Bursa BŞB Spor Voleybol; Balkan Kupasında finale yükseldi

2023.10.05 22:42 - Son Güncellenme: 2023.10.05 22:42
A

Bursa'da devam eden Voleybol Erkekler Balkan Kupası'nın ikinci gününde Bursa BŞB Spor; Kuzey Makedonya'nın Ok Univerzitet vo TETOVO Sports takımını 3-0 yenerek finale yükseldi.

Cengiz Göllü Salonu'nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz 3 sette de çok üstün bir oyun çıkartarak, rakibini yanına yaklaştırmadan kazanmasını bildi.

Oyuncu kalitesiyle, potansiyel olarak Kosovalı PEJA'dan bir tık yukarıda olan Kuzey Makedonya temsilcisi karşısında ikinci altılısıyla oynayan Bursa BŞB Spor'da as oyuncular dinlendirilirken, geniş kadro içinde forma kapma savaşı veren rezerv kadro; takım birlikteliği içinde fazla hata yapmadan iyi bir maç çıkardı.

Karşılaşmaya Fırat Emre Berat, Fatih Cihan, Orçun Ergün, Dmitri Bahov, Onur Kaya, Mehmet Hacıoğlu altılısıyla başlayan Bursa BŞB Spor'da maçın akışı içinde Hakkı Çapkınoğlu, Samet Ahmet Baltacı ile liberolar Caner Ergül ile Semin Çelik süre alan diğer isimlerdi.

Zayıf rakibi önünde iyi servis atıp, çabuk oynayan Bursa BŞB Spor; pasör Orçun  Ergün'ün dengeli pas dağılımı ile hücumda hemen her pozisyondan ve fazla zorlanmadan peş peşe sayılar oldu.

4 numaradan Dmitri Bahov, ortadan Fatih Cihan, Hakkı Çapkınoğlu, Samet Ahmet Baltacı yaptıkları net hücumları sayıya dönüştürürken, pasör çaprazı solak Onur Kaya'da  dikkat çekici bir performans sergiledi.

Altı numaradan da Mehmet Hacıoğlu yüksek yüzdeli hücumlarıyla göreve hazır olduğunu gösterdi.

Rakibin zayıf manşetini etkili servisleriyle değerlendiren Bursa BŞB Spor;  Berat Emre Fırat'ın servis turlarından bulduğu 'ace kaynaklı' sayılarıyla ikinci ve üçüncü sette arayı iyice açarak, maçın momentumunu tamamen eline geçirdi.

Derin olmayan kadrosu nedeniyle fazla direnç gösteremeyen konuk takım Tetovo'da pasör çaprazı Flaurent Islamı ayakta kalarak savaşan tek oyuncularıydı.

Voleybolcudan çok, bir güreşçiyi andıran fiziğiyle 'gürbüz çocukları' Dejan Simovski (!) ise; 3 setlik maçın hücum turlarında topa file önünde sadece bir kez temas ederek kırılması zor bir istatistiğin sahibi oldu!

İlk kez katıldığı Balkan Kupası'nda ilk kez finale yükselen Bursa BŞB Spor Voleybol Takımı; yarın oynanacak maçların sonucunda eşleşeceği rakibiyle cumartesi akşamı şampiyonluk için fileye yükselecek.

Gelelim turnuvanın göze batan eksikliklerine.

Organizasyonda GDS kullanılmaması çok yanlış bir tercih. Böylece maç ve turnuva ayırımı yapılmış oluyor ki hiç doğru değil.

 Bu akşamki maçta Yunanlı baş hakem  Christos Tosounidis en az iki net hariç topta''dahil' kararı vererek şimşekleri üzerine çekti.

Dua etsin karşı taraf zayıftı da; gürültü, patırdı çıkarmadan maçı tamamladılar!

Balkan Kupası'nın statüsü de tartışmaya açık.

İsteyen katılabiliyormuş!

Yani bir kriter ya da puanlama yok.

Bulgaristan ve Romanya'dan takım olmaması kaliteyi çok aşağılara çekti.

Cumartesi akşamı Bursa BŞB Spor'u büyük sürpriz yaşanmazsa 'Balkan Şampiyonu' olarak tebrik edip, sonra da alkışlarla Challenge Cup elemeleri'ne yolcu ederiz.

Turnuvaya seyircisinin ilgisi neredeyse sıfır.

Alt yapıdan sporcular da getirilmese çok düşündürücü bir tablo ortaya çıkardı.

Medya deseniz yerlisi, ulusalı toptan arazi!.

Böyle bir sporu gündemlerine almıyorlar.

Hep bilindik meslektaşlarla maçlara takılıyoruz!

Daha fazla yazmamayım; sonra yeni yetmeler üstlerine alınarak taarruza geçiyorlar!

 


A

Yazarın diğer yazıları

Yazarın Tüm Yazıları