Bursaspor bir günde iki kritik karşılaşma kazandı

2023.05.01 08:26 - Son Güncellenme: 2023.05.01 08:30
A

Pazar günümü maçların arasında mekik dokumakla geçirdim.

Öğleden sonra Bursaspor'un futbol maçı; akşam üzeri de basketbol maçı.

İkisi de kazandı timsahlar;

Futbol takımı Arnavutköy Belediye Gençlik'i 4-1,

Basketbol takımı ligin çetin cevizi P.Karşıyaka'yı 106-99 yenmeyi başardı.

Yenince sorun yok...

Eve güler yüzle ve huzur içinde dönmenin gerekçesi galibiyetler; gerçekten her şey çok güzel oluyor!

Futboldan başlayalım;

Özer Hurmacı ile farklı bir hava yakalayan Bursaspor; yeni hocasıyla 7 maçtır yenilmiyor.

4 galibiyet 3 beraberlikle toplanan 15 puanın yanı sıra atılan 17 gol camiayı oldukça rahatlattı.

45 puan normalde kümede bırakır.

Ne var ki düşme barajı yükseldiği için 'ne olur, ne olmaz' deyip bir galibiyet daha almak gerekecek.

Özer Hurmacı göreve getirilince; nev-i şahsına münhasır muhalif çevreler demediğini bırakmamıştı.

'Ondan hoca olmaz' dediler, taş gibi  de hoca çıktı Hurmacı!..

Hoca bağlamında tek kusuru pro lisansının olmaması.

Onu da kurslara giderek tamamlar, olur biter !

Başarısı, takımın içinden geliyor olmasıyla yakın ilintili.

Camiayı, taraftarı, oyuncuların psikolojilerini iyi biliyor.

Aslında sorunun ana nedeninin öz güven kaybı olduğu; o gelince daha iyi anlaşıldı.

Futbol bilgisi üst düzeyde; kim ne yapar, nasıl oynar; bütün bunları dışarıdan getirilecek başka birisinden çok daha iyi bilmesi; bana göre başarıya giden yolun taşlarını döşedi.

Egona yenilmez, her oyuncuna eşit mesafede yaklaşırsan başarı kendiliğinden gelir.

Yönetim zor bir süreçte riski göze alarak verdiği kararda haklı çıktı.

Şimdi seneye hoca ya da hocalar aramaya gerek yok!.

Özer Hurmacı bu işi rahatlıkla götürür.

Gönlünüz rahat, içiniz ferah olsun!

Maça gelince;

Bursaspor bu sezonun belki de en rahat ve güzel futbollarından birini oynayıp Arnavutköy Belediyesi'ni 4-1 yendi.

Maçın en ilginç detayı, gollerin üçünün rakibin arkasına atılan uzun topların değerlendirilmesi sonucunda gelmesiydi.

Yani kont ataklarla kazanıldı maç!.

Bire bir kalınan pozisyonlarda Berat Altındiş ve Enver Cenk Şahin egoist davranmayıp boştaki arkadaşlarına çıkartarak güzel bir yardımlaşma örneği sergilediler.

Hat trick yapan Çağatay Yılmaz kabuğuna sığmazken, Berat Altındiş'de bir gol ve iki asistle kariyer maçlarından birisini oynadı.

Takım olarak iyi yardımlaşan ve ayağa paslarla rakip ceza alanına yaklaşan Bursaspor'da tek eksiklik; özellikle Hasan Ayaroğlu ve Çağatay Yılmaz'ın drippling sonrasında kaleyi karşıdan gördükleri halde şut atmakta tereddüt geçirmeleriydi.

Gereğini yapabilseler maç daha farkı bir skorla bitebilirdi.

Bu maçla ilgili kimseyi eleştirmeyeceğim.

Ufak tefek hatalar her zaman tolere edilebiliyor.

Bazı şeyleri görmemezlikten gelirsiniz olur biter!.

Seyircisiz maç; tuzsuz yemek gibi.

Issız tribünlerin önünde oynarken çocuklar motive olmakta sıkıntı çekiyorlar.

İnşallah Amed maçından dersimizi çıkarmışızdır.

Futbol bitince Nilüfer Tofaş Salonu'na koştuk. Frutti Extra Bursaspor ile P.Karşıyaka arasında üst sıraları ilgilendiren maçta nefesler tutuldu, heyecan tavan yaptı.

Frutti Extra Bursaspor'un kazandığı maç, ayni zamanda zirveye de bir göz dağı gibiydi!.

Neredeyse tamamen dolu tribünler önünde oynanan karşılaşma baştan sona büyük bir çekişme içinde geçti. İki takımın da maç içinde küçük serilerle önde götürdüğü karşılaşmanın kazananı, son çeyrekte doğru hamlelerle bulduğu sayıları, çok iyi savunma yaparak korumasını bilen Frutti Extra Bursaspor oldu.

Dakika alan her oyuncusundan skor katkısı alan Frutti Extra Bursaspor'da Derek Needham sezonun en iyi maçını çıkartırken; Onuralp Bitim, Dave Dudzinski, Zach Auguste, Antony Clemmons kırılma anlarında buldukları sayılarla takımı ayakta tuttular.

İlk üç çeyrek gevşek olan savunmalarda vidalar son çeyrekte sıkılmaya başlandı. Frutti Extra Bursaspor'un son 10 dakikadaki müthiş ivmelenmesi 33 sayı getirirken, P.Karşıyaka topu etkili kısaları ile çembere taşıyıp, dış atışlarla ayakta kalmaya çalıştı.

1 numarada Braıan Angola, Kenan Sipahi ile başlayan Ufuk Sarıca, son çeyrek topun kontrolünü tamamıyla Errick Mc Collum'un ellerine bıraktı.

Maçın sonlarını oynamasıyla bilinen süper şutör Mc Collum 16 sayı atsa da; karar anlarında yaptığı yanlış tercihlerle Bursaspor'un işini kolaylaştırdı.

Angola hem 1, hem 2, hem de 3 numaradan skor bulmasının yanı sıra, çembere giderek bitirmesiyle de P.KSK adına maçın X faktörü oldu.

Konuk takımda Litvanyalı Kuzminskas sağ forvetten gönderdiği yüzdeli üçlüklerinin yanı sıra sırtı dönük oyunlarından bulduğu sayılarıyla da Bursaspor'a büyük zorluklar yaşattı. Sürekli ters eşleşmeleri kullanmaya çalışan P.Karşıyaka'da çember altının rakipsiz uzunu Delgado'nun sıkı savunma altında beklentilerin altında oynaması Fruti Extra Bursaspor'un maç itibariyle en büyük şansıydı diyebiliriz.

Yine Derek Needham'a dönmek istiyorum. Özel oyuncu sazı eline alıp oynamaya başladığında Frutti Extra Bursaspor'u yenmek zorlaşıyor.

Needham arkadaşlarıyla birlikte kazanmayı çok istediği bu maçta sadece skoruyla değil, asist ve savunmasıyla da üst düzey performans sergiledi. KSK'nın dribblinge başladığında; adam değiştirerek kullandığı perdelemelerini el üstünden soktuğu kritik üçlüklerle cezalandıran siyahi point guard: böylece kariyer maçlarından birini daha geride bırakmış oldu.

Takımın tek handikabı; istediği şut ritmini bir türlü yakalayamayan, atamadıkça da demoralize olarak oyundan düşen Andrews'in şaşırtan oyunuydu.

Dudzinski asla vazgeçmediği savunma direnci ile çember altında bir çok topun ribaundunu kaparak ikinci hücumları başlatırken, Onuralp Bitim'in kritik anlara denk gelen moral bozucu üçlükleri maçın özel görüntüleriydi yine.

Hakemler bu sezon itibariyle genel bir performans sorunu yaşıyor.

Aytuğ Ekşi, Ziya Özorhon,Yiğit Gönültaş üçlüsü de bu genellemenin üzerine çıkamadılar.

Çok basit düdükler maçın huzurunu kaçırırken, coachlara dövecekmiş gibi çalınan teknik fauller de itirazları azaltmak şöyle dursun, daha çok körüklüyor.

Bir örnek;

Ömer Utku Al'a çalınan normal faulün önce sportmenlik dışı gibi yorumlanıp, monitöre bakılınca değiştirilmesi: tribünlerin havasını bir anda değiştiriverdi. Küfre karşı anons yaptırdıysanız bunda sizlerin de payı var.

Sonuç itibariyle Frutti Extra Bursaspor play-off eşleşmesindeki olası rakibi P.KSK'yı yenmekle zirveye de göz dağı vermiş oldu.

Maçın 'en'leri.

Frutti Extra Bursaspor:

Derek Needham 20 sayı (6/13 üçlük), 10 asist, Onuralp Bitim 18 sayı (4/9 üçlük), 4 ribaund, 3 asist, Zach Auguste 18 sayı, 8 ribaund, 4 asist, Anthony Clemmons 12 sayı, 6 ribaund, David Dudzinski 12 sayı, 6 ribaund

Pınar Karşıyaka:

Mindaugas Kuzminskas 22 sayı (3/5 üçlük), 7 ribaund, Braian Angola 29 sayı (4/8 üçlük), 4 ribaund, 4 asist, Errick McCollum 16 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Angel Delgado 10 sayı, 9 ribaund, 3 asist

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları