Finalspor turnuvasına galibiyetle başladı: 70-65

2023.08.28 23:04 - Son Güncellenme: 2023.08.28 23:13
A

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki temsilcimiz Finalspor; bu yıl Doruk Hastaneleri'nin isim sponsorluğunda 15'incisi düzenlediği geleneksel turnuvasının ilk gününde Balıkesir BŞB Belediyespor'u 70-65 yendi. 

Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada her iki takımda kadrolarında yer alan oyuncularına süre verdi. 

Yeni sezon için yerli kadrosuna takviye yapan, yabancılarını da yenileyen Finalspor karşılaşmanın ilk çeyreğini 12-6 önde tamamladı. 

Bu çeyrekte iki takımda düşük yüzdeyle şut sokarken, Finalspor'da yeni uzun Brendan Medley Bacon boy avantajını değerlendirerek takımın en önemli skor opsiyonu oldu. 

Maçın dikkati çeken detayı; Bursaspor Durmazlar'la TBL şampiyonluğu yaşayan Recep Doğrusöz'le, Can Özcan'ın yıllar sonra bu kez Finalspor'un başarısı için parkeye çıkmalarıydı. 

Tarafların bu çeyrekte yaptığı çok sayıda top kaybı maçın temposunu iyice düşürdü. 

'Koş, koş' basketbolun da skor çıkmayınca; takımlar ilk çeyreğin arasına 12-6 ile döndü.  

İkinci çeyrekte de tempo kazanamayan maçta taraflar yine düşük yüzdeli şut atmaya devam ederken, çember altında da boş atışlar kaçırıldı. 

Zevksiz geçen bu çeyreğin galibi de Finalspor oldu. 30-25 

Üçüncü çeyrek rotasyonda bütün oyuncularına şans tanıyan iki takımın öne çıkan isimleri yine yabancılarıydı. 

Finalspor'da çaylak uzun Brendan Medley Bacon, Balıkesir BŞB Spor'da İfeoluwa Ajayi skora katkı yapmayı sürdürdü. Yerli rotasyonda da Finalspor'dan Can Özcan ile Balıkesir BŞB'den Gökhan Akkoyun hareket getirdikleri karşılaşmada takımlarını sürüklemeyi başardı. 

Son çeyrekte giren, çıkan oyuncularla temposu iyice düşen karşılaşmada; skor düşük seviyelerde kalmaya devam etti. 

Maç Finalspor'un 70-65 üstünlüğü ile sona erdi. 

Maçla ilgili teknik değerlendirme yapmak için çok erken. 

Kadrolar yeniden kurulduğu için coachlar haklı olarak ellerindeki oyuncularını görmek istiyorlar. 

Rotasyon ise bu süreçlerin vazgeçilmez tutkusu. 

Parkeye girenle, çıkanın sayısı her kesi şaşırtır. 

Finalspor mütevazi bütçesi ve üretken alt yapısıyla Bursa basketbolunun önemli bir arka bahçesi konumunda.  

Sevgili başkan İhsan Özen'le kulüp yönetimi; ne olursa olsun sevdalarından vazgeçmeden, hedefi kovalamakta kararlı görünüyorlar. 

Takıma gelecek olursak; 

İki eski emektar dost Can Özcan ile Recep Doğrusöz'ün sezon içinde ritimlerini bulduklarında; Finalspor'a büyük katkılar yapacaklarını söyleyebilirim.  

Recep Doğrusöz yaşı hayli ilerlemiş olsada; bu ligin 1 ve 2 numaraları içinde hala çok önemli bir yere sahip. 

Kısa rotasyonlarda rahatlıkla oynayabilen Recep şutu bulamadığında çembere giderek bitirebilen bir karakter. 

Can Özcan'ın skorerliği ise tartışılmaz. En kritik anlarda ve topun el yaktığı dakikalarda sorumluluk alarak üçlükleri sokabilen Can, Finalspor için büyük bir kazanç.  

Dediğim gibi henüz sezonun başı ve hiçbir takım tam olarak lige hazır değil. 

Lig başlayıp, 4,5 hafta geçtikten sonra; kumaşı kaliteli olanlar sezona ağırlıklarını koyacaklardır. 

Temsilcimizin Mersin BŞB'den yaptığı 4 transfer dikkat çekici idi. 

Kerem Özel, Yunus Emre Hamatoğlu, Recep Doğrusöz ile İlker Tunalı yeni sezonda Finalspor'un başarısı için ter dökecekler.  

Berat Gök'ün ilk opsiyonu point guard ABD'li  Deshon Taylor'un yanı sıra; kısa rotasyonda topa yön verecek bir çok oyuncusundan aynı anda yararlanacak olması önemli bir avantaj. 

Bu maçla ilgili dikkatimi çeken ayrıntı; coach Gök'ün Finlandiya Ligi'nin sayı kralı Deshon Taylor'a az süre vererek saklaması oldu! 

Sanırım coach bu tercihiyle, maçın içinde şutundan çok atletizmi ile dikkati çeken Taylor'u kem gözlerle, çıkabilecek sürpriz taliplilerinden saklama düşüncesindeydi!.. 

Geçmişe bakılınca bu konuda canlarının hayli yandığını görüyoruz. 

Üç sezon önce oyun kurucu ABD'li Terrell Gomez'i Fransa'nın Dijon takımına, geçen yıl da küllerinden yeniden doğan Erdem İlter'i Çağdaş Bodrumspor'a kaptırmaları dikkate alınınca; tedbirli elde bırakmamakta yerden göğe haklılar! 

Fin liginden övgülerle ayrılan Deshon Taylor'un erkenden başka bir yerlere kopup gitmemesi adına saklanmak istenmesini doğru buluyorum. 

Finalspor'la ilgili görüşlerim Balıkesir BŞB Spor için de geçerli. 

Bursalı antrenör Fahri Güler kurduğu yeni kadrosundan; deneme yanılma yöntemiyle en iyi beşini bulma çabasında. 

Bu maçla ilgili dikkatimi çeken oyuncuları 4-5 numaralarda etkili bir performans sergileyen Ajayi ile (16 sayı, 11 ribaunt, 2 asist) ile uzun forvet Gökhan Akkoyun oldu. (16 sayı, 6 ribaunt) 

Finalspor turnuvada yarın (salı) günü saat 17.00'da ilk maçında Pizza Lazza Haremspor'a 92-89 yenilen Mersin BŞB ile karşılaşacak. 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları