Bursaspor evinde kaybetmiyor: 104-91

2023.11.12 23:43 - Son Güncellenme: 2023.11.12 23:45
A

Geçen hafta P.Karşıyaka önünde kötü oynayarak farklı kaybeden Bursaspor, bugün sahasında ağırladığı Bahçeşehir Koleji'ni savunma ve hücumdaki başarılı performansıyla 104-91 yenerek taraftarlarına kendisini affettirdi.

İki kısası oyun kurucu David Michineau ile kısa forveti Anthony Brown'un hücum performanslarına; çember altında da Johnny Hamilton'un caydırıcılığı ile skorerliğini ekleyen Bursaspor; momentumu elinden hiç bırakmayarak Bursa'da oynadığı 4. maçını da kazanmasını bildi.

Bursaspor ligde 7. hafta itibariyle Manisa BŞB, P.Karşıyaka ve Türk Telekom'un arkasından dörtlü averajla ve 11 puanla 9. sırada bulunuyor.

Kısaların resital yaptığı karşılaşmada takımın bir diğer önemli skoreri Jordan Floyd 6 sayı da kalsa da; bu açığını ikinci bir oyun kurucu gibi top getirip, ön sahadaki yönlendiriciliği ile kapattı.

Bursaspor'un Bahçeşehir'e karşı en büyük artısı; kısa rotasyonundan aldığı skor katkısı oldu.

Oyun kurucu pozisyonunda karar vericiliğiyle dikkati çeken Michineau son iki çeyrek sürekli sol kulvardan ve dip çizgi tarafından çembere atak ederek bitirirken; serbest atış çizgisine gitmeden 7/10 ikilik,  2/3 üçlük toplam 20 sayılık performansı ile sezonun en iyi maçını çıkarttı.

3 numarada Anthony Brown 3/6 ikilik, 6 / 7 üçlük 4 / 4 serbest atış toplam 28 sayısı ile özgüven patlaması yaşarken, eski günlerine de göndermede bulundu.

Bir maçı bir maçına uymayan dalgalı performansı nedeniyle eleştiri alan skorer oyuncu; % 85,7 gibi yüksek bir yüzde ile üçlük kullanırken; çizgiden de hiç kaçırmayarak kalitesini gösterdi.

Johnny Hamilton ikili oyunlar sonunda çember altında aldığı topları ilk seferde olmasa da; ikinci, üçüncüsünde mutlaka bitirebilen bir uzun!

Orta mesafe şutuyla, faul atışları yüzdeli. Fiziğini boyalı alanda rakibi rahatsız edecek şekilde çok iyi kullanıyor.

Bahçeşehir potasına son çeyrekte yaptığı takip smacı; sadece maçın değil, haftanın en iyi hareketlerinden birisi olmayı fazlasıyla hak etmiş durumda.

Bursaspor bu gün takım halinde çok istekli ve enerjisi yüksek bir maç çıkardı.

Gireni, çıkanıyla kazanma adına müthiş efor sarf ettiler.

Yerli rotasyondan Ömer Utku Al, Enes Berkay Taşkıran ve Sarper David Mutaf sahanın her iki tarafında da başarılı bir maç çıkarttı.

Kısalar topu getiren rakibe sürekli yakın baskı ile rahatsızlık verirken, 'Ömer Utku ile Enes Berkay Taşkıran) Metin Türen kötü olan şutu dışında; çember altında uzunlara yardım getirerek maçın sürekli içinde kalmasını bildi.

Rakip kısalara baskı Bahçeşehir'i sistemi dışına çıkartınca; coach Sinan Atalay oyun içinde topu Muhammed Baygül, Tony Taylor, Philip Scrubb ve Arca Tülüoğlu ile paylaştırıp, bu pozisyonda diri kalmaya çalıştı.

Tony Taylor'un yaratıcığını kullanamadığı maçta: Atalay'ın son hamlelerinden Arda Tülüoğlu kısa bir süreliğine de olsa da heyecan fırtınası estirdi. Yakın ve temaslı savunmalarla karşı tarafı rahatsız eden Arca'nın karıştırıcı özelliğine sürekli oyuncu değişiklikleriyle müdahale eden coach Zdovk hamleleriyle momentumun Bursaspor'da kalmasını sağladı. 

Bahçeşehir'de Alex Bouteille 25, Jerry Botsiele 15 sayılık skor katkısıyla öne çıkan oyuncular oldu.

Evinde bileği bükülmeyen Bursaspor'un daha yukarıları için ekstra deplasman galibiyetlerine ihtiyacı var.

Bunun için de kadroya takviye yapılması gerekiyor.

Dar bir rotasyonla böyle daha kaç maç kazanılabilir ki?

Takım bugün ilk beşi, back up'u birlikte kapasitesinin üzerine çıkarak oynadı.

Haftaya ise buna benzer bir maçın kazanılmasının garantisi yok.

Özetle;

Görünen koy kılavuz istemiyor.

Jure Zdovc oyuncuları ile takımına hakim bir coach ve rotasyonla girenle, çıkanları iyi ayarlıyor.

Bugün tam zamanında ve yerinde müdahalelerle; bir ara farkı tek hanelere kadar çeken Bahçeşehir'in oyuna ortak olmasına izin vermedi.

Kısa rotasyonların sahada olduğu üç oyun kuruculu sistemde tempo yükselince; ara açılarak fark 15 sayıya kadar çıktı.

Bursaspor Bahçeşehir maçında 42/68 saha çi (% 61,8), 30/45 iki sayı (% 66,7), 12 / 23 üç sayı  (% 52,2), 8/9 serbest atış (% 88.9) yüzdesi' ile oynadı.

Fast break üzerinden 13, benchten 21 sayılık katkı aldı. 6'sı hücum, 22'si savunma 28 ribaund topladı,

5 top kaybı, 5 top çalma ile, 2 blokluk performans sergiledi.  

Öne çıkanlar...

Bursaspor: Michael Young 11 sayı, 3 ribaund, David Michineau 20 sayı (2/3 üçlük), 10 asist, Anthony Brown 28 sayı (6/7 üçlük), 6 ribaund, Johnny hamilton 18 sayı, 11 ribaund, 3 asist

Bahçeşehir Koleji: Jerry Boutsiele 15 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Tony Parker 12 sayı, 7 asist, Tyler Cavanaugh 10 sayı, 5 ribaund, Axel Bouteille 26 sayı, 9 ribaund, 3 asis


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları