Bursa voleybolda yeni bir soluk: Hekimoğlu GCT

2022.10.03 17:41 - Son Güncellenme: 2022.10.03 17:41
A

Salona gelirken Axa Voleybol Efeler Ligi'ne federasyon destekli adım atan Hekimoğlu Global Connect Travel Bursa Voleybol İhtisas'ın  ( Okurken sıkıldığınızın farkındayım. Ben bile neredeyse bir satıra sığan kulüp ismiyle uzunca süredir karşılaşmamıştım. O zaman mümkün olduğunca kısaltarak Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol diyelim de hak geçmemiş olsun!), bu ligin demirbaşlarından Spor Toto ile oynayacağı karşılaşmada neler yapabileceğinin merakı içindeydim.

Ne yalan söyleyeyim; bu maçtan net bir yenilgi beklerken; kazanılan 3-2'lik maç bu takımın bilinmeyenlerini sizlerle paylaşmamı zorunlu kıldı.

O zaman önce kulüple ilgili bazı bilgiler verelim de; ismini zor telaffuz edenlerin merakı giderilsin!.

Mazisi eskilere dayansa da, Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol'un kentimizdeki geçmişi henüz çok yeni sayılır.

Henüz 2. sezonlarını yaşıyorlar Bursa'da.

Önce Düzce'de hem erkek basketboluna, hem de erkek voleyboluna hizmet vermişti firma.

 İki yıl önce Zonguldak orijinli yönetim; spor şubelerini Düzce'den çekerek voleybolu Bursa'ya, basketbolu da Antalya'ya taşıdı. (GCT'in basketbol şubesi isim değişikliğiyle Antalya Güneşi olarak lig mücadelesine devam ediyor)

Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol ilk sezonunda Alparslan Endüstri Erkekler 1. Ligi'nde ilimiz adına fileye yükselmişti.

Grubunda 1. sırayı elde ederek Axa Sigorta Efeler Ligi'ne yükselme play-offlarına katılma hakkını eden şube burada çok isteseler de dördüncülükten yukarıya çıkamadı. 

Hedefin tutturulamamasıyla yaşanılan kısa süreli şok, sezon bitiminde ekonomik nedenlerle şubesini kapatarak ligden çekilen Mardin Kızıltepe üzerinden GCT'ye yeni bir şans kapısı açacaktı.

Yönetimin söz konusu kulübün isim haklarını satın almasıyla Efeler Voleybol Ligi'nin yeni üyesi olmaya hak kazanan Hekimoğlu GCT Voleybol artık bir Bursa takımı.

Ve Bursa BŞB ile birlikte erkek voleybolunun en üst departmanında mücadelesini sürdürecek olmanın heyecanı içinde.

Alt yapıya da büyük önem veren GCT Bursa Voleybol'un Erkekler 2. Ligi'nden çekilen Tofaş'ın isim hakları üzerinden de kurduğu rezerv takımıyla Alparslan Endüstri Erkekler 1. Ligi'nde maçlarını oynamaya başladığının altını çizelim.

Tofaş'ın kapattığı şubesindeki genç oyuncuları bünyesine toplayan temsilcimiz, buradan yetiştireceği öz kaynak oyuncularıyla kent voleyboluna hizmet etme amacında.

Bursa erkek voleybolunun altın çağlarında yazarlık yapmış deneyimli bir gazeteci olarak; bu spor dalında iki takımla temsil ediliyor olunması beni fazlasıyla mutlu etti.

Oyak Renault, Sönmez Filament, Makosporlu sezonların ardından söz konusu kulüplerin kapanmasıyla büyük çöküş yaşayan Bursa voleybolu; şimdi Bursa BŞB ve Hekimoğlu GCT Voleybol ile silkinerek arayı kapatmaya çalışacak.

Yeri gelmişken;

Şubenin Bursa'ya kazandırılmasında büyük emekleri bulunan patron staffı ile;  çalışkan ve özverili genel menacer Hakan Çatal'ı çabalarından ötürü yürekten kutlamak istiyorum.

Kulüple ilgili zihinlerdeki soru işaretlerini sizler adına giderebildiysem ne mutlu bana.

Henüz kendisine özgü taraftar profilini oluşturamadığı için ilk maçında sporcu ailelerine oynamak zorunda kalan Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol, Spor Toto önünde çıkardığı inişli çıkışlı karşılaşmanın ardından sezona flaş sayılacak bir başlangıç yaptı. (3-2)

İlk seti 25-20 kazanan temsilcimiz 2. ve 3. setlerde oyun düzenini koruyamayınca Spor Toto 17-25 ve 19-25'lik setlerde 2-1 öne fırlamayı başardı.

Büyük çekişme içinde geçen 4. seti 25-22 kazanarak karşılaşmayı karar setine (tie break) taşıyan Hekimoğlu GCT Bursa Voleybol; nefes kesen 5. seti de 15-0 kazanınca; soyunma odasına Efeler Ligi'ne flaş bir başlangıç yaparak dönmenin sevincini yaşadı.

Temsilcimizde Kanadalı pasör çaprazı Bradley Gunter 29 sayılık performansıyla göze batarken, smaçör Taha Sabah ile Cansın Enaboifo'da 16'şar sayıyla galibiyete önemli katkıda bulundular.

Sakatlarının da devreye girmesiyle GCT Bursa Voleybolun kent voleyboluna yeni bir soluk ve heyecan getireceğine inanıyorum.

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları