Daha önceleri nerelerdeydiniz?

2024.03.29 17:22 - Son Güncellenme: 2024.03.29 17:23
A

Nilüfer Belediyespor, Vodafone Sultanlar Ligi'nin 18. hafta erteleme maçında Bursa'da Vakıfbank'a 3-2 yenilirken; şampiyonluk adayı rakibine benzetme yerindeyse kök söktürdü.

Ligin sanki başındaymışçasına çok motive bir üç set oynayan ve her istatistikte Vakıfbank'a kafa tutan Nilüferli kadınlar; sonradan jetonu düşen rakibinin dördüncü ve beşinci setlerdeki silkinişine karşılık veremeyince parkeden 3-2 yenik ayrılmak zorunda kaldı.

İlk üç seti rölantide götüren ve fazla rotasyon yapan konuğu karşısında pasör Eda'nın organizasyonunda hücumda çok iyi bir ritim yakalayan Nilüfer Belediyesi; iki köşe hücumcusu Laura Kunzler ve Lucille Gicquel ile net skorlar bulurken; ortadan da Beliz Başkır'ın smaç, plase karışımı vuruşlarından gelen sayılarla maçın momentumunu elinde bulundurdu.

İlk üç setlik mücadele; Nilüfer Belediyespor adına açık ara sezonun en parlak performansı olarak kayıtlara geçti.

Takım olarak hücumda istediklerini yaparlarken; savunmada da iyi blok tutarak, seken topların dublajına iyi yerleştiler.

Nilüfer'in bu direnci; Bursa'ya kolay bir galibiyet almak için gelmiş Vakıfbank'ın normal sezon sıralamasındaki yerini de olumsuz etkiledi.

Dördüncü set itibariyle Guidetti'nin sertleşen kenar uyarılarıyla maça asılarak; harika iki set çıkartan Brezilyalı Gabi'nin 4 numaradan durdurulması zor hücumlarıyla korkulu rüya görmekten son anda kurtulmayı başardılar.

Belçikalı antrenör Vital Heynen ayrıldıktan sonra Haluk Korkmaz'ın görevi devralmasıyla özgüvenleri zirve yapan Nilüferli kadınlar aslında böyle skorlarla yüzleşebilecek potansiyele sahip bir takım.

Baskıcı Belçikalı ile yitirdiklerini kazanımlarını Haluk Korkmaz'la yeniden hatırlamaları, en azından play-off eşleşmelerinde en büyük kozları olacak.

Yabancı antrenörlerin /ekstra örnekleri dışında/ kişisel olarak voleybolumuza fazla artıları olmadığını savunandanım.

Bursa BŞB Spor erkek voleybol şubesindeki öze dönüşten sonra (Cemal Bora Şensoy) Nilüfer'in kadın şubesiyle bu sürece dahil olması hem Bursa, hem de Türk voleybolu için örnek bir adım oldu.

O zaman;

Hoş geldin Haluk Korkmaz; yeni görevinde başarılar diliyorum.  

Vakıfbank kadrosu eskisine göre örselenmiş olsa da; Türkiye'nin kadın voleybolundaki en önemli dört takımından birisi olma farklılığını sürdürüyor.

Sporsoru bankanın yurt içinden ziyade; Avrupa başarılarına odaklandığını ise bilmeyen yok gibi.

Ne var ki Guidetti ile sürdürülen birlikteliklerinde şubenin bazı değerlerlerini yitirilmeye başladığını yadsıyamayız.

Ebrar Karakurt, İsabelle Haak, Paolo Egonu gibi dünya çapında üç pasör çaprazından çabuk vazgeçen şubede; yerine getirilenler yerlerini dolduramadı.

Bunun faturasını da bu sezon ödeyerek, uzun bir aradan sonra CEV Şampiyonlar Ligi'nde bırakın final görmeyi, çeyrek finale bile kalamadan elenerek ödediler.

Dünkü maçı izlerken; Gabi dışındaki yabancı kadronun Avrupa hedeflerini yakalamada zayıf kaldığını fark ettim.

Franttı, Sarah Van Aalen ve Alexia Caratasu'nun bizim iyi yerlilerimizden üstün bir tarafları yok.

Jordan Thompson, Chıaka Ogbogu bir tık yukarılarda yabancılar.

Dün salonun neredeyse dörtte üçü 10-15 yaş aralığındaki Zehra Güneş fanı olan çocuk seyircilerle doluydu.

Kadın voleybolumuzun gelişimi adına, çocuk yaştaki seyircilerin maçlara gelmesini çok önemsiyorum.

Hepsi de çok heyecanlı ve çığlık çığlıyaydı; ellerinde 'Zehra Güneş' yazılı pankartlarla oyuncuya seslerini duyurabilme adına yırtınıp durdular.

Son günlerde performansı düşerek, iyice magazinleşen Zehra'nın bu küçük çocuklar için 'rol model' olduğunu hatırlayarak, mesleğini daha ciddiye almasını bekliyoruz.

Normal sezonu 7. sırada bitiren Nilüfer Belediyespor, play-off'ta 6. sıradaki Galatasaray DAİKİN'le eşleşti.

İlk maç 2 Nisan Salı günü saat 17.00'de Bursa'da, ikinci maç 5 Nisan Cuma günü İstanbul'da.

Bu seride Vakıfbank maçının ilk üç seti gibi oynayabilirlerse; Galatasaray DAİKİN serisini geçmeleri sürpriz olmaz.

Sonrası Allah kerim!

Kulüpte transfer seçim sonrasına bırakıldığı için; devam eden belirsizlikte kadronun neredeyse yarısı bir yerlere şimdiden gitti bile!

(Deniz Uyanık/ Vakıfbank; Beliz Başkır / Beşiktaş; Lila Şengün / Fenerbahçe OPET; Laura Kunzler-Lucille Gicquel / İtalya)

Pasör Eda ile devam edilmesi için yeni sezonla ilgili görüşmeler devam ediyor.

Transferde son sözü; seçimi kazanacak belediye başkanının belirleyeceği kulüp başkanı söyleyecek!

İki Challange kupalı şampiyon Bursa BŞB Spor kadın voleybolunun başına gelenleri iyi bildiğim için (!); 'Allah korusun' diyerek yazımı bitirmek istiyorum!


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları