birisi için harekete geçilir'

Frutti Extra Bursaspor yanı sıra ilk kez alt yapısına bu yaz ciddi anlamda yatırımlar gerçekleştirdi.

Organizasyonun başına getirilen Banvit ekolunun yaratıcısı Ahmet Gürgen en az iki transfer kadar önemi olan, farkındalıklı  bir hamledir F. Extra Bursaspor adına.

Yapılan taramaların sonunda Türkiye'nin dört bir köşesinde izlenerek seçilen bir çok isim an itibariyle Bursa'da Gürgen ve ekibiyle çalışmalarını sürdürmekte.

Biraz ütopik gelse de yeni Alperen'ler, yeni Şehmuslar pekala bir kaç yıl içinde Frutti Extra Bursaspor'dan çıkabilir.

Ve belki de bulunacak böylesi yetenekli oyuncularla şubenin ilerleyen yıllarda yabancılara fazla ihtiyaç duymadan çatısını çatmak da pekala olasılıklar içinde.

Getirilenlerin bir önce gelişimlerini tamamlamayarak A kadroya adapte olabilmeleri adına da bir adım daha atmaya hazırlanıyor Frutti Extra Bursaspor.

2022-2023'de getirilen bu oyuncularla TB2L'de oynamak bu projenin önemli parçalarından birisi.

Görüldüğü gibi basketbola şubenin olanakları dahilinde ve bilimsel boyutta yatırımlar son sürat devam etmekte.

Sözün özü; ciddi boyutta ve her kategoride gereğini yerine getirmeye çalışıyor şube yönetimiyle, sponsor firma Uludağ İçecek.

Bakıp da taktir etmemek mümkün değil elbette.

Beşinci yabancı için de biraz daha beklemeye değer.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları