Bursaspor İnfo Yatırım-Tofaş'ı elinden kaçırdı: 89-95

2024.03.31 18:19 - Son Güncellenme: 2024.03.31 18:22
A

Basketbol Süper Ligi'ne dahil Bursa derbisinde ev sahibi Bursaspor İnfo Yatırım, 15 sayı farktan gelerek son çeyrek yakaladığı Tofaş'a; son dakikalarını kötü oynadığı maçın sonunda 89-95 yenilince; kendisini ateş hattının dışına atamadı.

Maça düşük enerji ile başlayıp, hücumda organize olabilmede sorunlar yaşayan Bursaspor İnfo Yatırım; dış atışlarda doğru seçimler yapamayınca; deplasman takımı statüsündeki Tofaş, uzun bir sakatlık döneminden sonra takıma dönen Marcus Denman'ın yüzdeli dış atışları, Austin Wiley'in de çember altındaki fiziksel üstünlüğünü kullanarak ilk çeyreği 14-24, ikinci çeyreği 39-51 önde tamamladı.

Bursaspor maçı eli sıcak şutörünü bulma arayışlarıyla geçirirken; Tofaş Caley Homesley'in uzak mesafeli üçlükleriyle; ligin sonunda kendine bulabilen point guardı Cassius Winslon'un performansına yaslanarak maçın momentumunu uzunca bir süre elinde tuttu.

Tofaş kısaların devreye girdiği maçta Winston'un şut bulamazsa bireysel becerisini kullanıp, çembere giderek bitirmesiyle skoru tutarken; Bursaspor'da kısalar hücumda aksarken, savunmaya da konsantre olamadı.

Hafta içinde karşılıklı anlaşarak buy out çıkışıyla Çin Ligi'ne giden Jordan Floyd'un yokluğunda iyice daralan rotasyonundan hamle yapmaya çabalayan coach Serhan Kavut sürekli oyuncu değiştirerek hem sahanın içini diri tutmaya, hem de doğru şutörünü bulmaya çabaladı.

Maçın ilk yarısı bittiğinde suratları asık bir şekilde soyunmaya giden Bursaspor İnfo Yatırım üçüncü çeyreğe de istediği gibi başlayamadı.

Top kayıplarıyla birçok hücumdan boş dönen potanın timsahlarında Anthony Brown ve Michael Young'un silkinmesiyle fark bir ara fark 9 sayıya kadar indi. (51-60)

David Mutaf'ın ekstra katkılarıyla farlı 4 sayıya kadar indiren Bursaspor'da skora; kalıbının dışında farklı işlere imza atan Michael Young gönderdiği üçlükle devam edince; maç bir anda kafaya geliverdi. (59-60)

Tekrar vites arttıran Tofaş, çember altında Wiley'i, dışarıdan da Winston'un şutlarını değerlendirerek son çeyreğe 77-71 önde girdi.

Bu çeyrekte seyircinin rüzgarıyla adeta maça yeniden başlayan Bursaspor İnfo Yatırım; çok farklı bir kimlikle sahada kendini göstermeye başladı.

Savunma sertliğini arttırırken; oyun kurucu Michineau'nun direksiyona geçmesiyle; ritmini kaybeden Tofaş'a iyice yaklaşıp skorun bir kulbuna eliyle tutunmayı başardı.

Alev alan Brown'un çok kritik üçlükleriyle tribünleri ateşlemesi; maçın gidişatını bir anda tersine çevirdi.

Hiç geri adım atmadan 15 sayı farkı eriten Bursaspor; Michineau ile eşitliği sağlayarak ilk kez umutlandı. (80-80)

3.39 dakika kala  Brown alley oop smaçla tribünleri ayağa kaldırdı. (86-85)

Bu sayıya Tofaş; takımının X faktörü olan Marcus Denmon'un çok kritik üçlüğüyle karşılık vererek bitime 2.54 dakika kala skoru 87-90'a getirdi.

Mola alan Bursaspor 2.28 dakika kala yine Brown'un basketiyle maça tutunmaya devam etti. (89-90)

43:4 saniye kala Young atışı sonrası hafif sakatlık geçirerek kenara geldi.

Moladan sonra Denmon sağ forvetten bir üçlük daha sokarak; pes etmemeye kararlı Bursaspor'un son umutlarını da söndürdü. (89-93)  

28.8 saniye kala kenardan oyuna sokulan topta kısa üzerinden hücum etmesi gereken Bursaspor; topu ball handlingi zayıf Young'un elinde kalmasıyla çok kritik bir top kaybı daha yaparak; maçı en azından uzatmaya götürme şansını elinden kaçırmış oldu.

Son hücumda Denmon serbest atışları kaçırmadan sokunca (2/2); Bursaspor kazanmaya çok yaklaştığı maçı 89-95 kaybederek ateş çemberinin içinde kaldı.

Bursaspor İnfo Yatırım'ın kalan fikstürü; çok zorlu maçlarla tamamlanacak.

Önümüzdeki hafta sonunda; Darüşşafaka'yı deplasmanda yenerek 9 galibiyete ulaşan Merkezefendi Belediyesi ile Denizli'de oynanacak maçın sonucu; iki takım açısından da çok önemli.

Bursaspor yenerse 11 galibiyet yapıp, rahatlar; Denizli kazanırsa galibiyet sayısını 10'a çıkartıp, ikili averajla Bursaspor'un üstüne çıkar.

 Denizli sonrası Bursa'da play-off'a iyi bir sıralamadan başlama mücadelesi veren Manisa BŞB'yi ağırlayacak olan Bursaspor; sonraki hafta yine play-off için avantajlı sıralama kovalayan Aliağa PEKİM'in konuğu olacak.

Son iki maç iki şampiyonluk adayı Fenerbahçe BEKO ile Bursa'da; Anadolu Efes ile deplasmanda.

Düşecek ikinci takımın; 7 galibiyeti bulunan Çağdaş Bodrum ile; 9 galibiyetli Denizli Merkezefendi Belediyesi, Bahçeşehir Koleji ile 10'ar galibiyeti bulunan Bursaspor İnfo Yatırım'la Tofaş'tan birisinin olması kuvvetle muhtemel.

Henüz tam soluklanamayan Tofaş'ın Çağdaş Bodrum ve Bahçeşehir Koleji ile deplasmanda yapacağı maçlarda; 'hemşeri dayanışması'nı göz önüne alarak birisinden galibiyet çıkartması bile; Bursaspor'un ligde kalma yolunda elini güçlendirirken; Tofaş'a az da olsa play-off için bir umut ışığı yakabilir.

Çağdaş Bodrum'un kalan maçlarından birisi küme düşen Reeder Samsunspor ile.

Kazanırlarsa -ki yüzde yüz diyebiliriz- 8 galibiyet yaparlar.

Olasılıklar üzerinden yürüyecek olursak; Bursaspor'un kalan 5 maçından en az 1 galibiyet çıkarması; ligde tutunması için yetecek gibi.

Tabii çok büyük sürprizler olmadığı taktirde!

Bursaspor son 5 maçında kendisini garantiye alma adına Floyd'un yerine birisini getirebilir mi bilemiyoruz.

Ama rakipleri boş durmuyor. Hafta içinde önemli skor opsiyonlarından Bosnalı power forveti Amar Alibegoviç'i hatırı bayılır bir buy outla İtalya İkinci Ligi'nden  Trapani'ye satan Bodrum'un eline geçen bu parayla hafta içinde iki transfer yapacağı konuşuluyor.

Onun için 'ne olur, ne olmaz' denilerek bir hamle yapılması iyi olur.

Yapılamazsa; eldekilerin kalan maçlarda iki kişilik oynamaları gerekecek.

Tofaş önünde sergilenen inatçı ve pes etmeyen takım kimliğine bakılınca; Bursaspor'un yerinin bu lig olduğunu söyleyebiliriz.

İstatistiklere gelecek olursak;

 Yerli oyuncularından TOFAŞ 10, Bursaspor ise 21 sayılık katkı aldı.

TOFAŞ asistte 25-19, üç sayı isabetinde 13-8 üstünlük elde ederken; karşılaşma içinde liderlik tam 12 kez el değiştirdi.

Bursaspor İnfo Yatırım maçı 32/64 saha içi (% 50), 24/44 iki sayı (%54,5),  8/20 üç sayı (% 40) yüzdesiyle tamamlarken, çizgiden de 17/22 (%77,3) ile şut soktu.

14'ü hücum,17'si savunma 31 ribaunt aldı; 19 asist, 12 top kaybı yapıp, 7 top çaldı. Kenardan gelenler ise 21 sayılık katkı yaptı. 

Maçın öne çıkan isimleri:

Bursaspor İnfo Yatırım: Michael Young 18 sayı, 10 ribaund, 7 asist, David Michineau 14 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Anthony Brown 25 sayı (4/5 üçlük), 3 ribaund, 3 asist, Johnny Hamilton 11 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Sarper David Mutaf 11 sayı, 4 asist

TOFAŞ: Cassius Winston 24 sayı (3/4 üçlük), 6 asist, Caleb Homesley 18 sayı (3/4 üçlük), 5 ribaund, 4 asist, J.J. Obrien 16 sayı, 3 ribaund, Austin Wiley 12 sayı, 7 ribaund


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları