Fabrika ayarlarına geri dönüş!

2022.11.26 22:33 - Son Güncellenme: 2022.11.28 15:40
A

Önce Avrupa'da girdiği kısa süreli türbülanstan ligin zirvesine göz diken JL Bourg'u; Bourg en Bresse'de (maçın oynandığı kasabanın adı) yenerek en az hasarla çıkan Frutti Extra Bursaspor; dün de kendi liginin çetin cevizi Bahçeşehir Koleji'ni deplasmanda devirerek iki kritik sınavından 'ikide iki' yaparak çıkmış oldu.

Ligin üst sıraları için büyük öneme sahip karşılaşmada yaşadığı kısa süreli git gellerin dışında oyunun momentumunu elinde tutan Frutti Extra Bursaspor; sezon itibariyle 'alamet-i farikası' diyebileceğimiz sert ve temaslı savunması ile rakibini çember dışına püskürtürken, hücumda da topu iyi  paylaşarak en doğru opsiyonlar üzerinden skor aradı.

Yeniden fabrika ayarlarına dönüş için böylesine önemli bir deplasman galibiyeti 'deyim yerindeyse' ilaç gibi geldi.

Sakatlığı nedeniyle oynayamayan Sindarius Thornwell'in yokluğunda oyunu her iki alanda da domine eden Frutti Extra Bursaspor'da gireni çıkanıyla saha içi düzen saat gibi tıkır tıkır işledi.

Rakibi topla buluştuğunda ön alanda baskı yaparak karşılayan Bursaspor, sete yerleşince de üç saniye koridoru çevresinde ve içeride adam paylaşımını iyi yaparak Bahçeşehir'e kolay sayı şansı tanımadı. Boyalı alanı da Zach Auguste ile çok iyi kontrol etti.

İkinci çeyrek itibariyle sezon başındaki görüntüsüne dönen takım; sert ve temaslı savunması ile Bahçeşehir'i kendi düzeninin dışına iterken, hücumda da içeriden Auguste, dışarıdan da Dudzinski ve Neeham ile skor üreterek; Boutsiele dışında ikinci bir skorer bulamayan ev sahibini moral olarak da çaresiz bıraktı.

Rahat şut olanağı bulamayınca ters eşleşmelerle kısa oyuncu üzerinden ve Boutsiele ile içeriye devrilen Bahçeşehir karşısında Frutti Extra Bursaspor çok rahat ve kendinden emin bir şekilde oynamasını sürdürdü.

Haftalar sonra kendisi bulan Needham bir orkestra şefi gibi takımı yönlendirirken, Anthony Clemmons Needham'a getirilen ikili baskılarda kaptanının back upu gibi oynayarak topa iyi yön veren isim oldu. Fazla skor atamasa da savunması ve ön alandaki yaratıcılığı ile maçın görünmeyen kahramanlarından birisiydi.

İki oyuncunun hem bir, hem de iki numara gibi saha içinde rotasyon yaparak parkeye yayıldığı bu süreçte Frutti Extra Bursaspor kusursuz bir görüntü verdi.  Ayni zamanda maçı ne kadar çok istediklerini de gösterdiler.

Bu çeyrekte Ömer Utku Al, Enes Berkay Taşkıran, Yiğitcan Saybir ve Ahmet Düverioğlu'nu sahaya sürerek başlayan coach Alimpijevic'in yabancı hakkını Clemmons'tan yana kullanması büyük bir cesaret örneğiydi bana sorarsanız.

Demek ki yabancı da olsa yerlilere hak edince süre verilebiliyormuş!

Ders gibi bir örnek, bizimkilerinin 'kulağını çekmek !' diye buna derim ben.

Savunmasını iyice sertleştiren ve mükemmel yardımlaşan Frutti Extra Bursaspor iki kısası Enes Berkay Taşkıran ile Ömer Utku Al'ın çaldığı toplardan bulduğu hızlı hücum sayılarıyla farkı giderek açmaya başladı. İkinci çeyrek 45-32 Bursaspor üstünlüğü ile tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe tam saha baskıyla başlayan Bahçeşehir bu bölümün ikinci yarısında özellikle Tofaş'ta dökülen Casey Sheppard'ın kafa karıştıran  zor sayılarıyla inanılmaz bir geri dönüş gerçekleştirerek Bursaspor'u yakaladı. Üst üste iki hücum da boş geçilmeyince fark bir anda tek baskete kadar indi.

Ev sahibinin yüksek show upları sonucunda gelen seri top kayıpları maçı bir anda krize soksa da; sonları maçın kahramanı Needham ve Auguste ile iyi oynayan Bursaspor üçüncü çeyreği de 57 -51 önde tamamladı.

Son çeyrekte iki takımda uzun süre skor bulmakta zorlandı. Bahçeşehir oyun kurucularının maçın içine girememesi nedeniyle çareyi çember altında ters eşleşmeleri kovalamakta bulurken, Frutti Extra Bursaspor başlangıçtaki beşine dönerek onların verdiği enerji ve savunma dirençleriyle ayakta kalmaya çalıştı.

Savunmada vitesi arttıran Başakşehir Bursaspor'un basit top kayıplarından bulduğu sayılarla ilk kez maçı kontrolüne alma noktasına geldi. Yine ilk kez bu kadar çizgisinin altında oynayan Kartal Özırmak'ın üçlüğü ile bitime 06.45 kala oyunda ilk kez öne geçmeyi başardı.

İki tarafa da gidip gelen maçta Alimpijevic'in normal beşine dönmesi;  kilidi çözen hamlesiydi kalan dakikaların. Needham bir maestro gibi oynarken, Clemmons baskılardan kolay kurtularak ikinci gurad gibi arkadaşlarını yönlendirmeye başladı.

Bu ikilinin uyumu karşısında çözüm üretemeyen Bahçeşehir Koleji coahcu Erhan Ernak son çare topu çember altına indirerek Boutsiele üzerinden oynamaya çalışsa da; Auguste ve Ahmet Düverioğlu'nun sert savunmaları daha fazlasına izin vermedi.

Son dakikalarda şov yapan Needham'ın liderliğinde momentumu yeniden eline geçiren Frutti Extra Bursaspor boyalı alandan da Zach Auguste'ın bulduğu basketlerle fişi çekerek son sözü söylemiş oldu (69-74) 

Önemli iki oyuncusunu sezonun en başında sakat veren Bahçeşehir; sakat sakat oynayan Jamar Smith'i de yeteri kadar kullanamazken; Frutti Extra Bursaspor rakip kısaların yetersiz performansını iyi değerlendirdi.

Arada bir parlayan Bursa orijinli Yiğit Arslan'ın uzak mesafeli üçlükleri ilaç olamazken, uzun Boutsiele Ernak'ın birinci skor opsiyonu olarak hem hücumda, hem de savunmada takımın en diri kalan oyuncusu idi.

Avrupa arenasında ve Süper Lig'de alınan son iki galibiyet; rakiplerin gücüyle potansiyeli göz önüne alındığında oldukça değerli.

Sarsıntı çabuk bitti sayılır, yeniden ivmelenmek için önünde bulunan iki maçın hayati önemi var.

Çarşamba akşamı Euro Cup'da Romen rakibi Cluj Napoca'yı Bursa'da ağırlayacak olan Frutti Extra Bursaspor, hafta sonunda da yine evinde ligin henüz galibiyeti bulunmayan tek takımı ONVO Büyükçekmece karşısına çıkacak.

Alimpijevic'in sırtını yasladığı kadrosunda an itibariyle en çok merak edilen şey; takıma yeni katılan Sindarius Thorwell'in arkadaşlarına ne düzeyde katkıda bulunabileceği.

Bourg maçındaki silkinişi potansiyeli olan bir oyuncu imajını verse de; kesin konuşmak için biraz daha beklemekte yarar var.

Yerli oyuncuların katkısı bu maçta da yine üst düzeydeydi. Sakatlıktan dönen Enes Berkay Taşkıran'la 1 numara bacp up'u Ömer Utku Al topa yaptıkları baskı ile savunma tarafında büyük işler yaptılar. Onuralp Bitim, Yiğitcan Saybir'le Ahmet Düverioğlu her koşulda iyi birer görev adamı kimliğini yine terketmeden oynadılar.

Maçın hakem üçlüsü için pek olumlu konuşamayacağım. Bahçeşehir bencihe çalınan 3 teknik faul biraz hafif oldu!. İlk düdük sonrası aşırı itiraz etmeye devam eden coach Ernak Ernak'ın ev sahibi olduğu için mi diskalifiye edilmediğini doğrusu merak etmiyor değilim!

Maçın yorumcusu Tamer Oyguç; ismimizi tam olarak söylemeyi hala öğrenemedi gitti.

Sevgili Oyguç, 'Frutti Extra' değil, Frutti Extra Bursaspor.

Bir daha söyleyeyim mi; Frutti Extra Bursaspor!

Fenerbahçe Ülker'in salonunu kullanan Bahçeşehir'de maça gelenlerin çoğunluğu 'kulübün sosyete çevresi' olunca; o kadar kabalıktan sinek vızıltısı kadar ses çıkmadı!.  

Böyle bir ortamda maç oynamak; bir oyuncu için büyük eziyet olsa gerek!

Yolunuz düşerde Bursaspor'un maçına misafir olarak gelebilirseniz eğer; 'taraftar ile seyirci' arasındaki farkı yaşayarak öğrenmiş olursunuz!

Frutti Extra Bursaspor karşılaşmayı 28/55 saha içi (%50,91), 20/37 iki sayı (% 54,05), 8/18 üç sayı (% 44,44), 10/13 serbest atış ( %76,92) istatistikleriyle tamamlarken; Derek Needham 17 sayı 4 asist, Zach Auguste 16 sayı 6 ribaund, David Dudzinski ise 10 sayı 7 ribaund ile öne çıkan oyuncular oldu.

Bahçeşehir Koleji'nde ise Jerry Boutsiele 20 sayı 4 ribaund, eski Tofaşlı Kasey Shepherd 18 sayı 3 asist 4 top çalma ile maçı tamamladı.
 

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları