Bursa Uludağ Kadın Basketbol 5 hafta sonra kazandı

2024.02.14 20:59 - Son Güncellenme: 2024.02.14 20:59
A

Bursa Uludağ Basketbol Kadın Takımı; 'kazanamama' orucunu ligden düşmesi kesinleşen Hatay BŞB Spor'u 89-76 yenerek son verdi.

Tofaş Spor Salonu'nda oynanan maçta Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Hatay'a karşı tempoyu yükseltip, geçiş hücumlarından bulduğu basketlerle arayı açan Uludağ Basketbol; ilk çeyreği kısa ABD'lileri Kıana Wıllımas ve Triniti Baptiste'nin yanı sıra; yerli rotasyondan da İpek Garip ve Efsun Çelik'le skor bularak ilk çeyreği 31-11 önde tamamladı. 

İkinci yarıda Hatay BŞB'in yaptığı top kayıplarını hızlı hücumlarla çambara giderek bitiren Bursa Uludağ Basketbol soyunma odasına 53-32 önde girdi.

Üçüncü çeyrek Bursa Uludağ yabancılarını kenara alarak tamamen yerli rotasyona döndü. Bu düzenden de çeyrek bitene kadar vazgeçmedi.

Gülfer Tokatlı'nın sırtı dönük oyunlarından skor bulan Bursa temsilcisi önünde Hatay BŞB'de Nuran Tutsak savunmadaki gevşekliği peş peşe üçlükleriyle cezalandırarak farkı 11 sayıya kadar çekti. (68-57)

Son çeyrek Bursa Uludağ yeniden yabancılarına dönerken; Hatay eli sıcak Nuran Tutsak ile maça tutunmaya çalıştı.

Son çeyrekte ABD'li yabancılarıyla yeniden ivmelenen Bursa Uludağ Basket, Hatay'ın daha fazla yaklaşmasına izin vermedi.

Karşılaşma da 89-76 Bursa Uludağ Basketbol'un lehine sonuçlandı.

22. hafta itibariyle7 galibiyet, 15 yenilgi ile 12. sırada bulunan temsilcimiz; önümüzdeki 2 maçını peş peşe iki zorlu deplasmanda geçirecek.

19 Şubat'ta BOTAŞ'la karşılaşacak olan Bursa Uludağ Basketbol; bir sonraki hafta yine deplasmanda EMLAK Konuk'la oynayacak.

Son sırada galibiyeti olmayan Hatay'ın şansının kalmadığı ligde; sonraki haftalarda oynanacak maçların sonunda Bursa Uludağ Basketbol'la birlikte; Çankaya Üniversitesi ya da İlkem Yapı Tarsus'dan birisinin lige veda edecek ikinci takım olması bekleniyor.

Söylemezsem olmazdı; sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uludağ Basketbol'un yönetim organizasyonu; kulübün devamı için büyük önem arz ediyor.

Görev tanımları yapılmış olsa da; kimin; ne işlerle uğraştığının net olarak bilinmediğini söyleyebilirim.

Örneğin takımın menajeri kağıt üzerinde Cemre Altınay;

Federasyon sitesinde bu görev takım için genel koordinatör cümlesi kullanılmış.

Altınay bu geniş tanımlama içinde maçları pozisyonu gereği yedek bencinden değil, kenardan normal bir seyirci gibi izliyor!

Öğrendiğime göre takımla birlikte menajer olarak çıkabilmesi için yeterlilik belgesi gerekiyormuş!
Kendisinin görev tanımında titri alt yapı menajeri diye geçiyor.

Şaşılacak bir durum.

Bu kadarla da sınırlı değil;

Takımın hala kendine özgü bir coachu da yok!..

Lübnanlı El Sayed izzad İsmail maçlara çıksa da, A takımı çalıştıracak diploması olmadığı için (!) oyun sırasında ayağa kalkarak oyuncularına taktik veremiyor!

Bir Süper Lig takımında antrenör yerine, istatistik hocasının coach yerine  görev yapması pek rastlanılan bir durum değil.

Bu kulüp geçen yılda, bu yıl da asli antrenörü, masörü, menajeri olmadığı için TBF'dan okkalı para cezaları almıştı.
Eksikler giderildi mi bilemiyorum.

Çünkü sorunca net bir açıklama yapılmıyor!

Süper Lig seviyesindeki bir kulübe böylesine ucuz cezalar verilmesini her şeyden önce marka değerine zarar verirken, prestijini de sıfırlıyor.


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları