Bursaspor İnfo Yatırım'dan 'altın' gibi değerli' deplasman galibiyeti: 82-87

2024.04.06 18:25 - Son Güncellenme: 2024.04.06 18:25
A

Basketbol Süper Ligi'nin alt sıraları yakından ilgilendiren kritik karşılaşmasında; Bursaspor İnfo Yatırım,  kendisi gibi ateş hattından uzaklaşmak isteyen Yukatel Denizli Merkezefendi Belediyesi'ni deplasmanda 87-82 yenince; arap saçına dönen düşme bölgesi iyice karışmış oldu.

Bu skorla tehlikeyi büyük ölçüde geçiştiren Bursaspor kendini ateş hattının dışına taşırken; 9 galibiyette kalan Yukatel Denizli Merkezefendi Belediyesi ile küme düşen Reeder Samsuspor'u yenerek 8 galibiyet yapan Çağdaş Bodrum Basketbol'un işi; bitime 4 hafta kala iyice zora girdi.

11 galibiyetin yanı sıra; ikili averajların kümede kalmaya yeteceği Süper Lig'de Bursaspor; Denizli deplasmanından ikili averajı da eline geçirerek dönüyor.

Son dört maçında sırasıyla Manisa BŞB (İ), Aliağa PEKİM (D), Fenerbahçe BEKO (İ) ve Anadolu Efes (D) ile oynayacak Bursaspor, bu seriden bir galibiyet daha çıkartabilirse; rakiplerinin alacağı sonuçlara bağlı olarak play-off'a 8. sıradan girebilme şansı var.

Kağıt üzerinde Denizli Merkezefendi'nin ağır bastığı maçı Bursaspor İnfo Yatırım; yeni transferi Hırvat Vladimir Gavrilovic'le; kısa rotasyonunun oyuna ağırlığını koymasıyla rakibine momentumu neredeyse hiç bırakmadan sonuna kadar götürdü.

Disiplinsiz hareketleri nedeniyle hafta içinde kulüple ilişkisi kesilen pivot Johnhattan Hamilton'un yerine son dakika hamlesiyle takıma dahil olan Hırvat power forvet ayağının tozuyla çıktığı maçta beklentilerin üzerinde oynarken; Erick Neal, Ömer Utku Al David Michineaulu kısa rotasyon; rakibin en güç olduğu bu pozisyonda açık vermeden ve iyi savunma yaparak maçı tamamladılar.

Jordan Floyd'un Çin Ligi'ne gitmesiyle kadronun tek elit şutörü olarak kalan kısa forvet Anthony Brown ise kariyer maçlarından birini çıkartarak, önemi büyük karşılaşmanın x faktörü olmayı başardı. (25 sayı)

Rakibin skorer guardı Nate Mason'un eşinin doğumu nedeniyle oynayamamasını fırsata dönüştüren Bursaspor İnfo Yatırım; üç kısası Dave Michineau, Ömer Utku Al ve Erick Neal'le 1 numara pozisyonunu çok iyi domine ettiler.

Oyunu iyi kontrol eden ve Denizli'ye geniş alan bırakmayan bu sacayağı; oyunun akışı içinde zaman zaman birlikte, zaman zaman iki kişi ile top getirerek oyun kurdu.

Rakibin ön alandaki olası presine karşı önlemini alan coach Kavut, planlanmış oyun kurgusuyla kısalarını ön plana çıkardığı maçta; Anthony Brown'u da saf şutör olarak kullandı.

Floyd'un ayrılmasıyla sorumluluğu iyice artan Brown 39,41 dakika ile neredeyse hiç çıkmadan oynarken; yüzdeli şutları ile rakibine cezayı kesti.

Kısaların yorulduğu ya da faul sorununa girdiği dakikaları da 1 numara gibi oynayarak Kavut'un elini rahatlattı.

Dave Michineau, Erick Neal birlikte makine düzeni içinde oyunu organize ederken; kenardan gelen Ömer Utku Al eli titremeden kullandığı kritik üçlükleri ile, Merkezefendi'nin morallendiği dakikaların süresini kısalttı.

İç ve dış oyun dengesini iyi oturtan Bursaspor İnfo Yatırım, geçiş hücumları üzerinden de rakibini cezalandırarak bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardı. (61-79)

Dördüncü çeyreğin hemen başında Young'un sakatlanarak kenara gelmesi, ön bölgede topa baskıyı arttıran  Merkezefendi'nin 5 sayılık bir seri yakalamasını sağladı.(61-74)

Peş peşe üç hücumu boş geçen Bursaspor'a karşı Merkezefendi  silahlarını sahaya sürerek maçın içinde kalmaya çalıştı.

Ev sahibi Roko Badzim ve Sibande ile adım adım yaklaşmaya çalışsa da; kritik dakikalarda doğru kararlar veren Bursaspor İnfo Yatırım; rakibini püskürterek maçın momentumunu yeniden eline geçirdi.

43.1 saniye kala Merkezefendi çok kritik bir hücumda top kaybı yapınca; Bursaspor kalan sürede zamana oynayarak kendisi için önemi büyük maçı 82-87 kazanmayı başardı.

Yeni transfer power forvet / pivot / Vladimir Gavrilovic'in hiç yabancılık çekmeden oynadığı maçtaki performansı; jet hızıyla yapılan seçimin doğruluğunun test edilmesi açısından da önemliydi.

Karadağ Ligi'nden hazır gelen Gavrilovic köşelerden kullandığı üç üçlüğün ikisini sorarak Bursaspor için adeta can suyu gibi oldu.

Hırvat uzun savunmada sertlik yapmaya çalışırken, girmeyen şutların da ribauntlarını kovaladı.

Ayrılmalarla, sakatlıklar nedeniyle iyice daralmış bir rotasyonla  oynanılan böylesine kritik bir maçın kazanılması; şubenin geleceğiyle devamlılığı adına önemli bir mesaj oldu.

Bundan sonra hangi sponsor olursa olsun; Bursaspor'un basketbolda kolay kolay pes etmeden ve sonuna kadar oynayabilen bir takım olduğunu bilerek gelecek.

Bahçeşehir ve Merkezefendi maçlarındaki dokunuşlarıyla rüştünü ispat eden Serhat Kavut'la ilgili soru işaretleri de ortadan kalkmış oldu.

Maçın sonunda yaptığı 'bundan sonra burada kaldığım sürece aidiyet duygusu olan oyuncularla devam edeceğim' açıklaması; geleceği adına verdiği bir mesaj gibi oldu

Maçın sihirli hareketine /magic moment/ imzasını atan Erick Neal, Vladimir Gavrilovic ikilisinin çember altındaki fantastik paslaşması sonucunda gelen smaç basket; bu haftanın 'en güzel hareketlerine' kesin 1 numaradan giriş yapar.

Maçın önemli notlarına gelince,

Bursaspor'da son transfer Vladimir Gavrilovic ilk maçına çıktı.

Sezonu 19.3 sayı ortalaması ile oynayan Merkezefendili Nate Mason eşinin doğumu nedeniyle maçın kadrosunda yer almadı.

Yerliler Merkezefendi'de 22, Bursaspor'da 18 sayı attı.

Bursaspor İnfo Yatırım karşılaşmayı 32/26 saha içi (% 49,23), 20/38 iki sayı (52,63) 12/27 üç sayı (% 44,44), 11/ 13 serbest atış (%84,62) yüzdesiyle tamamladı.

23'ü savunma, 9'u hücum toplam 32 ribaunt topladı.

Maçın öne çıkanları...

Merkezefendi Belediyesi: Dejur Sibande 11 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Roko Badzim 18 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Jehve Floyd 18 sayı, 5 ribaund, Berke Atar 12 sayı, 2 ribaund

Bursaspor İnfo Yatırım: Erick Neal 11 sayı (3/5 üçlük), 3 asist, David Michineau 17 sayı, 3 ribaund, 5 asist, Anthony Brown 25 sayı, 6 ribaund, 3 asist, Ömer Utku Al 11 sayı (3/5 üçlük), 4 ribaund, Vladimir Gavrilovic 14 sayı, 5 ribaund


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları