Frutti Extra Bursaspor Belgrad'da tarih yazdı

2022.04.21 01:30 - Son Güncellenme: 2022.04.21 01:30
A

Mikrofon başındaki TRT spikeri 'maçı elimizle verdik. Bitti. Bir mucize lazım artık' dediğinde 9,7 saniye vardı oyunun bitimine.

Ben bile 'çok yazık oldu, bu kadar mücadele ederek Partizan gibi bir basketbol devine kafa tut, son dakikalara sığan basit top kayıpları ve bireysel hatalarla ayağına kadar gelmiş maçı kaybet' diye hayıflanıyordum ki; efsane Zeljko Obradovic'in çırağı Dusan Alimpijevic'in molası geldi.

Seti nasıl çizecekti, çok büyük merak içindeydim. Rol modeli Obradovic'in böyle durumlarda ilk alternatifi olan bir kenar oyunuyla içeriden oynayamazdık. Çünkü 2 sayı yetmeyecekti Bursaspor'a. En azından uzatmaya gidebilmek için perdelemeler üzerinden eli kim sıcaksa onu boşa çıkartarak topu kendisine teslim ettirir diye düşündüm. Ama bu da kolay değildi, başından beri sert savunma yapan Partizan'ın gerekirse topla buluşan oyuncumuza faul yaparak Bursaspor'u çizgiye göndermesi normal beklentiydi. Hiç birisi olmadı, taktik ustası Dusan Alimpijevic Andrew üzerinden seti başlatıp, çizgiden Holland'a çıkarttı topu.  O da çok zor bir pozisyonda ve mucizevi bir şutla hiç eli titremeden üçlüğü göndererek maçı uzatmaya taşımanın kararını verdi. Son 5 saniyede iyi savunma yaparak sayı yemeyince; tribünleri dolduran 20 bin Sırp resmen buz kesip, şoka girmişti.

Tarihe geçecek karşılaşmayı da bu basketle kazandık bana sorarsanız. Son çeyrek sürekli geriden geldikten sonra beraberliğin sonrasında uzatmaya gidilmesi; maçın psikolojik momentumunu da Bursaspor'un eline veriyordu.

Panik yapma sırası Partizan'daydı artık; böylesine zorlu bir rakip karşısında verdiği şahane mücadele örneğiyle direnmede nirvanaya ulaşan Bursaspor ise; kontrolü eline alarak istediği gibi hükmetti son 5 dakikaya.

Maçın spikeri uzatmalarda Bursaspor lehine kopan tarihi karşılaşmanın sonlarına doğru (ismini bilmediğim için beni affetsin) ağlamakla sevinmek arasında bocaladı durdu. Sesi titredi, sayısız kez ' Aman Allahım inanamıyorum' dedi.

Sadece o değil, kendini Bursasporlu sayanlar da inanamıyordu oyunla sonuca. Benim gibi belki de on binlerce Bursaspor taraftarı da ağlamıştır nefes kesen mücadeleyi hop oturup hop kalkarak izlerken.

Nasıl başlasam ki anlatmaya maçı. Oturup kısa bir öykü yazardım bu muhteşem zaferin üzerine.

Şunu rahatlıkla iddia edebilirim ki; Frutti Extra Bursaspor'un dün gece elde ettiği Partizan galibiyeti, Avrupa'da 'yılın basketbol olayı, Frutti Extra Bursaspor'da açık ara 'yılın takımı'dır.

Ayrıca bu başarının Eruoleague şampiyonluğu kadar değeri vardır.

Çok ses getirecektir bu skor, haftalarca Uludağ İçecek'le, Bursaspor'u konuşacaktır Avrupa basketbol kamuoyu.

Bir şey daha söyleyeyim mi;  ne Anadolu Efes, ne Fenerbahçe BEKO ne de bir başka bir Türk takımı dün gece o salondan sağ çıkamayıp kaderine razı olurdu.

Futbolda şok üstüne şok yaşayan Bursasporluların gururu ve onurudur artık basketbol şubesi.

Helal olsun hepinize alınlarınızdan öpüyorum tek tek. Başta yönetim kurulu, menacerler Nedim Yücel, Cem Civan; oyuncularla, tüm staff yani teknik kadronun;

Sonra da şubenin icra kurulu üyeleriyle, sponsor firma Uludağ İçecek'in patronlarından Ömer Kızıl'ın.

Avrupa'da bir basketbol destanı yazdınız; Bursasporluları ekran başında göz yaşlarına boğdunuz.

Basketbolla da olsa; Bursasporlu olmanın farkındalığını yaşattınız uzunca bir süre sonra;  ne mutlu sizlerle, bizlere...

 Detaylarına gelemedim daha maçın.

O zaman tekniğine girmeden bir kaç şey anlatayım.

Takım şahane ötesi mücadele etti, gireni, çıkanı ile.

Emeğinden ekonomi yapmadan, hiç kaytarmadan, son nefesine kadar direnç gösterdi.

Kaçırdılar üzülmedik, geriye düştüler döneceklerine emindik. Fauller arttıkça nefesimiz tıkanır gibi olduysa da; benchten gelenler hiç aratmadı kenarda oturanları.

Şu iyiydi, şu şöyleydi demeyeceğim;

Çünkü saygısızlık yapmış olurum.

Derek Needham, Andrew Andrews, Kevarrius Hayes, Onuralp Bitim, Dave Dudzinski, gecenin görünmeyen kahramanı John Holland, Metin Türen'le, Ömer Utku Al.

Euroleague arenasında final four finali oynar gibiydiler.

Şimdi bu takımı yerlisi, yabancısı ve coachu ile dağıtmadan, kaçırmadan elde tutabilirsek eğer; iyi bir uzun ve yerli 4 numara takviyesiyle seneye şampiyonluğa oynarken izleyebiliriz.

Yine bu yıl play-off yapabilirsek şayet; 1. ya da 2. sıradan kimle eşleşirsek eşleşelim; yani Feerbahçe BEKO ya da Anadolu Efes; şansımız % 50, % 50'dir.

Yeneriz de eleriz de, buraya yazıyorum.

Hoca için ilk günden beri iddia ediyorum; çok büyük bir coach; rakipleri inanılmaz iyi etüt ederek takımını hazırlıyor. Motivasyonu süper, oyuncu değişikleri tam zamanında ve yerinde. Kimsenin hakkını kimseye geçirmiyor. Takımda onu çok sevdi, seyirci de.

Bizden giderse çok iyi bir Euroleague takımına gider.

Dün akşam hocası ve idolu Obradovic'i evinde devirmekle kalitesi ile farkını da ortaya koydu zaten.

Bitirirken; hala maçın şokunu yaşıyor; skora inanamıyorum.

Basketbol geçmişi topu topu 5 yıl olan Frutti Extra Bursaspor an itibariyle 7Days Eurocup'ın çeyrek finalinde ve rakibi Sloven Cedevita Olimpija Ljubliana.

Tek maç üzerinden oynanacak maç Slovenya'da olsa da hiç önemi yok. Yeneriz biter gider!..

Ne kadar sevinseniz azdır Bursasporlular; futbolda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmiş camiaya basketbol şubesi de eklenmiş oldu.

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları