Büyükşehir başardı; sıra Nilüfer Belediyesi'nde

2024.01.19 18:54 - Son Güncellenme: 2024.01.19 18:54
A

Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı; CEV Challenge Cup çeyrek final rövanş maçında, Rumen rakibi C.S.M Lugoj'u 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Rakibiyle deplasmanda oynadığı ilk maçı da 3-1 kazanan Nilüfer Belediyespor; yarı final etabında Fransa'nın Neptunes Nantes takımı ile karşılaşacak.

Maçın ilk setinde rakibi karşısında net bir üstünlük kuramayan Nilüferli kadınlar, neredeyse set bitimine kadar C.S.M Lugoj'ın yakın takibinde kaldı.

Pasör Lila maça başlangıcı kötü yapınca; adresi bulmayan pasları Nilüfer'in iki etkili köşe hücumcusu  Gıcquel ve Kunzer'i top öldürürken smaç yerine plase atmaya mecbur bıraktı.

Ev sahibinin dağınık ve etkisiz hücumlarında; dublaja iyi yerleşerek savunmasını ön plana çıkartan Lugoj, pasör Skrypak'la 4 numaradan Ruban'ı kullanarak sete tutunmayı başardı.

Nilüfer'in temposuz hücumundan yararlanan konuk takım; 1. sette toplam 4 kez skoru eşitleyerek kolay lokma olmayacağını gösterdi. (15-15, 17-17, 18-18, 19-19)

Sette ilk kez 22. sayıda öne geçebilen Nilüfer Belediyesi, sonraki hücumda da topu öldürerek rakibine iki farklı üstünlük sağladı. ( 23-21)

Rakibi karşısında yakalanan bu psikolojik üstünlükle son iki hücumdan Kunzler ile Gicoquel ile skor çıkartan Nilüferli kadınlar seti 25-22 kazanarak tur kapısını aralamış oldu.

İkinci seti kazanırsa yarı finale kalacağının bilinciyle oyuna başlayan Nilüfer Belediyespor; sıcak ellerinin ağırlığını koymasıyla momentumu tamamen eline geçirdi.

Pasör Lila'nın üzerindeki rehaveti atması, iki köşe hücumcusu Gicoquel ve Kunzler'in performansını katlarken; blok ve dublaj savunması da; iyi manşet alamayan rakibin düzensiz hücumlarını karşılamada hiç zorluk çekmedi.

Bu sette rakibini kendisini takibe zorlayan Nilüfer Belediyespor; 21-14'lük skorla Lugoj'un umutlarını söndürerek ara molaya 25-20 ile gitti.

2-0'luk skorla tur ile yarı finalin garantilenmesi; son seti formaliteye dönüştürdü.

İki tarafın da fazla süre alamayan oyuncularına şans tanıdığı bu sette Nilüfer Belediyespor başlangıcı Beliz Başkır'ın orta hücumlarından bulduğu sayılarla yaptı.

Bu sette Milenko Oleksandra, Merve Nur Öztürk,  Aslı Ertek, Ece Eke buldukları şansı avantaja dönüştürmenin hırsıyla oynadılar.

Yeniden dakika bulan pasör Eda Nazlı Kafkas Lila'dan devraldığı nöbette smaçörlerini iyi kullanırken; sayılar ağırlıklı olarak orta hücumcularından geldi.

Kenardan gelenlerden Beliz Başkır performansıyla alkış toplarken; ligde süre alamayan Ece Eke'nin bir resmi maçta ilk sayısını bulması, maçın belki de en ilginç detayı idi.

Şimdi;

Yarı final serisinde Fransız rakibi Neptunes Nantes'le eşleşen Nilüfer Belediyespor kadın voleybol takımı; kupayı müzesine götürerek şube tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Temsilcimizde Milenko Oleksandra, Aslı Ertek, Beliz Başkır  4 sayı ile oynarken; Deniz Uyanık 8, Marina Yordanova 11, Lucille Gicoquel 10, Laura Kunzler 11 sayı ile maçı tamamladılar.

Uluslararası organizasyonlarda challenge sisteminin (görüntülü değerlendirme) iki tarafın isteğine bağlı olarak devreye sokulması çok saçma bir karar.

Dün akşamki maçta en az 3 pozisyonda top blok temaslarından sonra dışarı çıktı.

Böyle bir durumda hakkı yenenle, beleşe konanın birlikte challenge istemesi bekleniyor!

Avantaya konan enayi mi ki; rakibinin challenge isteğine destek versin.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları