Frutti Extra Bursaspor adım adım play-off'a yürüyor

2022.04.14 01:01 - Son Güncellenme: 2022.04.14 01:01
A

Bir, iki, üç değil sürekli.

Tesadüfi değil; istikrarın sonucu;

Dökülen alın teriyle, verilen emeğin karşılığı.

Oynuyor, hak ediyor, sonra da hep beraber seviniyorlar.

Yani oyuncusu, teknik direktörü, personeli, 'hiç susmayan enerjisi' ateşli taraftarı ve her maç biraz daha kalabalıklaşan VİP koltuklarının yerinde duramayan Jack Nicholsonları ile!..

Frutti Extra Bursaspor basketbol; Türkiye Süper Ligi'nin yeni soluğu olarak sezona damgasını çoktan vurdu bile; bana göre 'yılın en heyecan verici takımı' ödülünü de açık ara hak ediyorlar. 

Rakip ayırt etmeden, skora bakmadan son topa kadar verdiği mücadelesine dün akşam bir yenisini daha ekledi Frutti Extra Bursaspor.

Kaliteli yabancılarla yerlilerin ağırlıkta olduğu potansiyelli kadrosu ile bu ligin ağır ağabeylerinden P.Karşıyaka'yı son çeyrekteki müthiş savunması ve enerjisi ile denize dökerek; play-off yolunda çok önemli bir engeli daha aşmasını bildiler.

Harika bir basketbol akşamıydı yine her yönüyle;

Sadece Teksas değil, doğusu, batısı, VİP'i bütün tribünler maçın içinden hiç çıkmayarak; oyuncularını kazanmaya motive ettiler.

 Bitince de o alışılmış tribün ritüelleri yaşandı. Bitiş sonrası coşkunun desibeli ölçülebilseydi inanın rekor olarak arşivlere girerdi.

Birbirinden şık hanımefendiler, babası ve annesiyle maça gelmiş kızlı, erkekli çocuklarla, Bursa iş çevresinin saygın beyefendileri...

Galibiyet kutlandı cümbür cemaat. Hep birlikte üçlüler çekildi, dev Bursaspor bayrağını sallama nöbetinde ise sıra bu kez David Dudzinski'de idi.

Oyuncularla resim çektirmek için birbiriyle yarışanların yaşattığı atmosferin; şampiyonluk sonrası kutlamalarından hiç bir farkı yoktu.

En çok sevilen, en çok fotoğraf çektiren Derek Needham kendisine gösterilen sevgi seli altında adeta boğulur gibi oldu. İlgi o kadar yoğundu ki soyunma odasına her kesten çok sonra dönebildi.

Maçı değil detayı fazlaca verdim fark ettiyseniz ama bunu yapmam gerekiyordu.

P.Karşıyaka yüksek şow up (sıralı perdelemeler) savunması ile başladığı maçın ilk iki çeyreğinde alabildiğince sert oynadı. Ufuk Sarıca'nın Bursaspor'un skorer ve oyun kurucu iki kısası Needham ile Andrews'i ne şekilde olursa olsun durdurmayı amaçlayan bu stratejisi, ilk iki çeyrek tıkır tıkır işledi.

Organize olmakta sıkıntı çeken Bursaspor, bu düzende top paylaşımında da ciddi sorunlar yaşadı. Düzen dışı şutlar kullanmaya zorlandı. Deyim yerindeyse çember dövüldü. Son haftalarda büyük çıkış içinde olan Hayes içeriye devrildiğinde bu ligin kaliteli uzunlarından Amath M Baye duvarına toslayınca; kendine pozisyon yaratamadı.

Akışkanlığımız da olmayınca geçiş hücumlarından elimiz boş döndük. İşte bu kötü görüntülü tablo içinde P.Karşıya daha ilk çeyrekte 16  sayılık farka ulaştı.

Hücumda topu iyi çevirip özellikle köşelerden M Baye ve Bonzie Colson ile çok yüzdeli üçlükler sokan P.Karşıyaka, ilk çeyreği 16-29, temposunu sürdürdüğü ikinci çeyreği de 45-48 önde tamamladı.

Üçüncü çeyreğe savunmasını sertleştirerek başlayan Bursaspor Karşıyaka'yı kötü şut seçimleriyle top kayıplarına zorladı. Hücumda da ritmini bulan Derek Needham'ın kritik üçlükleriyle rakibine iyice yaklaştı. Andrews baskılı savunma altında bu çeyrekte de skor olarak beklentileri karşılayamasa da; sezonun en iyi yabancılarından Dave Dudzinski'nin iki kişilik oynamayı sürdürmesi bana göre maçın fark yaratan detayıydı. Hem 4, hem de 5 numarada kalitesini ortaya koyan Dudzinski şutlarına çizgiden bulduğu sayıları da ekleyerek farkın kapanmasını sağladı.  Üçüncü çeyreği 62-60 önde kapatan Bursaspor; maçın kader çeyreğinde deyim yerindeyse inanılmaz bir savunma ile başladı. Dış oyunculara yapılan temaslı sert savunmaların yanı sıra, çember altına indirilen toplarda da uzunlara kısaların zamanında getirdiği yardımlar bir anda maçın seyri değişiverdi. Çembere bile bakamayan P.Karşıyaka fast breaklere de koşamayınca bir anda 67-60 'a gelen skor; ilk kez rakibe karşı ciddi bir psikolojik avantaj getirdi.

Direncini korumaya çabalayan P.Karşıyaka farkı kapatma adına kenardan yaptığı farklı hamlelerle maça tutunmaya çalışsa da; son çeyrekte kendine gelip, sürekli çembere giderek bitiren Andrews; Bursaspor'un şapkadan çıkardığı tavşanı gibiydi adeta.

Yine çok dar bir rotasyonla oynamak zorunda kalan Bursaspor, bu dezavantaj yetmezmiş gibi son haftaların en formda oyuncusu Onuralp Bitim'i de maç içinde yaşadığı sakatlığı nedeniyle uzun süre kenarda tutarak oynatamadı. Erteleme maçı olduğu için ara transferde gelen Porto Rikolu skorer guard John Holland'da kurallar gereği bu maçı da kenardan izlemek zorunda kaldı.

Frutti Extra Bursaspor her kesimin övgüsünü almaya devam eden ivmelenen performansı ile play-off oynamayı fazlasıyla hak etmiş durumda.

İçeride oynanacak Türk Telekom ve Gaziantep Basketbol maçları da kazanılırsa; hedef tutturulabilir.

Şimdi içimden bir his Cumartesi günü Anadolu Efes ile İstanbul'da oynanacak maçta Bursaspor'un bir sürpriz yapabileceğini söylüyor.

Heydi inşallah diyelim; böyle oynarsak neden olmasın ki?

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları