Frutti Extra Bursaspor'a 'Euroleauge' piyangosu

2022.04.28 17:31 - Son Güncellenme: 2022.04.29 12:05
A

ULEB Yönetimi  (Avrupa Basketbol Ligleri Birliği); 7Days Euro Cup'da yarı finale yükselen Frutti Extra Bursaspor'u; BC MoraBank Andorra'yı elemesi halinde 2022-2023 sezonu itibariyle kendi organizasyonu olan Euroleauge'e davet etmeyi düşünüyor.

Palavra ya da asparagas olduğunu düşünmemenizi öneririm;

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın getirdiği bir zorunluluk bu davet, o zaman açıklayalım.

Hem FİBA, hem de ULEB kendi liglerinde mücadele eden Rus takımlarına uygulanan ihracın bir sezon daha sürdürülmesi düşüncesinde.

Savaşın karanlık ve kanlı yüzüyle bir arada yaşamaya devam etme yerine; barışın yanında saf tutmanın tercihi de denilebilir bu ortak yasaklama.

Euroleauge'de de bu bilgilendirme çerçevesinde CSKA Moskova, UNICS Kazan ve Zenit St. Petersburg yeni sezonda da büyük olasılıkla yine yer alamayacaklar.

Açığı kapatmanın ilk akla gelen çözümü de; Euro Cup'da final oynayıp elenen takımın, ULEB'in koşullarını yerine getirme sözü vermesi halinde lige kabul edilmesinin onaylanması yönünde.

Birinci koşul; yarı finalde BC MoraBanc Andorra'yı  3 Mayıs Salı akşamı Andorra'da eleyerek final biletinin cebe konulması.

İkinci koşulu, daveti gönderen ULEB Yönetimi kendi arasındaki istişare ile yerine getirecek.

Ek pürüzler ortaya çıkmadığı taktirde; sonrasında Bursalılar olarak böbürlenip, hayal kurmaya başlayabiliriz!.

5 senelik geçmişi olan bir şube Bursaspor basketbol.

5'nci senenin sonunda gelinen pozisyonda çıta tahminlerin çok ötesinde bir yüksekliğe sabitlendi; Avrupa'nın en prestijli organizasyonu Euroleague'de şehrimizle Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmak ise rüya ötesinde bir şey olacak.

Tabuları yıkmakla kalmıyor, Bursa basketboluna çağ atlatmış oluyorsunuz.

Böylece Anadolu Efes'le Fenerbahçe BEKO sadece içeride değil, dışarıda da en büyük rakipleriniz arasına girmiş oluyor.

Bu fotoğraf karesinde yer alabilmek için İstanbul'un dışarıda kalanları neler neler vermezlerdi; şimdi kıskanmasınlar da ne yapsınlar!. (Bahçeşehir Koleji, Galatasaray, Beşiktaş'la, Darüşşafaka )

Herkesten biraz rol çalarak önlerine çıkmanın dayanılmaz cazibesi;

İnanın kelimelerle zor anlatılır...

Kızıl 'şehir destek verirse oynarız' dedi.

Yürekler kıpır, kıpır; heyecandan yerimizde duramıyoruz.

Peki bu güzel haberin öznesi durumundaki basketbol şubesinin sponsor firması Uludağ İçecek'in patronlarından Ömer Kızıl neler düşünüyor derseniz; Buyurun birlikte okumalım.

' Bursaspor basketbol şubesi buraya kadar tesadüflerle değil, hak ederek kazandığı maçlarla geldi. Birbirine inanmış çok iyi bir kadromuzla, görevini en iyi şekilde yapan bir antrenörümüz var. Eğer finale kalabilirsek ULEB'den % 90 Euroleauge için davet alacağız. Şu anki bütçemiz 2 milyon dolar. Önümüzdeki sezon için de 2,5 milyon dolar gibi öngörüyoruz. Şubenin sürdürülebilir olması için bizim 500 bin dolar civarında daha fazla gelir etmemiz çalışmamız gerekiyor.

Euroleague olayı kesinlik kazanırsa  o zaman bir tık yukarıda, en az 4 milyon dolar civarı bir bütçeye ihtiyaç olacak.  İşte bu sorunun yanıtı günü gelince belli olur. Bir üst bütçe için şehrin buna cevap vermesi  gerekecek diye düşünüyorum. Euroleauge dev bütçeli takımların mücadele ettiği bir arena ve Bursaspor'un ille  burada yer alması isteniyorsa; şehir olarak bu maddi ilave desteğin bize sağlanması şart. Böyle bir desteğin garanti edilmesi halinde Frutti Extra Bursaspor söz konusu organizasyonda seve seve yerini almaya hazırdır. Şubemiz adına gerçeğe dönüşürse; bu ayni zamanda Bursa'nın Avrupa'daki tanıtımının da en doğru yolu olacaktır.

Bir başka konu; Cedevita galibiyeti sonrası elde edilen yarıfinal başarısının kutlamasını tesislerimizde değil, cumartesi akşamı saat 21.00'de Nilüfer Salonu'nda Türk Telekom ile oynayacağımız lig maçında yapmayı kararlaştırdık. Matematiksel olarak henüz play-off oynamamız garanti değil. Seyircimizin o akşam salonu son koltuğuna kadar doldurarak bize destek olacaklarına inanıyorum. Bugüne kadar kazandığımız her maçta taraftarlarımızın büyük katkısını gördük. Oyuncularımız da böyle ortamda oynamayı çok seviyorlar. Yine harika geçmesini beklediğimiz bir basketbol akşamının sonunda, onlarla bütünleşmek hedefimizdir.'

Euroleauge'de Bursa basketbolunun sesinin duyulması; basketbol severlerin en büyük hayaliydi yıllardır. Şimdi bu fırsat ayağımıza kadar gelmiş durumda.

Tabii önce kupada final oynamanın gerçeğe dönüşmesi gerekiyor.

Önce Andorra galibiyeti; sonrası kendiliğinden gelecektir.

 Needham'la Andrews Micic & Larkin etkisi yapıyor

Anadolu Efesli Shane Larkin'le Vasilija Micic'den sonra Süper Lig'in en efektif ve dominant 1 ve 2 numaraları açık ara Frutti Extra Bursaspor'da oynayan Derek Needham'la, Andrew Andrews. Harika bir sezon geçiren oyuncular; iki önemli departmanda (sayı, asist) ayni zamanda ligin de en iyilerinden. Savunma yapıp, top çalmak ise extra görevlerinden. Diğer kısalardan farklı olarak son çeyrekte sorumluluk alarak, ön plana çıkmasını da biliyorlar.

Sezonun içinde bu ikiliyi tamamlayan Onuralp Bitim'le Dave Dudzinski'ye; son haftalarda ivmelenen performansıyla Porto Ricolu John Holland ile Metin Türen'de eklenince;  Bursaspor ligin en ciddiye alınan takımlarından birisine dönüşüverdi.

Ben özellikle Andrews'le Needham'ın; maçın içinde en az Micic'le Larkin kadar arkadaşlarıyla, takımına olumlu katkılar  verdiğini savunuyorum.

 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları